Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 03, 2011 11:58 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

AnielkaG pisze:Magaaa, ugotuj mu taki rosół jak dla ludzi, tylko bez soli: kurczak (najlepiej udko, bo z piersi za chudy), warzywa. Na początku strzykawką, potem same piją. Nie tylko Bajkę wyciągnęłam na rosole, Mańka też. Lenka też cienka, ale je. Jakby ktoś ją zobaczył- to normalnie chwila przed zejściem, ale się dzielnie trzyma. Dziś kura w całości powróciła do łask- zjadła całe udko, z kością.
Margo bardzo dobrze, ładnie je, bawi się, właśnie poluje na ćmę.
Ja też bym miała fanty na bazarek, nie mam ani umiejętności ani czasu się tym zająć... może ktoś?

nie wierzyłam pókinie zobaczyłam. Trzyma skubana udo łapą i odgryza po kolei chrząstki 8O Niemożliwa jest!
A Margulec słodka. Grzeczne to takie i spokojne. No i ten zadarty nos :wink:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Sob wrz 03, 2011 14:25 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Dziękuję za link do tego wątku :] już mam ochotniczkę na zrobienie bazarku, do wtorku prześle jej zdjęcia fantów :]dziękuję.
Obrazek Obrazek
Obrazek

Zapraszam na bazarek viewtopic.php?f=20&t=124437

Beatris86

Od: Czw lis 12, 2009 14:32

Post » Sob wrz 03, 2011 16:50 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

dziewczyny, przepraszam, że tydzień temu mnie nie było. dopadło mnie jakieś choróbsko i siedziałam w domu. chciałabym wybrać się w środę, mam jakieś żarełko dla maluchów. raczej będę sama, jak myślicie, co jest najważniejsze (znaczy co zrobić w pierwszej kolejności, gdy przyjadę)...
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

Post » Sob wrz 03, 2011 22:42 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Damy znać jutro. Na stanie mamy nową wolontariuszkę, która odwiedza schron w tygodniu- być może nie będziesz sama. Z pewnością warto zajrzeć na azyl I i sprawdzić jak się koty mają bo jest ich teraz bardzo dużo, a opiekunowie nie mają czasu aby na bieżąco je kontrolować.
Naline, Ty będziesz jutro?
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Nie wrz 04, 2011 7:13 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Będę dzisiaj :) Ale trochę krócej.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie wrz 04, 2011 8:26 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Dziewczynki, może macie jakiś domek dla Mooi?
Może już iść do domu.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie wrz 04, 2011 21:10 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Ja będę we wtorek, zdjęcia robić, kogoś wymiziać szczególnie, na kogoś zwrócić uwagę?

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Nie wrz 04, 2011 21:11 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Rudego persika :mrgreen:

magaaaa

Post » Nie wrz 04, 2011 22:34 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Wróciłyśmy, a dzień był długi ;)

W tygodniu do domu poszło kilkanaście kociąt- to bardzo dobry wynik, który mam nadzieję, zwiastuje początek sezonu adopcyjnego.
Z dorosłych kotów do domu pojechali: Oskar, Bingo, Paszteciątko, Feliks i Czarna Koteczka (wzięła ją Pani, która odpowiedziała na ogłoszenie Michasia, ale Michaś niestety jest nadal).

Mamy bardzo dużo potrzebujących kotów i kociąt. Kilka z urazami miednicy, kilku niejadków, mnóstwo katarów i...leżące mi przeokrutnie na wątrobie grzyby- Lolka, Mrówka, Uszata i Miron.

Avild i Carmen, sprzątnęłyśmy dziś wszystkie pokoje, ale do wtorku, środy nie będzie po tym śladu, także do roboty wszyskto co w standardzie :roll: Według uznania- na ile Wam czas i siły pozwolą. Dobra karma, gazety, szmatki jak zwykle mile widziane :) Wymiziajcie kogo się da, a ja mam osobistą specjalną prośbę o zwrócenie uwagi na krówkową, okrutnie wystraszoną kotkę w pierwszym pokoju. Nie bać się nieśmiałego syku tylko głaskać :mrgreen:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pon wrz 05, 2011 9:41 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Dziewczynki, błagam - zgłosił się fajnie brzmiący domek dla Mooi na Kabatach.
Moze któraś z Was mogłaby?
Bardzo pięknie prosimy z Mooi...
Ostatnio edytowano Pon wrz 05, 2011 9:43 przez magaaaa, łącznie edytowano 2 razy

magaaaa

Post » Pon wrz 05, 2011 9:41 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

czy szmatki typu stare bawełniane T-shirty się tez przydadzą? jako szmata do sprzątania np. ?
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Pon wrz 05, 2011 14:55 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Zapraszam na bazarek na koszt leczenia Matwiejka:
viewtopic.php?f=20&t=132695
Fajna torba transportowa.

magaaaa

Post » Pon wrz 05, 2011 15:43 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

magaaaa pisze:Dziewczynki, błagam - zgłosił się fajnie brzmiący domek dla Mooi na Kabatach.
Moze któraś z Was mogłaby?
Bardzo pięknie prosimy z Mooi...

Kurcze - dzis bylam pol dnia na kabatach ;)
W razie czego bede ponownie na poczatku przyszlego tygodnia - jak sprawa pilna moge ew troche wczesniej.
czy chodzi o wizyte przedadopcyjna?
Nie wiem czy sie nadam - jestem tu od niedawna, chociaz sama przechodzilam taka wizyte :)
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Pon wrz 05, 2011 19:00 Re: Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

jamkasica pisze:
Avild i Carmen, sprzątnęłyśmy dziś wszystkie pokoje, ale do wtorku, środy nie będzie po tym śladu, także do roboty wszyskto co w standardzie :roll: Według uznania- na ile Wam czas i siły pozwolą. Dobra karma, gazety, szmatki jak zwykle mile widziane :) Wymiziajcie kogo się da, a ja mam osobistą specjalną prośbę o zwrócenie uwagi na krówkową, okrutnie wystraszoną kotkę w pierwszym pokoju. Nie bać się nieśmiałego syku tylko głaskać :mrgreen:

Przypomne może jeszcze niesmialo o czarnej drobnej koteczce, ktora tez sie bardzo boi i a kazdym razem jak je karme wciaga po pół puszki na raz (podanej pod pyszczek - inaczej - podanej w misce dla ogułu nie podchodzi). Siedziała ostatnio w tym samym kącie co krówkowa też w pierwszym pokoju. Ma zieloną zuzytą obróżkę. Gdybyście mogly ją trochę podkarmić byłoby super :kotek: :kotek: :kotek:
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

[poprzednia][następna]