Gdy gasną światła - Merlinek ma DOM:)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon gru 13, 2010 20:35 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Weihaiwej pisze:Cudowny chłopak :) Ciekawa.swiata, w święta sie okaże, czy Twoja Babcia go weźmie, tak?

Tak właśnie. To znaczy sytuacja się skomplikowała trochę. Bo chodzi o to, że u jednej z moich rezydentek zdiagnozowano FLUTD (Feline lower urinary tract disease). Najlepszym rozwiązaniem dla niej (aby choroba się nie pogłębiała) byłaby w tej sytuacji zmiana warunków bytowych, czyli przeniesienie się do domu, w którym będzie jedynym kotem. Babcia więc będzie wybierać pomiędzy nią, a Merlinkiem.
W sprawie Merlina zgłosili się do mnie młodzi Państwo z Warszawy, domek wygląda obiecująco. Merlinek mieszkałby w mieszkaniu, domek niewychodzący, tyle tylko, że Państwo pracują do 17, ale przecież wszyscy pracują. Prowadzę z nimi cały czas rozmowy ws adopcji. Jeśli Babcia zdecyduje się na moją Miśkę, to Merlinek prawdopodobnie pojedzie do Warszawy... tylko najpierw będę musiała znaleźć kogoś, kto przeprowadziłby wizytę przedadopcyjną (i to kogoś konkretnego, bo zależy mi bardzo, żeby Merlinek miał dobry dom :) ) Jeśli natomiast wybierze Merlinka, to wiadomo :) Tylko losy Misiuli będą niejasne :(
No bo nie biorę pod uwagę opcji, że nie zdecyduje się na kota w ogóle... no bo jak można nie mieć kota no! :mrgreen:
No nic, zobaczymy jak będzie. Jakoś mam dobre przeczucie co do tego domu (w przeciwieństwie do poprzednich :roll: )

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon gru 13, 2010 22:00 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Trzymam mocno kciuki za pomyślne ułożenie się losu dla Miśki i Merlinka :ok: :ok:

Wszystkie babcie są kochane - tak napisałam, bo mojej bardzo mi brakuje.

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Pon gru 13, 2010 23:29 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Jak już będziesz wiedziała, czy konieczna jest wizyta przedadopcyjna to daj znać, z pewnością znajdziemy kogoś konkretnego w Warszawie :ok:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Pon gru 13, 2010 23:43 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Super! Bardzo dziękuję :)
Dam znać jak tylko dotrzemy do tego etapu :) :ok: :ok: :ok:

ciekawa.swiata

Post » Wto gru 14, 2010 23:13 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Wiem. Naprawdę pamiętam i wiem, że obiecałam rachunki... no ale kurcze no, dwa razy zapomniałam poprosić weta, a za trzecim jak już sobie zapisałam, to się dowiedziałam, że jak będzie taka Pani inna to mam przyjść bo tylko ona tam może wystawiać rachunki 8O
No i nie dotarłam jeszcze do tej Pani no... ale będą przysięgam jak na spowiedzi, rozliczę się ze wszystkiego :)
I te za karmę też wrzucę (jak odnajdę i poskanuję), ale mam w planach wszystko razem.
Tyle tytułem się wytłumaczenia :oops:

a co do Merlina to nam się chłopak rozkręcił! :D a mianowicie nerwy mu puściły i zaczął ścigać małą współlokatorkę :D
ja to się nawet cieszę, bo dzięki temu coraz więcej skika na tej łapeńce nieszczęsnej i zaczyna to wyglądać już w miarę fajnie :) Tzn. nie trzyma jej już w powietrzu :)
a mała oczywiście nic sobie z gróźb wujcia Merlina nie robi, tylko jeszcze bardziej mu dokucza :twisted:
Merlin ewidentnie musi trafić do domu niezakoconego.
i odkryłam jak go rozruszać! LASERRRRRRRR to jest to!
No normalnie ubaw ma jak kociątko :D a jak zasuwa jak się rozpędzi 8O
kochany jest, taka perełeczka moja :)
ja go tylko do pałacu (z punktu widzenia kota oczywiście ;) ) oddam, no mówię no :)
Panicz musi trafić na dwór! :D

ciekawa.swiata

Post » Śro gru 15, 2010 12:29 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Ja potwierdzam !! Jeden rachunek nawet leży gdzieś u mnie w domu... znajdę na pewno i oddam ciekawej.swiata!

Buziaki dla Merlina i Lulu od cioci Z. :D
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Czw gru 16, 2010 20:19 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Merlin dostał dzisiaj swój własny, prywatny... dywan :D
żeby mi się chłopak nie ślizgał po panelach skombinowałam mu taki wynalazek ;)
i wiecie co?
Panicz jest zadowolony z pomysłu, od razu ułożył na nim swoje zacne cztery litery i męczy piórko na wędce...
podarek został przyjęty :D

ciekawa.swiata

Post » Pt gru 17, 2010 8:51 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

ciekawa.swiata pisze:Merlin dostał dzisiaj swój własny, prywatny... dywan :D
żeby mi się chłopak nie ślizgał po panelach skombinowałam mu taki wynalazek ;)
i wiecie co?
Panicz jest zadowolony z pomysłu, od razu ułożył na nim swoje zacne cztery litery i męczy piórko na wędce...
podarek został przyjęty :D

Książę Merlin w swej łaskawości przyjął dar... no nic tylko się cieszyć... i głaskać księcia Merlina z wdzięcznością ;)
...to tylko moje zdanie...

Zołzik

Od: Pon paź 11, 2010 11:53

Post » Pt gru 17, 2010 16:58 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Agness78 pisze:Obrazek

To zdjęcie mnie poprostu rozwaliło :mrgreen:
z cyklu... zabierz mnie do domu i wymiziaj :lol: :ok:

To ten typ z rodzaju "pogłaskaj mnie a będę cały twój" :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob gru 18, 2010 9:31 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Słuchajcie, jest pilna sprawa... chodzi o psa, ale jeśli znacie kogoś, kto może pomóc to bardzo proszę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=21&t=121673

ciekawa.swiata

Post » Pon gru 20, 2010 9:31 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Gdzieś nam tu wujo Merlin spadł, a ja spieszę donieść, że koleżka się rozbrykał troszkę :)
Mała tak go rozruszała, że już zaczyna biegać, wskakiwać na parapet i coraz częściej sam zaczepia ją do zapasów :)
Wydaje mi się też, że noga nabrała troszkę ciałka. Nadal nie wygląda najlepiej, ale to już nie ta dziura co na początku :ok:
Jeszcze będą z niego koty :ok:

ciekawa.swiata

Post » Pon gru 20, 2010 16:22 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Ja nie wyrabiam z tymi jego czarnymi paputami na białych skarpetach - no cuuuudoooo :1luvu:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon gru 20, 2010 20:26 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

No to niech się chłopak rehabilituje :ok: Im więcej ćwiczeń tym lepiej :mrgreen:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon gru 20, 2010 21:02 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

w następny wtorek (po świętach) mam wizytę przedadopcyjną :)
trzymajcie kciuki bo domek wydaje się być fajny :D

ciekawa.swiata

Post » Pon gru 20, 2010 21:07 Re: Gdy gasną światła. Merlin już w DT - teraz szukamy domu...

Trzymam kciuki z całych sił! :ok:

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

[poprzednia][następna]