Okrutnie okaleczona Amelka w DS - bądź szczęśliwa słodziaku!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 29, 2010 15:01 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

magaaaa pisze:Aha, czyli DT Amelki tam się nie wypowiadał ani razu?
Bo nie wiem już sama?

Jeśli tak, to jestem zaniepokojona jeszcze bardziej.
Mam nadzieję, ze jednak się mylę.

Przepraszam, ale nie chce mi się szuakć: ktoś pamięta jeszcze jak ta kasia travel się pisała?
Chcę sobie popatrzeć na jej wpisy na miau i na FB.

Tu był jej wpis:
viewtopic.php?f=1&t=117931&start=135

(zaledwie 1 post!)

PS
Nie ukrywam, że ja też się niepokoję :cry:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Pt paź 29, 2010 15:11 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Czy podróżująca kasia ma jakies w ogóle doświadczenia z kotami?
Przepraszam, nie chce nikogo obrazić, ale nasuwa mi się analogia z umieszczaniem kotów w zupelnie nieodpowiednich miejscach nazywających siebie dt...
Wiem, ze nie było lasu rąk chętnych wziąć Amelkę, ale to co się teraz dzieje jest zupełnie nieciekawe.
Zdjęc nie ma, wieści nie ma, ze o deklarowanych rozliczeniach nie wspomnę.
Co się dzieje z Amelką?
Ona sama nam nie powie, może szkoda... :?

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt paź 29, 2010 15:35 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

magaaaa pisze:Czy podróżująca kasia ma jakies w ogóle doświadczenia z kotami?
Przepraszam, nie chce nikogo obrazić, ale nasuwa mi się analogia z umieszczaniem kotów w zupelnie nieodpowiednich miejscach nazywających siebie dt...
Wiem, ze nie było lasu rąk chętnych wziąć Amelkę, ale to co się teraz dzieje jest zupełnie nieciekawe.
Zdjęc nie ma, wieści nie ma, ze o deklarowanych rozliczeniach nie wspomnę.
Co się dzieje z Amelką?
Ona sama nam nie powie, może szkoda... :?

Z tego co pamiętam, 'podróżująca kasia' ma jedynie dwa psy.
Niestety obserwując rozwój wydarzeń na forum (relacja 'joluki' o nieodbieraniu telefonów i nieodpowiadaniu na maile),
brak informacji od kasi, brak zdjęć :cry: jestem ogromnie zaniepokojona sytuacją :cry: :oops: :?

Przecież jedyny post 'travel_kasi' zawierał przede wszystkim numer konta!
I to jeszcze zanim kotka trafiła do niej!

viewtopic.php?f=1&t=117931&start=135

:? :?:

Co się dzieje z Amelką?!

:?: :!: :?: :!: :?: :!: :?: :!: :?:
Obrazek

KasiaF

Post » Pt paź 29, 2010 15:38 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

A czy tej Kasi nie można odwiedzić?
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Pt paź 29, 2010 15:47 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

magaaaa pisze:Czy podróżująca kasia ma jakies w ogóle doświadczenia z kotami?
Przepraszam, nie chce nikogo obrazić, ale nasuwa mi się analogia z umieszczaniem kotów
w zupelnie nieodpowiednich miejscach nazywających siebie dt...

Nie ukrywam, że sprawa Amelki i braku wieści od tymczasowej opiekunki nie daje mi spokoju.
Wyszukałam Katarzynę Starostę z Pruszkowa na N-K.

Oto jej konto:
http://nk.pl/profile/1977310/gallery/album/2/72

Oraz na Facebooku:
http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... a.starosta

Wydaje mi się, że jest coś winna osobom zaangażowanym w sprawę Amelki oraz pomoc dla niej. W pierwszej kolejności 'Joluce'.

Ja na razie wykasowałam z postów info o jej numerze konta bankowego. 8O :x
Nie podoba mi się cała ta sprawa :cry:

Szkoda mi tylko Amelki... Tyle przeszło to Maleństwo i w gruncie rzeczy nie wiadomo, co teraz się z nią dzieje... :1luvu: :kotek: :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Post » Pt paź 29, 2010 16:35 Re: Okrutnie okaleczona przez zwyrodnialca - potrzebuje domu!!!

kasia_travel pisze:witajcie,
kicia jedzie do mnie w czwartek i mam nadzieję, że w domu będzie miała okazję pokazać jak szybko wraca do zdrowia :))
gdyby zgłaszały się jakieś osoby, które mają ochotę jej pomóc finansowo, to podaję swoje konto ( wolę, zeby go nie było
na Facebooku, bo różne rzeczy się tam zdarzają z danymi osobistymi :(
potwierdzę wpłaty i będę się z nich rozliczać tutaj na wątku kici a potem jak coś zostanie, przekażę następnemu opiekunowi
i mam nadzieję, że to będzie już w jej nowym domku na zawsze :))
Katarzyna Starosta
Alior Bank
49 2490 0005 0000 4000 9570 4015
dopisek: KITEK

Pani Katarzyno, może więc zechce Pani zdać nam relację, co słychać u naszej Amelki?
Obrazek

