<2>Moje wolnozyjące....odeszły blokowe... Szafiś kochana ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob gru 15, 2012 20:13 Re: <2>PILNIE"złota rączka",ścinki polar,BUDKA DLA OCZUSI!

ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob gru 15, 2012 22:22 Re: <2>PILNIE"złota rączka",ścinki polar,BUDKA DLA OCZUSI!

Wspaniale Twoje maluchy trafiły :ok: Pięknieją w oczach :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob gru 15, 2012 22:53 Re: <2>PILNIE"złota rączka",ścinki polar,BUDKA DLA OCZUSI!

Bianka 4 pisze:Wspaniale Twoje maluchy trafiły :ok: Pięknieją w oczach :1luvu:

I mam jeszcze wiadomośc, ze Bolek i Rubin Święta i Niu Jer spędzą we Wrocławiu. Generalnie chłopaki wraz z pańcią tworzą jedną rodzinę, ale ku mojemu zaskoczeniu Bolek jest introwertywny i taki bardziej wywazony niż Rubin. Nie sądziłam że w taką stronę się to rozwinie. Śpi w nogach, Rubin wszędzie, zwłaszcza na głowie.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie gru 16, 2012 14:49 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Zapraszam na świąteczny bazarek viewtopic.php?f=20&t=149107&p=9468394#p9468394 i z rzeczami dla kotów viewtopic.php?f=20&t=148976

Marzenia11

Post » Nie gru 16, 2012 21:58 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Dzisiaj był mocno owocny dzien i zaowocował oceipleniem budki pod schodami oraz zrobieniem karmnika.
Budkę nalezało przede wszystkim uszczelnic, a ściślej: dach, który przeciekał i w środku nie tylko ze była mokra ale było tez pełno wody i cały pojemnik suchej karmy mocno rozlazłej i namoczonej.
dach został ofoliowany kilkoma warstwami folii grubej a dno wytarte i wyłożone grubym styropianem. Gdy teraz poszłam okazało się, ze wszystko wytrzymało popołudniową ulewę, w środku jest sucho i ciepło, a przy budce kręciła się Szafirka ktora wlazła i zaczęła jeśc sucha karmę ktorą tam wstawiłam. Po kilku minutach widziałam biegnącego od strony ulicy pod schody Hrabusia - fama się szybko roznosi :D

Adam, dziekuję! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon gru 17, 2012 0:32 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

:ok: :ok: :ok: :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt gru 21, 2012 7:25 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Budka ocieplona się bardzo sprawdza - śnieg mimo zalegania na dachu pokrytym folią nie czyni żadnej szkody i w środku jest sucho i ciepło i kociaste korzystają ze swojej stołówki pełną gębą.

A Ruda Łapa się nudzi.... ewidentnie to kot który potrzebuje bodźców i zabawy z człowiekiem i/lub kotami. Chyba się muszę rozejrzec za jakąś kocią opiekunką, bo sama nie daję rady wybawic wszystkie futerka :mrgreen:
Dzisiaj powinnam złapac jej mocz do badania.

Marzenia11

Post » Nie gru 23, 2012 20:24 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Dzisiaj dowiedziałam się, że prawdopodobnie wrócił KUMPEL!!!!! :piwa: :piwa: :piwa:
poniewaz dopóki nie zobaczę to nie uwierzę, więc na razie mam pewnośc na 85%. Był widziany dwa razy pod schodami Diabełkow o bardzo różnych, nie moich porach. Widziany był też inny kot, więc tak naprawdę jak rozmawiałam niedawno nikt z nas nie zdaje sobie sprawy, ile kotów, których nie znamy przychodzi pod schody na jedzenie.
i dlatego na Święta wszystkie koty dostały super karmnik, zrobiony przez Adama :1luvu: :1luvu: :1luvu: ze stryopianu, oklejony folią, a w nim dwie miski na suchą karmę i na wodę.
Oczywiście Miluś musiał się do niego natychmiast wgramolic cały, razem z łapskami i dokładnie obwąchac tylną ściankę. Nawet chrupnąl parę chrupek :D
nsypałam na Święta całe pudełko suchej karmy do ocieplonej budki. Niestety woda i mokre zamarza, a wczoraj był taki mróz że Szafirka i Tygrynia nie dały się wyciągnąc dalej z piwnicy niż pod okienko i tam im dałam saszetkę. Dlatego w duże mrozy do budki będę wstawiac tylko suche i wodę.

Łapa się baaaardzo nudzi. Uwielbia się bawic, więc zaczęłam to wykorzystywac i stawiam ostre warunki. Trochę ganiania i trochę głaskania. jest bardzo zdesperowana, i jak się zaczaja aby skoczyc na piórko to już czasami udaje że nie widzi mojej ręki, ktora ją lekko dotyka :D
Moje dziewczyny ją ostro ganiają. Mam nadzieje, ze jakoś dadzą radeę same w święta.

