^JoKot^ cz.3- PROSIMY o 1% (s.1) oraz DT dla 8 kotów s.77!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 19, 2010 14:29 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

dwa dzieciaczki są w lecznicy. Zdjęcia w obróbce.

Co do wieku, to powiem tak:
wyjątkowo niekumata karmicielka zaczęła od 6 tygodni, potem zgodziła ię na 8.
Gdy ja widziałam je w gęstym mroku w piwnicach określiłam na ok. 12 tygodni.
Wet dziś powieział, że mają powyżej 3 miesięcy.
Ale gdy ja, mająca w tej chwili kocięta w wieku 4,5,6 mcy, i jednak trochę oblatana w temacie,
oświadczam, że te kocie mają 10-12 tygodni.

Są oczywiście śliczne. Ciemno bury kocurek, mniam - klasyka :1luvu:
i bura lekko pomazana rudym koteczka, absolutna piękność :1luvu:

Te maluchy po raz pierwszy człowieka na żywo zobaczyły tydzień temu.
Oczywiście były sparaliżowane ze strachu, ale spokojnie wyjęłam oboje z klatki, przytulałam.
Spokojnie zostały zaszczepione i odrobaczone. Miały bardzo słaby i opóźniony odruch ucieczki.

Maluszki, jeśli nie zakwalifikują się do oswajania, to za parę dni, razem z mamą wracają do wolskiej piwnicy :cry:

Dziś próba złapania pozostałego rodzeństwa.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt lis 19, 2010 15:26 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

Czy ruda dziewczyna i inni mają wydarzenia na FB. Odwiedziłam Was, coś napisałam ale nie da się sprawdzić co :oops:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Sob lis 20, 2010 2:12 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

Kociki są łagodne.Żaden mimo wyciągania z klatki, przytulania, nawet nie prychnął, nie zasyczał, nie próbował drapać, gryźć. Puszczały do mnie oczka. Chciałoby się powiedzieć, że są przemiłe.
One przed tygodniem po raz pierwszy w życiu zobaczyły z bliska człowieka. Matka nie zdążyła nauczyć, że należy się go wystrzegać.

Mam już cztery. Kocurek i trzy koteczki

Pierwsza i druga para (trzymają się takimi parami)

Obrazek Obrazek

Kocurek - bury

Obrazek Obrazek

Kotka 1 - bura maźnięta rudym

Obrazek Obrazek

Kotka 2 - szylkretka

Obrazek Obrazek

Kotka 3 - bura

Obrazek Obrazek

A tu mamusia i tatuś

Obrazek Obrazek

Te zdjęcia powinni zobaczyć rozmnażacze :evil:
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Sob lis 20, 2010 11:24 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

delfinka pisze:Te zdjęcia powinni zobaczyć rozmnażacze :evil:

no co się czepiasz, jeden kociak ładny wyszedł :twisted:

szukamy DT!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Sob lis 20, 2010 17:26 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

Zasadniczo, to wszystkie kociaki wyszły ładne i miłe. Tylko ciekawe jakie geny przodków się w nich odezwały. :mrgreen:
Ja mam jeszcze do pokazywania zdjęcia wybitnie pięknej długowłosej-norweskopodobnej koteczki i jej dwóch synków: jeden klasyczny bury i mój wielomiesięczny tymczas czarny Justyś. Obydwa chłopaki przystojne, ale włos krótki jak u syjama. :ryk:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob lis 20, 2010 17:48 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

a pokażesz?
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Sob lis 20, 2010 18:28 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

delfinka pisze:a pokażesz?

Mamusia:
ObrazekObrazek

Siostra mamusi:
Obrazek

Dzieci:
ObrazekObrazek
Obrazek

Agneska

Post » Sob lis 20, 2010 20:41 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

ładne :lol:

może warto założyć wątek poglądowy dla pseuduhów i podsyłać im uprzejmie link do takiego wątku?
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Nie lis 21, 2010 22:45 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

Jedna z szylkretek Agneski. Wszystkie trzy są prześliczne :lol:

Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon lis 22, 2010 11:55 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

Moja sympatia!!! Jak ładnie wyglada.
Na zdjęciach z działek miała takie biedniutkie oczka...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pon lis 22, 2010 12:05 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

magaaaa pisze:Na zdjęciach z działek miała takie biedniutkie oczka...

Ta kocia z biedniutkimi oczkami jest w klatce ponad tą, którą widać na zdjęciu.
Wszystkie kotki były obfocone, ale stado kotów przeleciało przez moje biurko i klawiaturę i część zdjęć zostało skasowanych. Gdy będę w lecznicy, to odtworzę.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pon lis 22, 2010 17:50 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

UWAGA!

szukamy DT dla:
- 4 kociąt od delfinki - zdjęcia kilka postów wyżej, ok. 3 miesiące, wystraszone ale zero fukania
- 2 lub 3 szylkretek od agneski - doleczają się i sterylizują na razie, minimum 2 są ok, 3-cia (najzdrowsza) jeszcze musi przejść test przyjazności, dziś ją przegapiłam.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pon lis 22, 2010 18:16 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

ta trzecia szylcia wydawała się ogromnie zestresowana :cry: , przez co wyłączyła wszystkie odruchy z wyjątkiem ucieczkowego
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Wto lis 23, 2010 22:13 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

Podniosę prośbę o DT dla szylkretek - ich powrót na działki może oznaczać, że do wiosny nie przetrwają. :( Tam nie ma żadnego oświetlenia, więc o tej porze roku mogę podjechać z żarciem jedynie w czasie weekendu, kiedy załapuję się na światło dzienne. :(
Obrazek

Agneska

Post » Wto lis 23, 2010 22:52 Re: ^JoKot^ cz. 3 - ruda puchata kotka szuka DT/DS!!! s. 28

Oto szylkretki, których los właśnie się waży :cry:

Szylka 1: Hm, może tu wcale nie jest tak źle?

Obrazek

Szylka 2: Cześć, co robisz? Pogłaszczesz? plizzz Zobacz jakie mnam juz ładne oczko!

Obrazek

Szylka 3: A może dziś pobawimy się w chowanego, prawda, że mnie widać? :roll: :lol:

Obrazek
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]