SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 16, 2012 23:12 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Mam napisany tekst dla Hrabiny (pisałam w szpitalu na korytarzu) Ale już nie mam siły wrzucać na portale, jutro jak będę miała trochę luzu w pracy to powrzucam.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 17, 2012 1:29 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Dzisiaj przy okazji szukania komu się zgubiła moja burasia natknęłam sie ludzi, którym zaginął kot. Przedwczoraj wieczorem, ok 22.
OKOLICE NOWOWIEJSKIEJ , WYGODNEJ. KOT TO BURAS, DOŚĆ DROBNY ALE TŁUSCIUTKI, KASTRAT.
Ludzie płaczą i szukają, kot jest tez przygarnięty, wyskoczył z balkonu.....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Wto lip 17, 2012 5:26 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Gibutkowa pisze:
sroka7 pisze:
Gibutkowa pisze:Sroka - jakby co to podkłady przygotowane, jakby co to daj znać na tel. kiedy byś była, cobym poinformowała chłopa w razie czego że ma się nigdzie nie szlajać tylko do domu biegusiem po pracy ;)

A drapak i kuweta (nie pamiętam co dla kogo :P ) będą najprawdopodobniej w tym tygodniu (brat ma mi przywieźć).

To może jutro (wtorek) bym podeszła koło 17 z minutami tak, jak ostatnio.

A kuweta ma być dla mnie - na razie w pokoju gnojki mają małą miskę jak ich puszczam na podłogę kicać, ale to trwa ok 1 godziny (potem na szczęście padają ze zmęczenia) no i ich pilnuję razem z moim synusiem Bombikiem :1luvu: (wygląda jak Twój Miecio).

PS. dodaj wątek gnojków do pierwszego postu - w podpisie mam linka, tam fotki i info na bieżąco o nich.

Po podkłady możesz jutro wpaść, chłop mój już będzie. Kuweta będzie gdzieś w środku tygodnia albo pod koniec (mam nadzieję że mi ją brat przywiezie i nie zapomni).
Znaczy się Bombik musi być przepięknym burasem :) :1luvu: Mój kochany Ciulitek właśnie śpi swojej desce do prasowania (czasem sobie ją od kotów pożyczam jak muszę coś wyprasować ;) )

Skoro kuweta będzie lada dzień, to się wstrzymam dzisiaj, i podjadę jak już dotrze do Ciebie (zresztą dzisiaj taka pogoda, że zaspałam do roboty, więc trzeba będzie pewnie dłużej zostać i mi się już nie będzie chciało szlajać po mieście jak w końcu do wro dotrę). Na wszelki wypadek napiszę Ci też sms, cobyś chłopa bez potrzeby w domu nie więziła.

A Bombik jest najpiękniejszym burym "lemurkiem" na świecie :1luvu:
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Wto lip 17, 2012 6:46 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

turkawka pisze:Czy ktoś wysyłał ogłoszenia do Gazety Wyborczej? Ja porobilam Buni parę ogłoszeń ale nie umiem wysłac do GW czy do Gazety Wrocławskiej. Czy mógłby ktoś zrobić takie ogłoszenie dla Buni?

A czy ktoś mógłby mi pomóc rozreklamować Bunię. Bo jeszcze trochę, a w rubryce adres trzeba będzie wstawić "Schronisko" :/
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Wto lip 17, 2012 7:28 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

A Bunia nie ma w ogóle żadnych ogłoszeń?? Wydawało mi się że miała :?
Jak nie będę mieć sajgonu dzisiaj w pracy to jej zrobię.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Wto lip 17, 2012 7:31 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

JaEwka pisze:A Bunia nie ma w ogóle żadnych ogłoszeń?? Wydawało mi się że miała :?

Miała pakiet ode mnie, muszę odnowić (nie na wszystkich portalach się da to skopiuję). Też mam cichą nadzieję że mi się uda trochę czasu w pracy uszczknąć ;)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto lip 17, 2012 7:40 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Edyta zrób jej wydarzenie na FB bo ona chyba nie ma a ja nie kumata :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 17, 2012 7:58 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

JaEwka pisze:A Bunia nie ma w ogóle żadnych ogłoszeń?? Wydawało mi się że miała :?

Ja jej zrobiłam na tablicy, gumtree i alegratce.

http://tablica.pl/oferta/jestem-starsza ... 1jx9h.html

Do gazety wyborczej też wyślę, bo już wiem jak to zrobić.

