Wólka Zaleska 13 kotów - koniec części I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 08, 2012 11:33 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Wczoraj Randa i Evelin jezdzily do Wolki Zaleskiej zeby obfocic koty.
Kotow jest(przynajmniej p. Teresa tyle mi podala) 21. Na pewno sa tam takie ktore nie sa adopcyjne, ale to bedzie kilka takich.
Randa, bardzo dziekuje za sukę Harfe i ciesze sie, ze panujesz nad nią. Ciekawe czy jeszcze tak skacze i zalatwia Ci kurtki?
Evelin i Randa dziekuje pieknie za pomoc :1luvu:
Wszystkim Wam Kobiety bardzo dziekuje :1luvu:
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Nie sty 08, 2012 11:40 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Zróbcie proszę porządek w tym wątku: WSZYSTKIE ważne informacje, maile, banerki oraz zdjęcia i opisy wszystkich kotów wrzućcie na pierwszą stronę. Tam widać aktualizacje z listopada, dopiero na dwudziestej którejś stronie wątku widać, że są nowsze wieści. Wątek jest popularny, więc znalezienie tu jakichkolwiek konkretów zaczyna wymagać czytania całości.

Mogę poprosić "naszych" o ogłaszanie, ale do tego celu wszystkie dane, zdjęcia i opisy muszą być w 1 miejscu, a nie tak rozrzucone jak teraz.

DT nie mamy, sami szukamy przynajmniej kilkudziesięciu.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie sty 08, 2012 12:38 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Do Vivy napisałam - na maile trzech osób, jakie tam podano w dziele Kontakt . Jest jeszcze inna droga?

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Nie sty 08, 2012 12:46 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Są nowe zdjęcia, może nie super, ale część na pewno się nada. Próbuję je teraz obrobić, ale komputer strasznie muli. Kotów jest 22 zaraz będę opisywać, tylko ktoś to musi na pierwsza stronę wrzucić i przyporzadkować zdjęcia.
Jotka ze zdjęć to nie Jotka, tylko Malwina, ale skoro są już ogłoszenia, to nie zmieniajmy tego. Prawdziwą Jotkę nazwiemy Malwiną. Koty są super.
ObrazekObrazek

Randa

Od: Pt mar 04, 2011 20:46

Post » Nie sty 08, 2012 12:49 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

No to czekam na zdjęcia. Może Fredzio się trafi, a jak nie Fredzio to jakiś ładny ( tj. ładnie " zdjęty") rudasek :1luvu:

zjawka

Post » Nie sty 08, 2012 14:02 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

zjawka pisze: (...) Kot Pirat jest ogłaszany przez CatAngel

A dla jakiegoś innego kota przyda się pakiet ogloszeń u Cat Angel?

Bo tylko tak mogę pomóc.
* Semper eadem *

ksb

Od: Wto cze 29, 2010 13:48

Post » Nie sty 08, 2012 14:51 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

ksb pisze:
zjawka pisze: (...) Kot Pirat jest ogłaszany przez CatAngel

A dla jakiegoś innego kota przyda się pakiet ogloszeń u Cat Angel?

Bo tylko tak mogę pomóc.

Ksb - ogłoszenia są najjjpotrzebniejsze. Ogłaszane póki co są Jotka ( która wcale nie jest Jotką, ale to nie szkodzi,bo o trikolorkę chodzi) , Tolek, Spryciarz i Groszek ( ten ostatni ma swój wątek, link na str.1 pod jego fotą). I to wszystko. Problemem jest brak dobrych zdjęć. Trochę jest na str1 i3 , i jeszcze póżniej - możan przelecieć stronki szybko, aby zdjęcia wypatrzyć. Ja dziś planuję zamawiać ogłoszenia Fredzia. Dal Ciebie cała reszta, brać wybierać

zjawka

Post » Nie sty 08, 2012 15:04 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

To może zróbmy tak: wybierz 3 koty, przekaż dane do CatAngel - a ja poproszę o pw z danymi do zapłaty za ogloszenia?
* Semper eadem *

ksb

Post » Nie sty 08, 2012 15:12 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Ok, tak zrobimy - tylko odbędzie się to wieczorem -teraz do miasta muszem :lol:

zjawka

Post » Nie sty 08, 2012 15:14 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

