Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
iza71koty pisze:Ewa.Ona miała jedzenie dla zwierząt. Psią puszkę wyjęła. Tylko...zapomniała dać. Nie wiem czy wiesz czym jest alkoholizm?
taizu pisze:e-dita pisze:iza71koty pisze:Cóż ...rozumiem.Nie mniej jednak nie ukrywam że prosząc o Pomoc ,zdaje sobie sprawę ,że te kociaki mogą jej nie otrzymać.
Podobna sytuacja była trzy lata temu z kociakami z Tęczy i Lotniska .Bardzo podobna kiedy prosiłam w tamtym roku o Tymczasy dla kociaków od Ziutki.W tym roku prosiłam o pomoc dla szarej koteczki.... Żaden kociak z wyjątkiem Julci nie otrzymał Pomocy.No nic czekamy jeszcze na odpowiedz jednej Osoby. Wielka szkoda.Żal kociaków . Naprawdę.
Widzisz Izo, dzieje się to, co Tobie powiedziałam. Masz duży fan-club, ale tylko jeżeli chodzi o puste gadanie na forum. Teraz potrzebujesz realnej pomocy, dt dla kociąt i fan-club zniknął. Zawsze tak jest. Wielka szkoda. Żal kociaków. Naprawdę.
O-o, więc to nie totalna awaria kompów w szczecińskim TOZ! Fan-club w osobie Pani Pedagog się jednak odezwał i otwarcie przyznaje, że uprawia wyłacznie puste gadanie, ale nie pomoc!
Bo chyba nie chodzi o to Pani, żeby kocięta wziął do domu ktoś z drugiego końca Polski czy z zagranicy, skoro taki prężny ośrodek istnieje w samym Szczecinie?
wiora pisze:Ja również deklaruje pomoc bazarkową na maluszki jesli AlfaLS sie zdecyduje wziąć maluch chocby na TDT.
Tzn jeśli ktokolwiek bedzie w stanie zapewnic maluszka lokum to ja dopomoge finansowo.
key_west pisze:Po 10-tym ja też dorzucę coś na Szaraczki.
Iza, to niepojęte co się tobie przytrafia...
iza71koty pisze:Kochani.Dziękuję Wam.Gdyby AlfaLS podjęła decyzję pozytywną wolałabym aby trafiły do niej kociaki od tej chorej osoby. Są starsze. Samodzielne, ale dwa wymagają leczenia. Jeśli tam zostaną zginą.Alkcholiczka chorująca na nogi, mająca Opiekunkę Społeczną w żadnej mierze nie jest w stanie zapewnić tym kociakom leczenia i w tym momencie ich życie jest już przegrane.Jeszcze kilka dni i bedzie za pożno bo kociaki stracą oczy. Chyba że nadejdzie Pomoc....O tą Pomoc prosiłam AlfęLS kilka dni temu na pw, zanim wczoraj wyszła sprawa z kociakami z moich działek.
taizu pisze:iza71koty pisze:Prosimy o POMOC. Szczecin. Czy jest tu Ktoś???
Tiaaaa
Wygląda na to , że tradycyjne szczecińskie obserwatorki działań Izy nagle straciły wzrok albo prąd w kompach
Iza, napisz, ze kotki wzięłaś do domu, uśpiłaś, albo np oddałaś hurtowo.. Zaraz się zgłosi pełna drużyna
AlfaLS, powtaram za Izą: jeżeli niemożność wzięcia malca (ów) na TDT to głównie sprawa pieniędzy, wsparcie sie znajdzie![]()
Pilne jest TDT, one potrzebują tylko kilka dni, żeby nabrać jakiej-takiej samodzielności, potem mogą wrócić do domku na działce (niestety, ale przynajmniej przeżyją)
iza71koty pisze:W drodze na działkę zajechałam dzisiaj do maluchów od chorej kobiety.Nic nie jadły cały dzień. Nie wiem kiedy jadły i piły ostatnio. Miski byly zupełnie puste. Kiedy zapytałam dlaczego koty nie dostały dzisiaj jedzenia, usłyszałam że mają. Została mi wyjęta psia puszka wątpliwej jakości. Zamknięta oczywiście.Jak kociaki, kotka i dwa psy maja ją sobie same otworzyć nie mam pojęcia. Wszyscy się na mnie rzucili. Kociaki porywały kawałki kurczaka i uciekały z nimi w ciemny kąt.Psy tez były głodne jak diabli. Kotka w panice uciekła i przyczaiła się pod schodami. Momentalnie zjadła wszystko.
Użytkownicy przeglądający ten dział: CatnipAnia, Tundra i 240 gości