Potrzebna karma bezdomnym zwierzętom !!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 23, 2014 21:29 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Tak wygląda Kulawek cały zaflukany wydzieliny krwawo ropne z oczodolu i oka zdrowego założyłam rękawice jednorazowe i posmarowalam mu oczy Atecortinem chciałam dać antybiotyk ale mięsko było nieswieze a dopiero kupiłam więc zabrał się za wątrobę z chęcią
Będę mu podawać antybiotyk i imunodol tylko ten ostatni muszę kupić bo mam imunoactiv ale w kapsułkach i nie mam jak podać Ci właściciele kompletnie nie zajmują się tym kotem
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt maja 23, 2014 23:08 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Wesprę Cię. Daj nr konta na priva. Wspomogę
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob maja 24, 2014 22:02 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Kulawkowi dziś zanioslam mięsko gotowane i nerke bo uwielbia więc co mu będę żałować nie miałam jak posmarować oczu bo balkon się uchylił u właściciela ale po wczorajszym smarowaniu od razu lepiej mogę też mu pyszczek posmarować żelem na dziąsła ale muszę kupić jednorazowe rękawice
Natomiast u dziadkowych Senior wchodzi na wersalke dziadka i je w łóżku :ryk: a Mikrusek je tylko wołowinę i to sporo podaję mu 2 razy dziennie multiwitaminę z żelazem
Tylko Grubcio sika często krwią muszę kupić dobrą karmę Urinary daję nospe i wit C na zakwaszenie moczu, na szczęście apetyt mu dopisuje i jest bardzo wesoły
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob maja 24, 2014 22:08 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Biedny kocinek :( Przed wczoraj na czyimś ogrodzie widziałam biało-rudego kocurka, oczy miał zaklejone, kichnął zielonym glutkiem. Nie podszedł, z odl.kilku metrów ziewał i ugniatał łapeczkami... Ludzie z tego co wiem, mają prócz Niego dwa albo trzy koty i owczarka... Ręce opadają :x Zwierzak to odpowiedzialność, mam nadzieję, źe ten kocurek jest leczony... Niektórzy ludzie są fatalnie fatalni... :evil:
kicikicimiauhau

Post » Nie maja 25, 2014 14:46 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

No niestety ludzie niektórzy traktują zwierzęta nieludzko, ale jak im coś dolega to biegiem lecą do lekarza
Z właścicielem Kulawka nie było dyskusji wręcz nas pogonił więc będę robić to co robię dokarmię i ew podleczę ale to wszystko w końcu ma pana
Natomiast dziś rano była walka o wołowinę a że to mięso bardzo drogie dostaje tylko Mikrusek a Grubcio tylko z tabletkami
Reszta dostaje inne mięso Senior w ogóle nie wybredza
Ja z kolei skrecilam ponownie tę samą kostkę i woda w kolanie ogranicza moją sprawność ruchową
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie maja 25, 2014 14:51 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Obrazek

Pozdrowienia od Cyganka i Gwiazdki
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie maja 25, 2014 15:03 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Ogladaliscie pewnie jak kot obronił dziecko przed psem?
Mój Tofik obronił mnie przed wielką czarną ćmą, usiadła mi na kolanie, zaczęłam się opędzać a mój Tofik jak bohater rzucił się w mojej obronie i ją... zjadł 8)
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie maja 25, 2014 15:08 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

W końcu Zuzia zapozowała
Obrazek

Mikrusek
Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob maja 31, 2014 17:20 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Obrazek

to moja domowa zakochana para - znasz je Agnieszko?
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Sob maja 31, 2014 17:55 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Agnieszko, napisz mi na priv swój mail, nr telefonu i adres paczkomatu do którego byłoby C i najblizej odebrac paczke z karma. Wysle w koncu to urinary, bo poczta polska srednio mi sie udaje -zamknieta jak wracam z pracy.
Z mapy paczkomatów wynika, że najbliżej masz do tego na Św Rocha i CUrie-Skłodowskiej 2/1.

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Sob maja 31, 2014 22:17 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Ewa to Malwinka z Czarusiem?

Margoth już piszę pw, trochę przez te dni przechorowałam, mam problemy z sercem, jestem okropnie przemeczona, ale na szczęście pani Grażyna przywiozla imunodol dla kotów i receptę na Floxaln jutro wykupię, dzięki Metereolog to dzięki Tobie :1luvu:
U dziadkowych ok jedzą i to niemało tylko za kieszeń się trzymać :kotek: Mikrusek codziennie wołowinę innym daję indyka, podaję Grubciowi leki i wszystkim podałam imunodol, kupiłam też dziś pól kg Royal Urinary i pół kg na odklaczanie
W pracy przychodzi dużo kotów, jeden ma coś z ogonkiem, chyba przytrzasniety był ale się goi, a i przychodzi kotka wyglądająca jak syjamska i chyba ciężarna tak mówił portier
W każdym razie stołówka oblegana,karma sucha schodzi na kilogramy, koło krzaka u mnie też odwiedzających pełno
Kulawek trochę strajkuje z jedzeniem ale przychodzi też do pana Jurka ja mu daję tuńczyka ale będę dawać mielone jednak i muszę kupić paszteciki Gourmeta bo lubi
Jutro rozliczenia bazarku z którego dochód już oplacilam dług za kocie jedzenie mięso i podroby, udało mi się też sprzedać 2 pary dżinsów w pracy :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie cze 01, 2014 21:01 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

z bazarku dochód to 167,90 z czego na dziś zostało na jedzenie 84 złote, mam zapas mięsiwa i wątróbki w zamrażalniku, i suchej karmy dwa wiaderka, więc zaraz trzeba będzie zbierać na suchą karmę i tak w kółko 8)
Mikruskowi zostawiam na rano kulę wołowiny wielkości kotleta mielonego, a wieczorem zjada taką samą porcję sam, zaczął latać po domu i ogólnie nie ten kot 8O nie mówiąc że Grubcio też się bije o mięso a Senior tylko głowę wyciąga z ubikacji, więc noszę im indyka mielonego, grunt że koty odżyły i mają się dobrze, a ja spokojnie śpię
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie cze 01, 2014 21:58 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Mikrusek i Grubcio
Obrazek

Pysia Seniorka

Obrazek

Kulawek
Obrazek

I Tofik mówi wszystkim kocianocka

Obrazek
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro cze 04, 2014 18:53 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

wykupiłam dwa opakowanie maści Floxal za 52 złotych, kupiłam też podkłady dla Mikruska i Seniorka, dziś wyczesałam towarzystwo, nakarmiłam jak się patrzy, podałam leki, jutro poprawka czesanie, pazurki, i inne zabiegi kosmetyczne, kociaki ładnie jedzą, Kulawek co wieczór czeka na mnie koło swojego ogródka, a inne bezdomniaki jak zwykle w krzakach, w pracy głaszczę dwie nasze bezdomniaczki, kiciulki udają że nie czują i nie widzą, jedzą, a ja je nawet już na ręce biorę 8O co do tej pory było nie do pomyślenia
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro cze 04, 2014 20:11 Re: Chore dziadkowe:(pełno bezdomniaków:(

Za Twoje wszystkie podopieczne kotki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Jesteś wspaniałą osobą, pełną poświęcenia.
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

[poprzednia][następna]