OK - wieczorem czekam na wieści
* Semper eadem *

ksb

Post » Nie sty 08, 2012 16:58 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

A gdzie jest Patmol? Ciocia, trzeba pierwsza str. uzupelnic. Juz pw pisze, ok?
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Nie sty 08, 2012 18:01 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Cały dzień ładuje po 4-5 zdjęć na empikfoto, jakaś masakra i końca nie widać...
Tu spis kotów, nie robiłam opisów do tych, co już są na pierwszej stronie, potem przypasujemy zdjęcia:

Kotki: wszystkie kotki są wysterylizowane, grzeczne, bardzo przyjazne człowiekowi, zgadzają się między sobą, kuwetkowe, z powodzeniem mogą mieszkać w domach niewychodzących. Wszystkie zostały przygarnięte z dobrego serca.

I. INKA – około 5 lat, nie ma jednego oczka
II. LAWENDA
III. MALWINA -
IV. ZUZIA – około 3 lat, bardzo podobna do kota Kreta, ich zdjęć można używać zamiennie, bo wyglądają identycznie
V. TYGRYSKA – około 11 lat, nestorka
VI. GUSIA – około 7 lat
VII. JOTKA
VIII. BRONKA – około 3 lat, urodziła się z porażeniem tylnych nóżek, świetnie sobie radzi, łowi myszy, itp., trochę chwieje się jej tył przy chodzeniu
IX. MANDARYNKA – około 2 lat, ma odnawiające się grudkowate zapalenie spojówek
X. MYSZKA – około 3 lat, została dosłownie wyciągnięta psu z gardła, długo nabiera zaufania
XI. BURASKA – około 6 lat, spokojna
XII. CZARNA – około 3 lat,
XIII. SZARA – około 3 lat, grzeczna, łagodna

Kocury: kocurki są wykastrowane za wyjątkiem Pirata(który akurat uciekł jak była akcja-kastracja, kastracja w najbliższym czasie) i Kreta ( Pani Teresa zastanawiała się czy go oddać na zabieg z uwagi na jego szczękę-do zastanowienia). Koty są kuwetkowe, miniaste, mogą mieszkać w domach niewychodzących za wyjątkiem Tolka, który wychodzić musi.

XIV. KACPER
XV. FREDZIO – około 2,5 roku, jedno oczko ma zielone, drugie żółte
XVI. MILUŚ – kot, który kocha człowieka, najchętniej nie schodziłby z rąk, uroczy
XVII. KRET – ma problem ze szczęką po jakimś urazie, je wyłącznie miksowany pokarm
XVIII. DRAPEK – około 2 lat,
XIX. TOLEK – bardzo nieufny, potrafi drapnąć, nie przepada za pieszczotami, musi wychodzić, indywidualista, kot z charakterem
XX. SPRYCIARZ
XXI. PIRAT
XXII. GROSZEK

Koty szczególnej troski z uwagi na wiek, ułomności lub stan zdrowia: INKA, TYGRYSKA, BRONKA, MANDARYNKA, KRET.
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie sty 08, 2012 19:17 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

To te zdjęcia gdzieś będzie można dziś znaleźć?
I jeszcze: zajrzałam do przykładowego ogłoszenia Jotki, a tam że jest odrobaczona, zaszczepiona...tak pisać w ogłoszeniu np Fredzia? A jak jest ?
Na te robale ( jeśli nie jest to zrobione to może można się zebrać) Ile by kosztowało zaszczepienie?

zjawka

Post » Nie sty 08, 2012 19:56 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Zdjęcia niestety nie chcą się ładować, wysyłam co jakiś czas, ale efekt marny.
Nie wiem czy koty odrobaczone i zaszczepione, trzeba Pinokio pytać, chyba pominęłabym to w ogłoszeniach póki co.
ObrazekObrazek

Randa

Post » Nie sty 08, 2012 20:00 Re: 21 kotów i udar-Jak przyjdzie prawdziwa zima, koty zginą

Ale te co wysyłasz ( już wysłałaś) to gdzie są? Potrzebuję Fredzia, Miłka i Lawendę ( lub inną podobną tri :wink: )

zjawka

[poprzednia][następna]