Chorzów! Było 70 - jest 51 kotów! Dziękujemy za stałą pomoc

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 19:34 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

dziękujemy :)

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie sty 08, 2012 19:39 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

Trzymam kciuki za owocne rozmowy:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pon sty 09, 2012 7:45 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

Kciuki są :ok: :ok: :ok:

3 kociaki u Wandul już w DS :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Pon sty 09, 2012 11:12 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

Wielkie kciuki za rozmowy i za wszystko poztytywne co się tu dzieje :ok:

I ta gorsza wiadomość. Krvt zadzwonił chwilę temu i poinformował o opóźnieniu wysłania karmy, Pani mówiła o czwartku, ale coś tak niepewnie ... :roll:

Dziewczynki, rzucił mi się w oczy ten wątek. Może macie jakiegoś długowłosego kandydata do dokocenia, może warto się przyjrzeć ? http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=137628
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon sty 09, 2012 12:23 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

zapomniałam,ze Mała1 poszła na rozmowe, więc nie odbierze teraz pw,to tu wstawie watek, gdzie szukaja kota z dłuzszym wlosem z Waszych okolic..wiem,ze takie w schroniskach i DT czekaja ,więc niech któraś ciocia zajrzy:
viewtopic.php?f=13&t=137628
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sty 09, 2012 12:54 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

psiama pisze:Wielkie kciuki za rozmowy i za wszystko poztytywne co się tu dzieje :ok:

I ta gorsza wiadomość. Krvt zadzwonił chwilę temu i poinformował o opóźnieniu wysłania karmy, Pani mówiła o czwartku, ale coś tak niepewnie ... :roll:[/url]

oni tak często, ale w końcu dojdzie :ok:

żadnego długowłosego na razie nie kojarzę
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon sty 09, 2012 13:34 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

To ja jeszcze cos takiego znalazłam,moze Wasze maluszki dom znajda:
viewtopic.php?f=13&t=137749
BOZENAZWISNIEWA

Post » Pon sty 09, 2012 13:39 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

W końcu zaznaczę sobie wątek
lepiej późn o niż wcale :oops:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

Post » Pon sty 09, 2012 14:39 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

puskas pisze:W końcu zaznaczę sobie wątek
lepiej późn o niż wcale :oops:

witamy :) ja kiedyś wlazłam na str. 90 więc na razie mojego rekordu nie pobijesz :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon sty 09, 2012 14:42 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

dzień dobry :kotek:

długowłosego do adopcji niet
dwóch malców o ciekawym umaszczeniu i pewnych zdrowotnie tez niet
:wink:

po kolei

wiec pokićkałam z kotkami
Bedżi to nie jest ta kotka z tymi chorymi oczkami, to inna koteczka , i to taka, która nie szuka domu
juz zapomniałam imienia :oops: - dopytam

Bendżi jest identyczna z umaszczenia i budowy, tez bardzo potrzebujaca bo nie wiadomo dlaczego nie chce kompletnie tyć
ale oczka ma w porządku
mój błąd-sory :oops:

teraz najpierw dobre wiesci Dtymczasowe

otóż nasza mika xx weźmie najprawdopodobniej jutro na tymczas maleńką Ferbi i Tweety
:1luvu:
Zabrałam dziś Ferby na badania krwi, testy fiv/felv (-) :D
w biochemii zawyżone parametry wątrobowe- w zasadzie norma u tych kotów, pewnie ze wzgledu na dietę , nery oki
w morfologii spory stan zapalny- tez u nich standart :roll:
Przed ewentualna sterylką potrzebuje Ferby antybiotykoterapi i odchuchania
obserwacji czy w ogóle ma rujki, bo ogólnie wygląda jak karzełek, sierść marna
Tweety wygląda dobrze, ale na bank przyda jej się odchuchanie przed zabiegiem.
Trzeba je dobrze odrobaczyć- to wszystko koszty są-wiecie :|
Mika xx bierze je ale będą pod naszą tutaj wspólna opieką - więc fundusze będą potrzebne
Poza tym przy każdym z tych kotów-jeśli trafia na tymczas-biorę pod uwagę ewentualność powrotu do pEwy, choć mam nadzieję ,że tak nigdy się nie zdarzy

teraz o rozmowach
były :wink: , odbyły się dzięki prezesowej naszej fundacji
i mamy otwartą furtkę do sterylek darmowych kotów pEwy dzięki miastu, Toz-owi i schronisku.
W tym tygodniu postaram się choć jedną/dwie kotki ciachnąć tam.
Ząbki tez będą mieć przy okazji robione.
Trzymajcie kciuki, bo jak nowe-to dla mnie zawsze bardzo nerwowe-już tak mam :wink:

Mała1

Post » Pon sty 09, 2012 14:48 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

super wieści, kciuki dalej są :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Pon sty 09, 2012 14:59 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

dwie kiepskie fotki Ferby z dziś :wink:

Obrazek Obrazek

i jeszcze jedno-tak żeby było wiadomo
że kotki słabsze, np te z astmą, albo w ogólnym kiepskim stanie nadal bardzo chciałabym ciachac prywatnie

Mała1

Post » Wto sty 10, 2012 7:54 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

To się rozumie - za duże ryzyko dla tych kotek :ok:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sty 10, 2012 9:36 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

Wspaniałe ustalenia Mała, bardzo się cieszę i gratuluję !!!!!!! :ok: Jasne, że te najdelikatniesze powinny być pod szczególnym nadzorem 8) . Ferbi ma przepiękne umaszczenie :1luvu: Kciuki za zdrowie koteczków !

Mam już legowisko w samochodzie, dorzucę jeszcze kilka kocyków z IKEA, tylko muszę po nie pojechac, bo okazało się, że te co myślałam, że mam w szafie to poszły jako prezent dla sterylkowanych schroniskowców porą świąteczną :mrgreen:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Wto sty 10, 2012 9:58 Re: Chorzów! 78 kotów! Brak $ na dalszą pomoc! DT dla 2 kotek!

słuchajcie
ja w sprawie waznej max, bo finansowej :wink:

słowo harcerza, że wpłaty będa uzupełnione, i wszystko bedzie potwierdzone
tylko tak to jest ,ze jak zależy nam to ,,albo urok, albo sr..ka,,
Prezesowa fundacji wyjechana, więc w banku przepisanie konta jeszcze nie klapnięte ( a wyjechana na trzy tyg :roll:- zdrowotnie , nie bede jej maltretowac telefonami)
A osoba , która ma dostęp do tego konta, hasła itd jest w Maciejkowicach, a to totalne zad..ie , totalne i od ponad tygodnia są bez netu, bo była awaria TPsy, dziś byc może to w koncu naprawią, przynajmniej tak się TPsa deklarowała. :roll:
Nie chcę domagać się dostepu , haseł do nie mojego konta, bo uważam ,że tak nie mozna.
Wiec bardzo proszę o cierpliwość i bardzo przepraszamy za zwłokę.

Żadna z wpłat nie umknie, wszystkie będą tu ujęte, wpisane i rozliczone

wiem z obliczeń miki ,że z allegra tez już powinno byc ponad 100zł :wink:
i tez chciałabym wiedziec na czym stoję-tzn dokładnie czy jeszcze stoje ,czy się juz obalam :lol:

Mała1

[poprzednia][następna]