Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sty 13, 2012 17:20 Re: Anika z kotami:) Proszę o zachwycanie się nowym adoptusiem:P

:ryk:
Antymon przed chwilą przygniótł Maniusię swoim tyłkiem (usiadł na niej), ale tak, że nie mogła się wydostać spod niego i oczka wytrzeszczała :twisted:
Biedne zwierzątko, nie myśli wcale...

Chwilę wcześniej myły sobie nawzajem łebki, a potem gryzły w szyję :roll:

Trochę zdjęć z początku stycznia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek tu wygląda JAKBY się zamyślił :twisted: :lol:

Obrazek a tu jakoś kuliście wyszedł :roll:

PS: Frotka właśnie zwiewa przed Myszaczkiem :roll: :twisted: Biedny kotek, szczurka się boi :P
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro sty 18, 2012 17:25 Re: Anika z kotami:) Proszę o zachwycanie się nowym adoptusiem:P

Wkleję sobie mój podpis, bo chwilowo zmieniam na inny:

Obrazek
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Śro sty 18, 2012 23:47 Re: Anika z kotami:) Proszę o zachwycanie się nowym adoptusiem:P

Długo mnie tu nie było :oops: :oops: :oops: . Zdjęcia super :ok: :ok: :ok: (dojrzałam kilka z myszą w paski :mrgreen: ). Ale filmiki :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Moja Niucha- szczurzyca była czarna z białym brzuszkiem :1luvu: ale nie mam pojęcia jaka to rasa była i, ze szczury mogą być rasowe :oops:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Śro sty 18, 2012 23:54 Re: Anika z kotami:) Proszę o zachwycanie się nowym adoptusiem:P

Cześć :)

juana pisze:ale nie mam pojęcia jaka to rasa była i, ze szczury mogą być rasowe :oops:

raczej żadna ;)
Szczur rasowy to po prostu szczur z rodowodem, z zarejestrowanej hodowli. Nie ma rozróżnienia na rasy.
Są tylko rozróżnienia na kolory, rodzaj sierści (rex, standard, velveteen i kilka innych) i uszy (standard albo dumbo).

--------

Właśnie przyjechały do mnie 3 kocice zabrane w ostatnią niedzielę z Korabiewic.
Do 29.01.2012 muszą znaleźć inny DT albo DS.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw sty 19, 2012 21:27 Re: Anika z kotami:) Proszę o zachwycanie się nowym adoptusiem:P

Kulisty ten kotek oj kulisty wyszedł na fotce :1luvu: :1luvu: :1luvu: . Mój kulisty chyba nigdy nie będzie :roll: . Widziałam też zdjęcia Twoich tymczasów z Korabiewic- a przynajmniej jednego :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Post » Wto sty 31, 2012 23:34 Re: Anika z kotami:) Proszę o zachwycanie się nowym adoptusiem:P

Maniunia:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kotek kocha :roll: (ona się tak na mnie patrzy zawsze jak wychodzę z domu :| jakbym ją na zawsze chciała zostawić...)
Obrazek Obrazek

Biała kuleczka :roll:
Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto sty 31, 2012 23:35 Re: Anika z kotami:) Proszę o zachwycanie się nowym adoptusiem:P

kotek bardzo kocha też obcych :twisted:
ale gały to już ci kilka razy mówiłam, że ma totalnie niesamowite :D

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Sob lut 18, 2012 22:06 Re: Anika z kotami:) Proszę o zachwycanie się nowym adoptusiem:P

Przyniosłam sobie właśnie nowego kociego tymczasika :kotek:

Duża klatka (110x70x74cm) została na nowo rozstawiona, więc ja na nowo nie mogę obkręcić ani ruszyć krzesła jak siedzę przy biurku, nie mówiąc już o wydostaniu czegokolwiek z szafek ;)