KasiaF

Post » Pt paź 29, 2010 17:46 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Idzie weekend.
Ktoś lokalny powinien chyba podjechać do Amelki i zobaczyć jak się sprawy mają.
Ja Amelki nie widziałam na oczy, ale boję się o nią jak o swojego kota.
Oby tylko bezzasadnie.

magaaaa

Post » Pt paź 29, 2010 17:57 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Dziewczyny - błagam, spokojnie! wiem, że jesteście zaniepokojone - ja też byłam milczeniem Kasi i rzeczywiście momentami trudno się z nią skontaktować. Ale Kasia oprócz pracy zawodowej opiekuje się też trzema psiakami i naszą Amelką, więc pewnie jest po prostu zabiegana. Nie znam historii aktywności Kasi na FB czy na NK - na miau na pewno się nie udziela - ale to przecież nie może skreślać nikogo.

Poznałam osobiście Kasię przy przekazywaniu jej kotki - to bardzo miła i sensowna osoba i Amelce na pewno nie dzieje się u niej krzywda! Dostałam dzisiaj pierwsze zdjęcia - koteczka wygląda na nich pięknie - to dla mnie wystarczający dowód na to, że Kasia dobrze się nią opiekuje.

Nie wiem, ile było wpłat na konto Kasi - ale poproszę przy następnym kontakcie, aby umieściła tu oraz na FB ich rozliczenie.

Przepraszam Was, że narobiłam rabanu i spanikowałam - ale wszystko jest już w porządku. Oto obiecane zdjęcia cudnej Amelki - dzisiaj przed wyjazdem spróbuję zrobić jeszcze przynajmniej 2-3 ogłoszenia.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Pt paź 29, 2010 18:07 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Wyjdę pewnie na wredną maupę,ąle powtarzam: nie udzielając się na miau nr konta podała jednakowoż.
Po czasie kiedy kot się zadomowił oddaje go na dwa tygodnie z powodu wyjazdu, a następnie zmienia jej się zyciowa sytuacja.
Zmiana sytuacji życiowej to dyżurna wymówka tych, którzy nie przemyśleli pewnych decyzji, znamy to.
Co z Amelką? Ile stresów jeszcze przeżyje przez czyjeś nieprzemyślane decyzje?

magaaaa

Post » Pt paź 29, 2010 18:25 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Madziu - nie jesteś wredną maupą - wiem, że troszczysz się o Amelkę.

Na pewno to przerzucanie pomiędzy domami nie będzie komfortowe dla Amelki - życie w ogóle jej niestety nie rozpieszcza... :cry: - ale przynajmniej dzięki Kasi koteczka jest w domu - gdyby nie propozycja Kasi Amelka spędziłaby ostatni miesiąc w lecznicowej klatce... :? - nie było za specjalnie tłumu chętnych niesetety, ja też jak wiesz się nie wyrywałam... :( - dlatego jestem Kasi bardzo, bardzo wdzięczna! Tak jak i Marcinowi i jego dziewczynie, którzy czekają na Amelkę 18.11.

Kasia od początku wspominała, że jej dom pewny jest na 100 % tylko do 18.11, potem wyjeżdża - być może będzie mogła małą wziąć też po powrocie. Teraz okazało się niesetety, że ten 18-ty to graniczna data DT od niej. I tak czasami układa się w życiu i nikt na to nie ma wpływu.

Modlę się teraz tylko, aby do końca listopada znalazł się DS - bo to było by dla Amelki najcudowniejsze rozwiązanie... :ok: :ok: :ok:

joluka

Post » Pt paź 29, 2010 18:44 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Przesliczna koteczka :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Pt paź 29, 2010 18:53 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

założyłam Amelce na Kociarni wątek adopcyjny - może akurat tutaj.... :ok: :ok: :ok: - zapraszamy serdecznie do odwiedzin!

viewtopic.php?f=13&t=119268

joluka

Post » Pt paź 29, 2010 19:10 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Amelka jest śliczna :1luvu: . Przypomina mi moją Tofisię :1luvu:Musimy jej znaleźć super DS
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Pt paź 29, 2010 19:55 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

joluka pisze:założyłam Amelce na Kociarni wątek adopcyjny - może akurat tutaj.... :ok: :ok: :ok: - zapraszamy serdecznie do odwiedzin!

viewtopic.php?f=13&t=119268

Dziękuję, Joluko :1luvu:

Odetchnęłam z ulgą....

Malutka rośnie, jak na drożdżach. jest cudna :1luvu: :kotek: :1luvu:

Byłoby wspaniale, gdyby problemy neurologiczne się cofnęły...

Życzę zdrówka, słodka Amelko :1luvu: :ok: :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Post » Pt paź 29, 2010 20:31 Re: Okrutnie okaleczona - od 01.12 potrzebny DS lub nowy DT !!!

Jak ona jest śliczniutka :1luvu: słodziuchna :1luvu:
i ten cudny, ciekawski, wciąż ufny pysio :1luvu:
może znajdzie się DT dla tej piękności??
:ok: :ok: :ok: :kotek: :ok: :ok: :ok:

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

[poprzednia][następna]