KOTY z RUDY ŚL. Wysypisko niechcianych zwierząt.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 04, 2011 15:24 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Dziś mijają 3 miesiące jak domu szukają Mini i Mimi i nadal brak domu dla nich :( :( :(
Matylda na dom czeka juz prawie 9 miesięcy :( :( :( i nie ma żadnych ogłoszeń :( :( :( a ja nie potrafię ich robić :oops: :oops: :oops:
Lussi już prawie 7 miesięcy czeka na dom :( :( :(
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie wrz 04, 2011 20:30 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Frania po kontroli - nadżerki się leczą ładnie, kicia w końcu zwiększa wagę :ok: Pomysłu skąd ten wczorajszy skok temperatury brak. Dziś zaiwaniła mi rano wędlinę z kanapki :roll: - wystarczyła minuta nieuwagi :oops: Niestety jak młoda oddycha, to słychać, że w nosie "coś się dzieje". We wtorek kolejny antybiotyk no i kontrola :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie wrz 04, 2011 22:17 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Dobrze, że jest radosna i energiczna, to najważniejsze. Choróbska na pewno sobie pójdą, szkoda tylko, że wszystko się tak komplikuje...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto wrz 06, 2011 17:08 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Gorączka niestety powraca - więc znów antybiotyk i tolfina :( Nadżerki się nieźle leczą, ale coś wyszło nad oczkiem - jak się do czwartku to coś nie określi, czeka nas pobieranie wyskrobiny :roll: Poza tym kicia biega, tłucze się z Fuksem, bawi piłeczkami i wsuwa co dane - ale musi być aksamitnie gładkie :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro wrz 07, 2011 19:04 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Przepraszam Was,ale potrzebowałam paru dni na dojście do siebie,a od razu komputer popsuł mi sie już całkowicie.

Mała u Alienor zaraziła moje psy,już ponad tydzień walczymy ze świerzbem i kiepsko nam idzie.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Śro wrz 07, 2011 20:20 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

rozumiemy potrzebę odpoczynku - to przecież ty znałaś najlepiej panią Czypionkę i jej śmierć najmocniej cię dotknęła...
Mała na szczęście nikogo u mnie nie zaraziła, choć jej nadżerki doprowadzają mnie i wetki do szału. Jutro Ala znów z nią jedzie - i na kontrolę i na antybiotyk i żeby pokazać te łyse placki na tylnych łapkach co ostatnio wylazły :roll:

Alienor

Post » Śro wrz 07, 2011 21:59 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Ehh, cały czas dzieje się coś niedobrego :(

Liwia_

Post » Czw wrz 08, 2011 7:21 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

justyna8585 pisze:Pani Czypionka ucieszyłaby się.Jeszcze przedwczoraj zastanawiałyśmy się,co będzie podczas zimy,bo znowu nowe maluchy ok 3-4 mies. pojawiły się.Obiecałam wyłapanie i sterylki/kastracje.Bardzo sie przejmowała.Wczoraj zmarła.Mam doła i nie chcę nawet myśleć o tym,co będzie zimą.Już dzisiaj wszystkie miseczki z jedzeniem spod okna zostały sprzątnięte.
Mała u Alienor była ostatnim kotem,który znalazł schronienienie u niej.To była naprawde dobra osoba :(

teraz dopiero doczytałam, tak mi przykro, odszedł dobry człowiek, tam gdzie jest teraz napewno ma inne stadko kotków, którym może matkować
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 08, 2011 7:25 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Justa&Zwierzaki pisze:Dziś mijają 3 miesiące jak domu szukają Mini i Mimi i nadal brak domu dla nich :( :( :(
Matylda na dom czeka juz prawie 9 miesięcy :( :( :( i nie ma żadnych ogłoszeń :( :( :( a ja nie potrafię ich robić :oops: :oops: :oops:
Lussi już prawie 7 miesięcy czeka na dom :( :( :(

CatAngel robi ogłoszenia, dużo ogłoszeń, sama u niej zamawiam bo też nie mam na to czasu
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Czw wrz 08, 2011 20:08 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Hejka - mała Frania po wizycie - następna ewentualnie w poniedziałek/wtorek o ile nic się nie będzie działo. Antybiotyk skończony, panie kicię obejrzały i uznały, że już powinno być dobrze. dla równowagi schodzę na jelitówkę, więc proszę o współczucie Je, bawi się, rozrabia bez problemów, więc miejmy nadzieję, że już będzie tylko dobrze :ok: :ok: :ok:

Alienor

Post » Pt wrz 09, 2011 1:45 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

No to masa kciuków, niech będzie już coraz lepiej :) :ok:
A jelitówki współczuję bardzo :( Koszmarna przypadłość :( Oby minęła błyskawicznie, zdrowiej!

Liwia_

Post » Pon wrz 12, 2011 19:58 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Młoda i śliczna Frania calici ma praktycznie wyleczone (choć nadżerki na łapkach, boczku i w uszkach nadal smarujemy), więc została odrobaczona Milbemaxem i zostały pobrane zeskrobiny, bo coś dziwnego wylazło na powiece prawego oka. Oprócz tego wszystkie koty zaliczyły biegunkę po wątróbce (gotowanej, miksowanej - z założenia dla dorosłych :roll: ) - na szczęście młoda ledwo liznęła, więc już jej przeszło.

Alienor

Post » Wto wrz 13, 2011 23:56 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Mam nadzieję, że na powiece nie wylazło nic złego. I że Opiekunka też czuje się lepiej ;)

Liwia_

Post » Pt wrz 16, 2011 21:27 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Alienor mała jeszcze nie jest do ogłaszania? Jak będzie,to daj mi znać.Ja jeszcze przez jakiś czas będę tak w kratke wchodziła tutaj.

W tym tygodniu miały zrobione pełne ogłosz. :Mimi i Mini,Bruno + Janeczka,Żabka.Ogłosz. Jędrusia będą na dniach.

U mnie na osiedlu jest coraz więcej kotów,nie wiem skąd one sie biorą:( większość to takie podrostki.Sczególnie rodzeństwo,taka trójka jest rozczulająca,jak siedzą obok siebie w nocy i sie przytulają.

Ja nie chce myśleć ,co będzie niedługo.Koty były nauczone,że mogą ogrzać się w piwnicy u P.Czypionki :( Te starsze koty przychodzą i leżą pod okienkiem :(

Kto przetrzyma koty po sterylce/kastracji? bardzo prosze....:( kotów będzie ciągle coraz więcej :(

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob wrz 17, 2011 7:08 Re: Koty z Rudy Śl.,potrzebne DT,DS,WSPARCIE

Wyskrobiny będą w przyszłym tygodniu, bo pojechały do Wrocławia na hodowanie - potem z tydzień leczenia więc można ogłaszać od za tydzień :wink: . Dziś pójdę ją zaszczepić, bo tydzień po drugim odrobaczeniu. Bawi się, biega, zajada, ale ciągle szczuplutka panienka.

Alienor

[poprzednia][następna]