PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 03, 2013 16:34 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Może na razie ze 2 saszetki tego wołowego Renala żeby zobaczyć czy to w ogóle coś zmienia.
Też mnie martwi to niejedzenie, bo jest bardzo chudy jak nie będzie jadł to będzie słabł. Zobaczymy jak dalej, może to chwilowe.

Micuś w normie, też biedny, taka chudzina.

Monia a czy można spróbować gotowanego kurczaka,albo gotowaną rybkę?
Wiem,ze czasu masz "na lekarstwo",ale ja mogłabym ugotować i Ci podrzucić,
przecież mam bardzo blisko?
Wszystkim tymczsowiczom znalezienia dobrych domków,rezydentom kochających
opiekunów,bezdomniaczkom zawsze pełnych misek i ciepłych budek w Dniu Kota
serdecznie życzę

pdbz

Od: Pt paź 21, 2011 8:45

Post » Nie lut 03, 2013 16:44 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Nie no dam radę, kilka razy mu dawałam i jadł. Jeszcze dziś mu coś kupię na wieczór.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Nie lut 03, 2013 16:50 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Nie no dam radę, kilka razy mu dawałam i jadł. Jeszcze dziś mu coś kupię na wieczór.

W każdym razie pamiętaj,każdej chwili jestem gotowa aby chorowitkom pomóc.
serdecznie życzę

pdbz

Post » Nie lut 03, 2013 21:28 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Ha, akurat dziś przed 18.00 wpadła moja mama z siatą serc wołowych dla kotich.
Pokroiłyśmy drobno i Sobotek zjadł sporą garść takich kawałków :ok: .
Nie wiem czy to jest najodpowiedniejsza dieta dla niego ale rano wszystkie karmy, które mu podsuwałam ledwo powąchał czy polizał - prawie nic nie zjadł.
Myślę, że lepiej żeby jadł cokolwiek niż nic.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 03, 2013 21:43 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Dla nerek raczej zbyt wysokobiałkowa, ale to i tak chyba mniej szkodliwe niż niejedzenie. :D
Dobrze, że zjadł.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Nie lut 03, 2013 23:00 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

A może jakieś gerberki by były dobre dla niego?
On bardziej przyzwyczajony pewnie do takiego mniej "zdrowego" (akurat dla niego) pożywienia.

PS. Haniu, Moniko. W piątek po pracy (8.02) zrobię ciasto na faworki. To kiedy je usmażę, zależy już tylko od Was - tzn. gdy ustalicie termin, który Wam odpowiada, żeby je zjeść. ( Od 8-15 lutego mogę się dostosowac do każdego wyznaczonego terminu)
Obrazek

mgj

Od: Czw mar 17, 2011 21:06

Post » Pon lut 04, 2013 5:55 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Ha, akurat dziś przed 18.00 wpadła moja mama z siatą serc wołowych dla kotich.
Pokroiłyśmy drobno i Sobotek zjadł sporą garść takich kawałków :ok: .
Nie wiem czy to jest najodpowiedniejsza dieta dla niego ale rano wszystkie karmy, które mu podsuwałam ledwo powąchał czy polizał - prawie nic nie zjadł.
Myślę, że lepiej żeby jadł cokolwiek niż nic.

Świeże mięsko,ewentualnie podroby czułam,że mu podejdą.Najważniejsze
żeby wogóle jadł.
serdecznie życzę

pdbz

Post » Pon lut 04, 2013 11:24 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Dziś z Sobotkiem jest gorzej. Nic nie chce jeść, i jest jakiś taki apatyczny, bez energii.
Zaraz jedziemy do wetów.
Jak tylko sama się ogarnę, bo też zaliczyłam dzis rano jakieś dziwne perturbacje zdrowotne, zasłabłam rano w łazience i uderzyłam się w głowę o umywalkę. Ale już dochodzę do siebie.
Chyba sama powinnam się przebadać.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon lut 04, 2013 11:43 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Zmartwiłaś mnie podwójnie (sobą i Sobotkiem). :(
Czekamy na wieści.
Sobotku - trzymaj się.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pon lut 04, 2013 12:28 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Dziś z Sobotkiem jest gorzej. Nic nie chce jeść, i jest jakiś taki apatyczny, bez energii.
Zaraz jedziemy do wetów.
Jak tylko sama się ogarnę, bo też zaliczyłam dzis rano jakieś dziwne perturbacje zdrowotne, zasłabłam rano w łazience i uderzyłam się w głowę o umywalkę. Ale już dochodzę do siebie.

