Łapanki MT2 kto połapie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 04, 2013 10:33 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

aglo pisze:Obadamy sytuację.
Znaczy mąż-palacz. Pali na balkonie i robi doskonały wywiad sąsiedzki.

Kociaki wcześniej mieszkały na tej ogrodzonej górce (hydroforni?) na środku pomiędzy blokami. Tak zeznawał brat palacz z wysokiego bloku 8) :lol:
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon lis 04, 2013 10:35 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

aglo, to oznacza, że trzeba zrobić większą akcję, ale z braku talonów potrzebna będzie pomoc koterii...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Pon lis 04, 2013 12:55 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Mysza pisze:
aglo pisze:Obadamy sytuację.
Znaczy mąż-palacz. Pali na balkonie i robi doskonały wywiad sąsiedzki.

Kociaki wcześniej mieszkały na tej ogrodzonej górce (hydroforni?) na środku pomiędzy blokami. Tak zeznawał brat palacz z wysokiego bloku 8) :lol:

Te "nasze" mieszkały pod krzakami koło mojej klatki.
Karmione były pod naszym, albo sąsiada balkonem.

Z tego co wiemy, to są 2 panie karmicielki-jedna z naszej klatki i jeszcze jedna z bloku obok. I być może to ona zajmowała się tymi kotami z górki.

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Pon lis 04, 2013 14:41 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Nie zmienia to faktu, że trzeba to towarzystwo odłapać? Co z tymi kociakami co podrosły? Przecież zaraz tam będzie wielkie stado :/
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lis 04, 2013 18:17 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Własnie cały witz polega na tym, że towarzystwo wczoraj zniknęło.
Całe.
Mąż zrobi balkonowy wywiad, gdzie te koty się podziały.

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Wto lis 05, 2013 17:01 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

W Koterii kolejne dwa tygodnie nie będą przyjmowane koty :(
Dlaczego nie można pieniędzy na sterylizacje podzielić i zużywać zgodnie z potrzebami?
Mam wątpliwości odnośnie sterylizowania zwierząt wyłącznie wolno żyjących... w sensie mam wątpliwości, że na talony tylko takie zwierzęta są przyjmowane :(

Potrzebne jest mnóstwo talonów, a pieniędzy nie ma :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lis 06, 2013 9:59 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Złapałam trikolorkę bezogonkę :D Ale się cieszę. Pojechała wczoraj na zabieg, ale nas obfurczała!! nakrzyczała i napacała łapą!!! aaa!

Pojechaliśmy też z Tajemniczym Wujkiem Z. połapać na Turmonckiej, kociaki + kocica - wieeelki blok, dużo wejść do piwniczek, obok stadion, gdzie kolejne koty mieszkają...
Kociaków ani widu, ani słychu. Karmicielka przyszła na tyle wcześnie, że zrezygnowały nie widząc jedzenia :roll:
Postaliśmy, zmokliśmy, popatrzyliśmy na koty, na psy.
Dziś jak się uda, to powtórka.
Generalnie to miejsce to studnia bez dna, bo mieszkańcy bloków nie chcą sterylizowania kotów - bo jedzą szczury. Panią karmicielkę gonią i straszą...
Zdjęcia obiecuję wstawię, ale muszę się ogarnąć.

Ponieważ w koterii niestety nie ma miejsc, a u Pani Zosi zostawiłam kocicę, która może być w ciąży - czy ktoś ma może talony u siebie w lecznicy?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro lis 06, 2013 11:00 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Ta tri to z tego wypatrzonego ostatnio miejsca? :)
Obrazek

Mysza

Post » Śro lis 06, 2013 11:25 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Mysza pisze:Ta tri to z tego wypatrzonego ostatnio miejsca? :)

Tak :D
Jeszcze dwie kocice/koty tam biegają, ale już mniej ufne. Za nimi się jeszcze naganiam :(

Czy ktoś ma ochotę zasponsorować sterylkę jednej kici? Spod Turmonckiej. Kociaki mają DT, ale kocica jak się złapie musi być zrobiona... Może ktoś? ;)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 07, 2013 9:16 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Trikolorka bezogonka okazała się być wysterylizowana...

Dlatego trzeba nacinać uszy!! Ktoś zrobił kici zabieg, nie naciął ucha, a ja ją odłapałam i lekarze musieli ją otworzyć, żeby się przekonać, że już kot był wysterylizowany :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw lis 07, 2013 10:54 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Kurde, jak mnie wnerwiają takie historie, tyle niepotrzebnego zachodu, funduszy, niepotrzebna narkoza i cięcie... Kurde kurde :evil: :evil: :evil:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie lis 10, 2013 13:38 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Bardzo proszę o pomoc - potrzebny na cito dom dla mafijnej tymczaski, która przebywa u mnie...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie lis 10, 2013 19:24 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

podniosę, może ktoś
Kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!
[...] jesteś tym, co jesz... kabanosem w majonezie"

ariel

Od: Wto mar 15, 2005 11:48

Post » Nie lis 10, 2013 20:51 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Jowita pisze:Bardzo proszę o pomoc - potrzebny na cito dom dla mafijnej tymczaski, która przebywa u mnie...
uuu co się stało? :(
Obrazek

Mysza

Post » Pon lis 11, 2013 16:16 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Zosia powinna trafić do domu, który ją oswoi i przekona do ludzi. U mnie będzie to trwało w nieskończoność. Żeby jednak nie było niejasności - Zosia jest pod dobrą opieką i nie grozi jej utrata dachu nad głową.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

[poprzednia][następna]