DO zamknięcia - KORABIEWICE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 04, 2011 14:33 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Alienor pisze:Jak Julinka i Justyn do mnie trafili spod śmietnika to oprócz KK takiego że ropa z nos i oczu leciala, mieli niezwykle bogate życie zewnętrzne i wewnętrzne - kupa uwalona wieczorem rano "chodziła", z futra też się sypało :twisted: W uszach czarno było nie tylko od brudu. Ale fakt, grzybicy nie zaliczyli.

U mnie to tez pierwszy raz :oops:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro sty 05, 2011 18:29 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

hop :!: :!:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw sty 06, 2011 9:35 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zdrowia, spokoju a nade wszystko dobrych domków dla kociarstwa. Niech Trzej Królowie przyniosą same właściwe domki :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw sty 06, 2011 18:35 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Przepraszam za wtrącenie ale mam nóż na gardle:
viewtopic.php?f=13&t=122426&p=6901064#p6901064
magdajedral

Post » Czw sty 06, 2011 18:36 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Przepraszam za wtrącenie ale mam nóż na gardle:
viewtopic.php?f=13&t=122426&p=6901064#p6901064
magdajedral

Post » Nie sty 16, 2011 8:12 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

J.D. pisze:A co ryzykowałybyście zabierając kociaki bez matki?????Przecież i tak umierają będąc przy matce a tak miałyby szansę-przecież można dokarmić.Ech, :evil:

Dla mnie to też jest co najmniej dziwne :?
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie sty 16, 2011 12:43 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

CoToMa pisze:
J.D. pisze:A co ryzykowałybyście zabierając kociaki bez matki?????Przecież i tak umierają będąc przy matce a tak miałyby szansę-przecież można dokarmić.Ech, :evil:

No i niniejszym wątek zdechł :cry: Wygrała opcja "wyciągania po cichu". Czyli za czas jakiś będziemy mieli kolejny, n-ty już alarm w sprawie Korabiewic... Bo na miejsce wyciągniętych po cichu przyjdą kolejne, i kolejne, i kolejne. Przysięgam, następnym razem nie bawię się w subtelności, tylko od razu zawiadamiam policję :evil:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Nie sty 16, 2011 14:17 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Ufffff...
Nareszcie coś mądrego.
Szkoda tylko, ze tym razem ulegliśmy wszyscy jakiejś chorej presji...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie sty 16, 2011 14:42 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zofia&Sasza pisze:
CoToMa pisze:

No i niniejszym wątek zdechł :cry: Wygrała opcja "wyciągania po cichu". Czyli za czas jakiś będziemy mieli kolejny, n-ty już alarm w sprawie Korabiewic... Bo na miejsce wyciągniętych po cichu przyjdą kolejne, i kolejne, i kolejne. Przysięgam, następnym razem nie bawię się w subtelności, tylko od razu zawiadamiam policję :evil:

Wątek zdechł bo nie ma chętnych do wzięcia kotów.
ARKA pisała na facebooku, że jak chcecie wyciągać stamtąd koty to wyciągajcie a nie bijcie pianę.
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie sty 16, 2011 14:44 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Mylisz się pixie65. Chętni byli. -Milena- jasno dała do zrozumienia, że nie życzy sobie współpracy, więc ja się pchać na siłę nie będę... Poza tym to jest trochę tak, że samo wyciąganie na dłuższą metę niewiele daje. Na miejsce jednego wyciągniętego kota trafiają dwa kolejne.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Nie sty 16, 2011 14:46 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

No to co Cię powstrzymuje przed podjęciem działania? Po co masz czekać do "następnego razu"?
OUT OF ORDER Obrazek

pixie65

Od: Czw paź 20, 2005 9:53

Post » Nie sty 16, 2011 14:57 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zosia, kurka wodna - a co to za jakaś Milena?
Koci Bóg, decydujący o życiu i smierci? No ratunku...
To okropne, że jedna osoba ma chore podejście, ulegają jej inni, a koty za to płacą.
Szkoda.
Na przyszłośc warto o tym pamiętać.
No i wyciągać koty, a nie bić pianę.
A DT dla kilku kotów było.
Przynajmniej parę wiecej byłoby bezpiecznych.

magaaaa

Post » Nie sty 16, 2011 15:03 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

magaaaa pisze:Zosia, kurka wodna - a co to za jakaś Milena?
Koci Bóg, decydujący o życiu i smierci? No ratunku...
To okropne, że jedna osoba ma chore podejście, ulegają jej inni, a koty za to płacą.
Szkoda.
Na przyszłośc warto o tym pamiętać.
No i wyciągać koty, a nie bić pianę.
A DT dla kilku kotów było.
Przynajmniej parę wiecej byłoby bezpiecznych.

Magaaaa, zgadzam się z Tobą w stu procentach, ale ja w tej chwili mam na głowie zagrzybione kociaki i dwie bardzo pilne fuchy. Czasowo nie jestem w stanie robić nic więcej ponad to. Wczoraj byłam w Toruniu "na temacie", dziś piszę tekst, jutro z kociakami do weta i do firmy produkować ulotkę do 1%... A doba ma 24 godziny.
Pixie65, w momencie gdy koty siedziały w nieogrzewanej kociarni był jasny i konkretny powód do interwencji. Bezdyskusyjne zaniedbanie. Teraz - jest tam po prostu zwykły syf codzienny. A w tym schronie interwencji i kontroli było już wiele: Empatii, Vivy, PiSDZ. Niestety Szwarc jest zblatowana z wetem powiatowym. Musi być punkt zaczepienia. Wtedy był, teraz - może również jest, ale nic mi o tym nie wiadomo.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Nie sty 16, 2011 15:11 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Co to znaczy zblatowana :oops:
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Nie sty 16, 2011 15:13 Re: ZAMARZAJĄ W KORABIEWICACH - PILNE DT dla kotki+2 małych

Zosia, Ty jako jedna (jedyna?) zrobiłaś coś w tej sprawie.
Jestem zła na gierki, którym sama też uleglam :evil:
Niepotrzebnie.

Milena pisząc rozpaczliwy apel na FB musiała liczyć się tym, ze ktoś zechce działać.
Szkoda, ze to zostało zaprzepaszczone.
Mam już innego kota na DT, ale wtedy mogłam i chcialam pomóc.

magaaaa

[poprzednia][następna]