A ja spędze święta z Przylepką :D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Nie gru 23, 2012 22:41 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Wszystkiego Najlepszego, Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Swiąt Bożego Narodzenia i czaderskich pre-zentów pod choinką życzy Smarti z całą Kociastą Załogą ... Obrazek
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon gru 24, 2012 10:11 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

WESOŁYCH ŚWIĄT :1luvu: :1luvu: :1luvu:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon gru 24, 2012 12:15 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Dziękuję Wam pieknie! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

a ja własnie zaniosłam (tzn dwie godziny temu) mocz Łapki do zbadania i przed chwilą dostałam wyniki - pęcherz zdrowy!!!!!! :D :D :D :piwa: :piwa: :piwa:
leukocyty i erytrocyty 0-1 w pw.
To kolejny prezent wigilijny dla mnie :D :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw gru 27, 2012 23:46 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Mimo dobrych badań wetce nie podobał się ciężar właściwy moczu (w granicach normy, ale przy dolnej granicy) więc z uwagi na ciężki przebieg choroby zaordynowała dzisiaj kolejną , ostatnia już, dawkę antybiotyku. Znów spędzilismy 4 godziny w sumie w drodze do , z i w lecznicy. Łapka ma miec kontrolne badanie moczu za miesiąc i, niezależnie od tego czy mi się to podoba, czy też nie, trzeba zrobic porządek w pyszczku. Dzisiaj widziałam kamień spory na zębach i ropa pod nim.... mimom że kre jeszcze jest ok, choc w górnej granicy to wetka uważa, że Łapa będzie miec problem z nerkami, więc dopóki jest w miarę dobrze trzeba porządek w paszczy zrobic. Na co ja po przejścich z Miką po prostu teraz nie mam siły. Ale to za miesiąc.
Narazie widac wyraźnie że moja trzydniowa nieobecnosc sprawiła, ze dziewczyny poukłada;ły sobie jakoś relacje i wygląda na to, ze Łapa poznała gdzie jest jej miejsce w szeregu :roll: jest wyraźnie bardziej przestraszona no i dopiero po wyraźnym zachęceniu z mojej strony idzie się bawic, al jak tylko ktorakolwiek kocica staje obok natychmiast się wycofuje. Szkoda, ale cóż... w układzie jaki jest nie ma jednakowo dobrych dla wszystkich rozwiązań, niestety.

Byłam u parkingowych - przyszła Oczusia i strasznie, strasznie głośno miauczała. Myślałam, że jest głodna, dałam jej dwie rózne puszeczki gourmecika i nic, jedynie trochę posmakowała, ale nie zjadła za dużo. Nie wiem czy to jej gadulstwo, czy może oko ją boli, jutro muszę pójśc za dnia i obejrzec kota. Przybiegł również Faguś, ale on to ma zawsze mega dużo do powiedzenia :D

Marzenia11

Post » Pt gru 28, 2012 13:12 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

wczoraj doszła łyżka i szczotka, już wyczesany Bobo
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Sob gru 29, 2012 11:19 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Karolek(ona) pisze:wczoraj doszła łyżka i szczotka, już wyczesany Bobo

super! Bardzo się cieszę, ze szczotka pasuje. Kompletnie się nie znam ani na psach , ani na szczotkach do czesania.

Marzenia11

Post » Sob gru 29, 2012 11:25 Re: <2> Moje wolnozyjące... ZIMA. Łapka u mnie.

Łapka dzisiaj o świcie zrobiła aferkę - miauczała tak głośno i smutno, ze mnie obudziła i zaczęłam kombinowac o co chodzi, ale sama mi pokazała zakopując pustą miseczkę, ze kot głodny to nieszczęśliwy więc wstałam i dałam stadku śniadanie.
potem znów miauczała, smutno, ale dużo ciszej więc wyciągnęlam jakąś gąbeczkę, jedną z czterech ktore u mnie zostały i zaczęla szalec i się bawic. Niestety próby zaprzyjaźnienia się z moim stadem nie przynoszą oczekiwanego przez nią efektu - stadko wystawiło do gonienia z warkotem i wyciem Nutkę i Notkę i naprawdę przeganiają Łapę okropnie i wygląda to niedobrze, Łapa ucieka ile sił w łapkach i z podkulonym ogonem. :roll:

Wczoraj byłam za dnia u Oczusi, ale nie przyszła więc nie mogłam obejrzec oczka. Była za to Tygrynia i pozowała do zdjęc, które potem wstawię.

Marzenia11

[poprzednia][następna]