KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 29, 2010 0:44 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

czy jest w tej wiadomości po ang info o małych karach w polsce za takie bestialstwo? i prośba o nagłośnienie fimlmu na świecie?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro gru 29, 2010 0:47 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Jest o tym, że nie chcemy, aby sprawa nie była albo zaniedbana i zapomniana, albo przeciągana przez miesiące, więc prosimy o pomoc w nagłaśnianiu w mediach oraz pomoc w przyspieszeniu sprawy z tym IP.

Ja tego nie kumam, jak jakiś student ściąga sobie filmy z netu, to potrafią znaleźć IP w sekundę, namierzyć, zrobić nalot i oskarżyć kolesia, a jak się dzieje coś takiego, to już teraz zapowiadają, że sprawa łatwa nie będzie.... :evil:

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Śro gru 29, 2010 0:49 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Wiem, ze wydarzenie na fb gdzies bylo, ale to z podpisu CatAngel sie wyswietla jako blad (chociaz ja konta nie mam..) jak mozna wejsc, zeby dzialalo ? Znajomym wysle. Watek rosnie w takim tempie, ze nie sposob znalezc teraz dobry link, jesli tu gdzies jest.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro gru 29, 2010 0:49 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

yammayca pisze:Jest o tym, że nie chcemy, aby sprawa nie była albo zaniedbana i zapomniana, albo przeciągana przez miesiące, więc prosimy o pomoc w nagłaśnianiu w mediach oraz pomoc w przyspieszeniu sprawy z tym IP.

Ja tego nie kumam, jak jakiś student ściąga sobie filmy z netu, to potrafią znaleźć IP w sekundę, namierzyć, zrobić nalot i oskarżyć kolesia, a jak się dzieje coś takiego, to już teraz zapowiadają, że sprawa łatwa nie będzie.... :evil:

dokładnie! Widocznie to wg polskiego prawa większe przestępstwo :evil:

Tu jest mail do kancelarii prezydenta listy@prezydent.pl (plis do postu na pierwszą stronę)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 29, 2010 0:50 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Agor-ia pisze:Wiem, ze wydarzenie na fb gdzies bylo, ale to z podpisu CatAngel sie wyswietla jako blad (chociaz ja konta nie mam..) jak mozna wejsc, zeby dzialalo ? Znajomym wysle. Watek rosnie w takim tempie, ze nie sposob znalezc teraz dobry link, jesli tu gdzies jest.

http://www.facebook.com/profile.php?id= ... 1039027565
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 29, 2010 0:51 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

yammayca pisze:Jest o tym, że nie chcemy, aby sprawa nie była albo zaniedbana i zapomniana, albo przeciągana przez miesiące, więc prosimy o pomoc w nagłaśnianiu w mediach oraz pomoc w przyspieszeniu sprawy z tym IP.

Otóż to-trafiłaś w sedno.
Dla wielu ludzi zwierzę to zwierzę i nie zasługuje na wiele-fakt przykry,ale prawdziwy.
Jeśli nie będzie się ich przymuszało i stale mobilizowało do działania to wszystko się rozpłynie :(

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Śro gru 29, 2010 0:52 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

PariahSoul pisze:
Obecnie zajmuję się obróbką kadru, wycinam bachora, wyostrzam i zrobię swoisty "list gończy" który pojawi się na necie. O ile po mieszkaniu to tylko znajomi i przyjaciele by się zorientowali, to po dziecku już więcej ludzi namierzy zwyrodnialca... Nie obchodzi mnie ochrona danych osobowych, takie coś nie zasługuje na żadną ochronę.....I WIE, że polowanie się zaczęło :twisted:

Super! Czekamy na efekty :) Cieszę się, że tyle osób zajęło się konkretną pomocą

yammayca - :ok: tylko w mailu podałaś nieaktywne linki. podaję linka: http://www.youtube.com/watch?v=gY-LL10pf8I Wyślij im jeszcze raz
Balbinka => ObrazekCelinka => Obrazek Obrazek

bemka

Od: Śro wrz 23, 2009 22:38

Post » Śro gru 29, 2010 0:52 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Catnaperka pisze:
Agor-ia pisze:Wiem, ze wydarzenie na fb gdzies bylo, ale to z podpisu CatAngel sie wyswietla jako blad (chociaz ja konta nie mam..) jak mozna wejsc, zeby dzialalo ? Znajomym wysle. Watek rosnie w takim tempie, ze nie sposob znalezc teraz dobry link, jesli tu gdzies jest.