Kotecek ma 4 miesiące, jest śliczny, buro-biały i ma cudowny czarny nosek i biały pyszczek :1luvu:
Jakąś fotkę postaram się niedługo wrzucić.
Kotek miał być dziś wypuszczony po kastracji pod PKiNem, ale przypadkiem zachciało mi się pojechać na łapankę i przypadkiem się okazało, że ja tego kotka chcę ;)
Kotek nie jest dziki. Ale czy zwiewa puszczony luzem, to się dopiero niedługo okaże. Na 98% jest do oswojenia. Jeśli jakimś cudem zdziczeje (dziś dał się jopop trzymać normalnie na rękach do zdjęć) to dopiero wtedy wróci pod pałac.
Na razie wiemy, że nie lubi psów ;) albo mopów :twisted:

Zdjęcia:
jopop pisze:cieplutka dostawa fotek ;)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

fot. sqpien

i moje:
*anika* pisze:Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie lut 19, 2012 2:44 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

To już rok :(
Obrazek

Nie pytajcie, proszę. Jako, że po trochu traktuję ten wątek jak "pamiętnik", mam potrzebę umieszczenia tego tutaj.
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie lut 19, 2012 8:10 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Odniosę sie do tymczasika- śliczny :1luvu:

juana

Post » Nie lut 19, 2012 12:04 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

anika, a może jakieś inne imię? Jaś już jest w albumie..

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie lut 19, 2012 12:47 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

klauduska pisze:anika, a może jakieś inne imię? Jaś już jest w albumie..

Nie 8) Możesz podpisać "Jaś Pałacowy", albo "Jaś spod PKiNu" czy cokolwiek ;)

edit: Jasio mruczy :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon lut 20, 2012 18:35 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Uwielbiam biało-bure koty :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
mamuśka

Post » Wto lut 21, 2012 22:44 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Z dzisiejszej wizyty:

Maniusia:
- zmiany w płucach na dzisiejszym RTG są dużo mniejsze niż na tym sprzed 2 miesięcy, jednak nadal są
- morfologia: leukocyty 27 tysięcy, czyli nadal źle (3 miesiące temu miała 40 tysięcy leukocytów)
- antybiotyk nadal mam podawać, co najmniej miesiąc, za ok miesiąc zbadać krew i zobaczyć czy coś się zmieniło
- steryd podawać znów 1/8 tabletki co 3 dni
- zbadać mocz :!: :!: :!: na usg wyszło podejrzenie kryształów, w moczu sprzed 2 miesięcy nic niepokojącego nie było
- waży 3,15 kg

Antymon:
- wypełnione gruczoły okołoodbytowe - zostały oczyszczone ("wyciśnięte"), zobaczymy czy będzie poprawa
- zalecenie podawania syropku dla dzieci na zatwardzenie, żeby Antymon się lepiej i częściej wypróżniał
- jak to nie pomoże to gasprid (po 1 tabl. 2 x dziennie)
- za ponad miesiąc zrobić RTG płuc
- w dzisiejszej morfologii wszystko super :!: leukocyty bardzo w normie, poprzednie też było w normie
- waży 5,3 kg

Jutro powinny być pełne wyniki morfologii i biochemii z labu Antymona i Maniusi.

Bye bye 255 złotych :?
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto lut 21, 2012 23:54 Re: Anika z kotami:) Nowy tymczas Jaś - od 18 lutego u mnie :)

Czyli Książniczka Ci zdrowieje tak jakby ciutkę :D ? :ok:

A opowiesz mi coś jeszcze o nowej babci klozetowej z Boliłapki :mrgreen: ? Może być na priva, bo jak to się wyda na forum publicznym, to może jej być ciuteczkę wstyd... Była przecie taką ważną panią sukową, nasyłała swoich policyjnych kolegów do mieszkań kochanek niby-swojego menszczyzny... A teraz co, kible myje i łzy żmijowe rzęsiste roni :mrgreen: ?
To ja już wolę tę moją ukochaną placówkę i głodową pensję, mam przynajmniej książki i filmy, a tak to co - szczotka, Domestos i basta...?

Chyba złośliwa deczko jestem 8)
Ostatnio edytowano Wto lut 21, 2012 23:56 przez Wielbłądzio, łącznie edytowano 1 raz
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

[poprzednia][następna]