O matko!!! Monika! do lekarza biegusiem, bo przyjadę i zapakuję do kontenerka i osobiście Cię zawiozę!
Sobotku trzymaj się kochany!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pon lut 04, 2013 12:44 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Dziś z Sobotkiem jest gorzej. Nic nie chce jeść, i jest jakiś taki apatyczny, bez energii.
Zaraz jedziemy do wetów.

Monia jesteś przepracowana do tego malo snu i ciągłe stresy,podwójne
zmartwienie.
serdecznie życzę

pdbz

Post » Pon lut 04, 2013 12:46 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

biamila pisze:
Zaraz jedziemy do wetów.

O matko!!! Monika! do lekarza biegusiem, bo przyjadę i zapakuję do kontenerka i osobiście Cię zawiozę!
Sobotku trzymaj się kochany!

Jak trzeba to pomogę!!!
Kto nie lubi kotów w poprzednim wcieleniu musiał być myszą ;)
Obrazek

maria_z

Od: Pt lis 23, 2007 21:25

Post » Pon lut 04, 2013 14:53 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Sobotek dostał kroplówkę, dostałam też na wynos kroplówki.
Zaraz spróbuję czy on daje się karmić strzykawką.
Zobaczymy czy mu sie polepszy przy kroplówkach... Jest dosyć mocno osłabiony, nie interesuje się jedzeniem wcale.

Kamyczek też miał w nocy kryzys, rano czuł się bardzo źle, był wychłodzony i miał objawy neurologiczne - niesymetrycznie powiększone źrenice, dostał ciepłe kroplówki i leki i już jest lepiej, ale martwię się, bo na początku wydawało się, że nie będzie problemów.

W przychodni dla ludzi też byłam, na dziś już mnie nie zapisali bo nie ma miejsc, mam być jutro przed 7.00.
Może takie przesilenie zimowe, jutro sie zgłoszę do lekarza, pewnie badania krwi przyda się zrobić.

Jakiś do dupy dzień dzisiaj.
Micuś cały czas śpi, też jakiś słaby jest.
Idę sie zaraz zająć Sobotkiem.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Pon lut 04, 2013 15:24 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

mpacz78 pisze:Sobotek dostał kroplówkę, dostałam też na wynos kroplówki.
Zaraz spróbuję czy on daje się karmić strzykawką.
Zobaczymy czy mu sie polepszy przy kroplówkach... Jest dosyć mocno osłabiony, nie interesuje się jedzeniem wcale.

Kamyczek też miał w nocy kryzys, rano czuł się bardzo źle, był wychłodzony i miał objawy neurologiczne - niesymetrycznie powiększone źrenice, dostał ciepłe kroplówki i leki i już jest lepiej, ale martwię się, bo na początku wydawało się, że nie będzie problemów.

W przychodni dla ludzi też byłam, na dziś już mnie nie zapisali bo nie ma miejsc, mam być jutro przed 7.00.
Może takie przesilenie zimowe, jutro sie zgłoszę do lekarza, pewnie badania krwi przyda się zrobić.

Jakiś do dupy dzień dzisiaj.
Micuś cały czas śpi, też jakiś słaby jest.
Idę sie zaraz zająć Sobotkiem.

Jakiś wyjątkowo pechowy ten poniedziałek,nie chcę byc przesądna,mam nadzieję na na-
stępne dni z lepszymi zdarzeniami.Dużo zdrwia dla calej Ekipy.
serdecznie życzę

pdbz

Post » Pon lut 04, 2013 18:06 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Z karmieniem na siłę, jest klapa - wszystko wypluwa, nie chce współpracować.
Tylko wodę pije.
Kroplówki bez problemu.
Naprawdę słabo dziś wygląda :(
Zrobiłam mu kroplówkę po 16, jeszcze na wieczór zrobię.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]