Wyswietlilo mi, nie znaleziono strony, czy Wam, zalogowanym, wyswietla sie poprawnie ?

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Śro gru 29, 2010 0:53 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Catnaperka pisze:

Ja mam konto,jestem zalogowana i pokazuje mi cały czas,że nie znaleziono strony :?:

niki2117

Post » Śro gru 29, 2010 0:53 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Agor-ia pisze:
Catnaperka pisze:

Wyswietlilo mi, nie znaleziono strony, czy Wam, zalogowanym, wyswietla sie poprawnie ?

tak, specjalnie wchodziłam z tego linku żeby sprawdzić.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 29, 2010 0:56 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

To ja w takim układzie nie wiem co jest.Zalogowana jestem cały czas i wejść nie mogę.No cóż może nie dane jest mi widzieć :evil:

niki2117

Post » Śro gru 29, 2010 0:56 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Catnaperka pisze:
tak, specjalnie wchodziłam z tego linku żeby sprawdzić.

Czy to wydarzenie jest publiczne (ma taki status)? Bo jeśli nie to chyba bedzie cieżko je zobaczyć.
Obrazek KAJTUŚ <3 05.02.2003 - 21.07.2023 [*] Jeszcze się kiedyś spotkamy! Obrazek FRODO <3 25.02.2003-18.08.2013 ['] Na zawsze pozostaniesz w naszych sercach!

alahari

Od: Czw kwi 03, 2003 19:25

Post » Śro gru 29, 2010 0:58 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Słuchajcie, tak mi teraz przyszło do głowy! Mam dobra koleżankę, która studiuję w Szkocji telewizję i media! Może ona będzie miała jakieś dojścia, może będzie mogła coś zrobić, zapodać. Jutro akurat ma samolot z Łodzi więc będziemy się widzieć po południu!
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Post » Śro gru 29, 2010 1:00 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Zebrałam adresy mailowe do organizacji w N.Y jutro szukam więcej, myślę, że śmiało można rozsyłać "nasz film" do tych organizacji, każde napiętnowanie tej sprawy jest właściwe.

petrescueny@aol.com - Pet Rescue, znana organizacja chroniąca prawa zwierząt USA
info@projectcat.org –cat Project fundacja zajmująca się sprawami niechcianych kotów USA N.Y.
slscats@twcny.rr.com - Cortland County SPCA organizacja w stanach dbająca o zwierzęta
dcspcaed@optonline.net - SPCA County Dutchess j.w z siedzibą w N.Y
animalscanttalk@aol.com – adres do konaktu ze stroną wolonatiuszy “Zwierzęta nie mogą mówić”
customerservice@theanimalrescuesite.com CharityUSA.com, LLC. Organizacja która pozwala pomóc zwierzętom w sytuacjach kryzysowych na całym świecie

Tu linki bezpośrednie do dwóch stron gdzie zajmują się zwierzętami z całego świata, myślę, że my też potrzebujemy pomocy… na całym świecie jak znacie język to piszcie tam:
http://www.animalrescuetv.com/
http://www.theanimalrescuesite.com/

meliska1979

Od: Wto gru 28, 2010 21:48

Post » Śro gru 29, 2010 1:04 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Trwają poszukiwania sprawcy.

Wysyłamy tego maila co do BBC? tego przetłumaczonego?
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

[poprzednia][następna]