Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
marivel pisze:Justynko, wracam do naszej rozmowy o endokrynologu. Lekarka mówi,że nie możesz czekac. Przecież są inne terminy dla przypadków pilnych, jeżeli uważa ,że nie możesz czekac to chyba Twój jest pilny i powinna Ci dac skierowanie "pilne" Sprawdzałam listy kolejek w przychodniach są dwa tryby - pilny i zwykły, terminy pilne były bardzo krótkie.Może Ona nie zna twojej sytuacji finansowej ,powiedz i poproś o skierowanie na cito, skoro uważa że to pilne, Endokrynolog zleca badania - jeżeli prywatnie, to będą drogie. Niepłacenie czynszu jest niebezpieczne. Jesteś ubezpieczona i chora. SPRÓBUJ WYWALCZYC SKIEROWANIE PILNE.
phantasmagori pisze:Spróbuj z tym skierowaniem na cito! To raz.
Po drugie nie ma - nie mam siły! Trzeba i już! Jak nie dla siebie to dla kotów!
Im szybciej lekarz Cię zbada, tym szybciej podejmiesz leczenie i lepiej się poczujesz.
phantasmagori pisze:Pewnie że łatwo się gada. Tylko że tu nie chodzi o to, aby sobie pogadać, ale aby Ci pomóc.
Skierowanie na cito do endokrynologa może wypisać Ci lekarz pierwszego kontaktu po zapoznaniu się z wynikami. Tylko musisz przedstawić sprawę i pogadać. Rodzinny naprawdę dużo może.
Powiem Ci na moim przykładzie, choć jest z innej kategorii, bo miałam zakamienioną nerkę i przewód moczowy (cztery kamienie wielkości kciuka), z bólem chodziłam przez miesiąc. Doktorka dała mi skierowanie do szpitala ze słowami " Nie idziesz rano do izby przyjęć, bo będziesz czekać pół roku na przyjęcie do szpitala. Idziesz późnym popołudniem na ostry dyżur, zwijasz się z bólu czy boli czy nie" Zrobiłam jak mówiła, zrobili mi na miejscu swoje badania, naczekałam się, parę godzin mi zeszło, ale za trzy dni byłam już na oddziale.
Tak samo zrobiłam z moją mamą i jej kręgosłupem kiedy się poślizgnęła, upadła i bolało. Na dyżur do szpitala, boli i już. Przyjął ją odpowiedni specjalista, co prawda nie było potrzeby szpitala, ale zaordynował odpowiednie leczenie, wypisał zlecenie na zabiegi.
Wierz mi, że w tym samym czasie byli tam ludzie z takimi pierdołami, że w głowie się nie mieści.
Masz dziewczyno wszystkie objawy związane z torbielą na szyszynce. Chormonalne, a przede wszystkim bóle stawów i zawroty głowy, zaburzenia równowagi.
Użytkownicy przeglądający ten dział: elmas i 665 gości