Jak zrobicie jej to wydarzenie, to może coś FB zadziała, bo szczerze mówiąc ja już się trochę załamuję :(
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Wto lip 17, 2012 8:53 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

No jak jej Edyta wcześniej robiła to na pewno miała na dużej liczbie strone :(
Eh coś ta Bunia nie ma szczęście do domu...No, ale nie poddamy się i zrobimy wszystko żeby w końcu ten domek znalazła

Edit: turkawka skopiowałam twój tekst z ogłoszeń do wydarzenia bo jest bardzo fajny :ok: zrobie wszystko i dam linka

Hm nie moge znaleść jak mam zaprosić kogoś na to wydarzenie

http://www.facebook.com/WolontariuszeWr ... 006630098/
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 17, 2012 9:42 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

A ile Bunia ma dokładnie lat?

Czy ktoś wie jak się ma ten czarny 10-letni kocurek, co był przywiązany do drzewa?
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Wto lip 17, 2012 10:11 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Widziałam w telefonie. Dziękuję :1luvu:

JaEwka pisze:No jak jej Edyta wcześniej robiła to na pewno miała na dużej liczbie strone :(
Eh coś ta Bunia nie ma szczęście do domu...No, ale nie poddamy się i zrobimy wszystko żeby w końcu ten domek znalazła

Edit: turkawka skopiowałam twój tekst z ogłoszeń do wydarzenia bo jest bardzo fajny :ok: zrobie wszystko i dam linka

Hm nie moge znaleść jak mam zaprosić kogoś na to wydarzenie

http://www.facebook.com/WolontariuszeWr ... 006630098/
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Wto lip 17, 2012 10:11 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Dokładnie tego chyba nikt nie wie - chyba koło 12.

dase pisze:A ile Bunia ma dokładnie lat?

Czy ktoś wie jak się ma ten czarny 10-letni kocurek, co był przywiązany do drzewa?
Obrazek Obrazek Obrazek

turkawka

Post » Wto lip 17, 2012 10:18 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Ja też dzisiaj obrobię zdjęcia z niedzieli i wrzucę, chyba, że dziewczyny będą szybsze. Założę też wątek takiemu fajnemu kocurowi z kociarni, który jest u mnie teraz "na celowniku" do adopcji :) Bo jest naprawdę świetny.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Wto lip 17, 2012 11:10 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Jak ostatnio widziałam tego 10 letniego przywiązanego do drzewa to miał się całkiem niezły(to teraz już zapewnie wiem o którego Iga się mnie pytała wczoraj jak się u weta spotkałyśmy :wink: )
Ostatnio mnie nie było więc nie wiem. Chyba ze unawena albo myrmeleon będa wiedziały który kto - chociaż na 3 jest dużo czarnych kotów :roll:
Obrazek

JaEwka

Post » Wto lip 17, 2012 11:45 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Na 3 jest bardzo dużo czarnuszków:( Ale wszystkie wydawały się w niezłym stanie. Spędziłyśmy na wybiegach ponad godzinę i raczej wszystkie czarne koty funkcjonowały "jako- tako".
Jeden czarny kocur jest cudny na dziczkach- łasił się, tulił, nie odstępował nas na krok. Gdy usiadłam na chwilę to położył się szczęśliwy przy moich nogach. Jak ktoś szuka cudnej przytulanki to w schronie czeka:)

Bardzo źle wyglądała płaskata szylkretka, jakaś bura kicia na dziczkach w budzie, bura kicia na dziczkach z kulejącą łapką, ruda kicia z bielmem na oczku na dziczkach.
Opiekunka się gdzieś ciągle kręciła zajęta, więc nie wypytywałyśmy jej co i jak.

No i jeżeli komuś zaginął kot to musi osobiście jeździć do schronu i sprawdzać kociaki, czy któryś nie jest jego. Niestety dzwonienie i pytanie się nie ma sensu. Byłam świadkiem sytuacji jak pani w biurze twierdziła, że psa w schronie nie ma, ale okazało się że cały czas był. Wczoraj też ktoś dzwonił i pytał czy nie ma czarnego u nich, mówili, że nie, a przecież tam ciągle się czarnuchy przewalają. Mają duży ruch w zwierzakach, więc nie zawsze się orientują. A właściciel pozna swojego kota w klatce na pewno.
Obrazek

unawena

Od: Śro kwi 11, 2012 20:31

[poprzednia][następna]