GUCIO-JEDNO OCZKO URATOWANE ...W DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 09, 2013 20:55 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

wiec ja mysle zebysmy sie wstrzymali....na wizyte mamy na plusie ja tez dołoze po 15 wiec bedzie oki...lekarz tak szybko o operacji nie zdecyduje na pewno zaraz na kolejnej wizycie...zobaczymy co wogóle powie ....oczy musza byc w pełni podleczone i Guciu tez...jezeli powie operacja ...to wtedy bedziemy myslec na cito ...w ciagu dwoch dni zebrano na 1 operację...podobnie na wizyte u dr Stefanowicza ...
Iwonko nie przejmuj sie..masz na glowie jeszcze 12 futerek u siebie ...i Ty sama masz problemy teraz ze soba ( zdrowotne) nie przejmuj sie tym tak bardzo ...Guciu jest w trakcie leczenia ,pod dobra opieka...jezeli ma szanse widziec to my mu ja damy...a jezeli nie...bo z tym tez trzeba sie liczyc....

to ...powiemy wszyscy ze zrobilismy wszystko co w naszej mocy zeby ta szanse mu dac...

jezeli nawet na kolejnej wizycie dr stwierdzi ,że Guciu może zostac do operacji - na 1 wizycie mówił ze nie jest wskazana za miesiąc,ale byl silny stan zapalny i nasilony kk...teraz te wszystkie objawy ustępują -...wiec odbiór Gucia tez może byc po 2 dniach...Mikus oferowała że Gucia mogłaby odebrac z lecznicy i moglby byc u niej kilka dni...wiec te kilka dni mielibysmy na zebranie pieniazkow na operacje bo na pewno z dr tez mozna sie dogadac...

spokojnie:)
agula76

Post » Śro sty 09, 2013 20:59 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Oczywiście podtrzymuję ;)
MIKUŚ

Post » Śro sty 09, 2013 21:02 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

MIKUŚ pisze:Oczywiście podtrzymuję ;)

dzieki Basiu
agula76

Post » Śro sty 09, 2013 23:58 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Cholewcia, Gucio dzisiaj kichał trochę :(

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Czw sty 10, 2013 8:14 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

No dobrze. Jeśli uważacie, że można w tej chwili wstrzymać zbiórkę do czasu kolejnej wizyty, to teraz kupię Renala Pestce z tego wątku: viewtopic.php?p=9527619#p9527619
Może ktoś jeszcze Pesteczkę wspomoże? Monikaa ma jeszcze Colę walczącą o życie w klinice: viewtopic.php?f=1&t=149671 więc z kasą teraz krucho, a Pestka biedniusia bardzo.
Przepraszam za OT, ale to też ważne. :oops:

Guciu! Ty się nie wygłupiaj z kichaniem. Zbierz się w sobie i nie martw cioteczek.
Jak po nocy?
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Czw sty 10, 2013 10:33 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Ludziki kochane moje :1luvu:
Dzwoniłam rano do Karoliny.
Oglądała mu dzisiaj dokładnie oczka. Prawe oczko jest dość mocno zarośnięte, natomiast na lewym oczku błonka jest cieńsza i prześwituje mu źrenica. Karolina już nie wie, ale wydaje jej się że na lewe oczko jednak trochę widzi :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :D :D :D :D :D :D
Atakował różne rzeczy i wyraźnie jakby trochę widział, ale tylko z bliska, chciał złapać coś. Karolina starała się, aby nie słyszał tego, żeby nie mógł posługiwać się słuchem. Więcej biega, wręcz szaleje po mieszkaniu i mniej wpada na różne przedmioty. Troszkę pokichuje, ale malutko.
Może to tylko sugestia, bo tak bardzo chcemy, żeby widział, a może rzeczywiście. Niech oceni lekarz na kolejnej wizycie, ale serducho mi troszkę mocniej pika, na myśl, że może jednak :roll: :roll: :roll: :roll: :ryk:
Dzisiaj mam obiecane zdjęcia od Karoliny i może jakiś filmik jak biega i bawi się.
Dzisiaj zamówię mu w Zooplusie tor z podświetlaną piłką, będzie miał radochę, kocham tego szkraba.
Ostatnio edytowano Czw sty 10, 2013 10:45 przez iwoo1, łącznie edytowano 1 raz

iwoo1

Post » Czw sty 10, 2013 10:43 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

to jest to co dr mówił ze takie efekty powinna przyniesc ta masc...choc on tego nie gwarantuje przy tak duzych zrostach...a jednak...

dlatego dr tez przesunąl termin wizyty na wczesniejzsza jak powiedzialam ze efekty minimalne sa...bo jezeli stwierdzi ze jest poprawa to wtedy zabieg na oczkach bedzie mial sens...umozliwi mu widzenie bo Gucio tylko nie widzi przez zrosty..oczka sa zdrowe
agula76

Post » Czw sty 10, 2013 11:29 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

My dowiedzieliśmy się, że Kubuś widzi przy pomocy laserka. Bo wszystkie inne przejawy aktywności tłumaczyliśmy tym, że czuje, słyszy. A laserek był do sprawdzenia super.

Tylko nie śpieszcie się znów z zabiegami.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 10, 2013 11:38 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

o tym juz Lidziu zdecyduje lekarz ..
mysle ze on do tego sie nie bedzie spieszył
pytałam o Cornerege, który radziłas...wiec dr go chwali i stosuje ale absolutnie nie w przypadku Gucia...on przyspiesza gojenie co w przypadku tendencji do zrostów moze spowodowac jeszcze wieksze..

wiec leczenie takie jak ma zalecone tylko wizyta kontroln awczesnie...

jak sprawdza sie to z laserkiem??
agula76

Post » Czw sty 10, 2013 13:34 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Bardzo dobry pomysł z tym laserkiem, sprawdzimy :ok:

iwoo1

Post » Czw sty 10, 2013 15:08 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Trochę się obawiałam, że przy tych zrostach to corneregel nie jest dobrym pomysłem. Ja stosowałam w przypadku owrzodzenia rogówki i rzeczywiście świetnie goił.

Trzymam kciuki za małego.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw sty 10, 2013 18:24 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Super, cieszę się ogromnie! :1luvu:
Daj znać proszę, jak test laserkowy :D
♥ Tosia ♥ razem od 24.11.12
klik -> http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=165788

Obrazek Obrazek

vanesia1

Od: Sob gru 08, 2012 12:38

Post » Czw sty 10, 2013 20:50 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

vanesia1 pisze:Super, cieszę się ogromnie! :1luvu:
Daj znać proszę, jak test laserkowy :D

Córka musi kupić baterie do laserka, bo siadł. Jutro zrobi mu test :)

iwoo1

Post » Czw sty 10, 2013 21:04 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

Gucio szalejący wieczorową porą. Podobno bardzo urósł :D

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Króciutki filmik
http://youtu.be/ymLFBqhOwns
Ostatnio edytowano Czw sty 10, 2013 23:38 przez iwoo1, łącznie edytowano 2 razy

iwoo1

Post » Czw sty 10, 2013 21:14 Re: DZIAŁKOWY MALUSZEK PO OPERACJI OCZEK-WALKA O WZROK

jaki on radosny, jak bystro patrzy, czyli widzi, rozkoszny malutki koteczek, będzie dobrze :1luvu: a jaki brzuszek okrąglutki :1luvu:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

[poprzednia][następna]