JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie paź 03, 2010 9:13 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

A Julka ciągle sama czy już z innymi kociastymi? Sorry, jakoś nie wiem, nie doczytałam.. :oops:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon paź 04, 2010 13:15 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Julcia sama.
Czasem tylko wypuszczana na spacerek po parterze.
we środę sterylka i/lub operacyjka-nie chcę jej teraz stresować.
łączenie będzie po szczepieniu czyli za ok trzy,cztery tyg.dopiero niestety.
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon paź 04, 2010 13:18 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Zapraszam do Jadzi viewtopic.php?f=1&t=118029

Smarti daj mi znać na PW jak Julcia będzie "po" i będzie można jej ogłoszenia zrobić (tylko na PW bo mam sklerozę i zapominam jak jest w wątku).
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto paź 05, 2010 23:16 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Julka, a Ty gdzież zawędrowałaś na 9 strone????
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Wto paź 05, 2010 23:53 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

właśnie-do góry Julcia :ok: :ok:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro paź 06, 2010 8:45 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

i znowu ! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Śro paź 06, 2010 10:39 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Trzymamy ksiuki za operację Julci :ok: :ok: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro paź 06, 2010 10:39 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

i ja :ok: :ok: :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro paź 06, 2010 11:16 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Ja też, ja też :ok: :D

jaguśka

Od: Czw cze 04, 2009 11:46

Post » Śro paź 06, 2010 11:58 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Julcia bardzo nie chciała jechać na operację-płakała i miała takie smutne oczy...
cała drogę patrzyła mi w oczy i pytała czy na pewno jej nie zostawią ani nie zrobię krzywdy... :cry: :cry:

odbieram Julcię o 18.30 i wtedy dowiem się co miała robione bo pewnie wszystko na raz to nie bo to by trzeba ją cała rozpłatać :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

:1luvu: :1luvu: :1luvu: A teraz wielka Prośba !!! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dziewczyny od których dostałam Julcię na DT oraz wszystkie chętne do pomocy-bardzo proszę o jakieś wpłaty na konto Julci na koszty jej utrzymania :)

Myślałam że to nigdy nie będzie potrzebne ale bardzo wzrosła u mnie ilość tymczasów a Julcia jest najdłużej-od 20-go sierpnia.
Nie ma ząbków więc nie może jeść suchego-tylko troszkę kitten które jest,jak wiadomo droższe od normalnego,poza tym z mokrego też nie zje byle czego-
Felixy w galaretce są be,normalne Gourmety z rzadka :( ,
najbardziej lubi złotego Gourmeta pasztety i Shiby te malutkie puszeczki w sosiku (po 4 zł !) ,
codziennie dostaje scanomune. :kotek:
Teraz troszkę się ochwaciła ale do niedawna wciągała 6x dziennie po małej puszeczce, jakby nadrabiała zaległości :) :)
Jak przyjdzie z operacji to też musi być szczególnie zadbana...

dlatego bardzo proszę o uwzględnienie Julciowych potrzeb finansowych :) :)
Ostatnio edytowano Śro paź 06, 2010 12:04 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz

smarti

Post » Śro paź 06, 2010 12:04 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Bidulka.... :cry: :cry: :cry:
Trzymamy kciuki za operację i mam nadzieję że Julcia nie "wycofa się" po zabiegu :roll:
Teraz bedzie miała kilka ciężki dni :cry: Mam nadzieję że bedzie ok.
Smarti zapytaj weta o jakies leki przeciwbólowe. Dzisiaj napewno wszystko dostanie ale
za 1-2 dni przestana działac i pewnie trzeba bedzie jej coś podać, chyba że będzie miała jakiś antybiotyk do kontynuacji w zastrzyku.

Wsparcie finansowe otrzymasz napewno, podeślij nr konta na PW :ok:

EDIT: pogrubienie czcionki
Ostatnio edytowano Śro paź 06, 2010 13:30 przez Agness78, łącznie edytowano 2 razy

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro paź 06, 2010 12:09 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

dziękuję bardzo za pomoc i za rady :) :1luvu:

zapytam i dalej będę ją już wozić do swojego weta,na zdjęcie szwów też.

Bardzo się o nią boję bo wiem że raczej nie zrobią jej wszystkiego za jednym zamachem i będzie musiała, jak wydobrzeje znowu iść "pod nóż'...a ona jest taka kochana,dopiero co nabrała zaufania odzyskała troszkę humorek,nabrała ciałka..
i znowu takie cierpienia :cry:
biedna kocinka :(

smarti

Post » Śro paź 06, 2010 12:21 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Ja się już zdenerwuję... :roll:
Kciuki za Juleńkę :ok: :ok: :ok: i daj proszę znać co z nią po zabiegu :roll:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro paź 06, 2010 12:24 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

właśnie zrobiłam bazarek sla smarti, zapraszam!

viewtopic.php?f=20&t=118138

Marzenia11

Post » Śro paź 06, 2010 18:31 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

uffffff,jesteśmy juz :)
Julcia leży bardzo grzecznie w transporterku- do rana jej chyba nie wypuszczę na wypadek gdyby była pijana i zachciało jej się skakać jak moim niektórym kotkom ..

Miała wycięty guzek i sterylkę za jednym zamachem.
Ma zadany przeciwbólowy podobno na 24godz.
jutro sie dowiem ile to dokładnie działa,bo w koterii ma się "za darmo" to traktują człowieka trochę per noga-nie można spytać o nic p.doktor a pańcia,która wydaje koty"nic nie wie".

podmienili Julci ulubiony czerwony kocyk polarkowy ale też usłyszałam że "nie dość ,że mam za darmo to jeszcze marudzę o kocyk"

odpchlili ją i odrobaczyli nie wiadomo po co ,bo przecież nie ma lokatorów,ale to "standard" -trochę to wyrzucanie fundacyjnej forsy-mogliby najpierw zapytać czy kot ma żyjątka,nie...
ale może faktycznie marudzę..

najważniejsze że Julcia dobrze wygląda-całkiem normalnie i miło-nie leży w jakiejś beznadziei ale normalnie na mnie patrzy tymi swoimi pięknymi ślepkami 8O 8O
muszę jej jeszcze założyć kaftanik ale zrobię to jutro-nie podejmę się jej dziś dręczyć.

smarti

[poprzednia][następna]