Otw-Fidelek [*] Rudy [*] Wieści,wieści :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 07, 2010 21:22 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

Asia, ta dzialka to jakos niedaleko ode mnie jest, prawda?
Chlopaki chyba niezla imprezke rozkrecili, tak na moj sluch... ;-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Sob sie 07, 2010 21:29 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

Agneska, nie kabluj chłopaków... :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie sie 08, 2010 5:20 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

damy im wypocząc i wybierzemy sie troche później. Odzyli pewnie bo tym harmiderze u nas. No i lodówka pełna :mrgreen: ...była :cry:
Ciekawe jak po nocce.Trochę martwię sie.

Wczoraj w domu ostro było. Znalazłam slady świeżej krwi na terakocie tylko jakos nie mogłam umiejscowić który to ranny. Wszystkie niewinne oczyska mieli. Późnym wieczorem okazało sie,ze to Pikus ma zmasakrowane oko.Oni z Wojciem to klub zadziorów założyli, a podjudza wszystko Majka pseudo mamuśka. Kudły, pazury i wrzaski nasze uskuteczniają od pewnego czasu.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie sie 08, 2010 9:07 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

Może trochę emocje teraz opadną jak chłopaki działkować poszli... :cry:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Nie sie 08, 2010 15:48 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

I jak tam impreza na działkach? :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sie 08, 2010 20:14 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

alix76 pisze:I jak tam impreza na działkach? :twisted:

byliśmy na kontroli. Nie widac po chłopakach jakiś szczególnych oznak balowania.Przesiedzieliśmy z nimi cały dzionek.
Burski juz dobrze, zadomowiły sie. Szczegolnie Marek jest otwarty na propozycję. Ale obaj lubią głaski ponad wszystko, wywalanie brzuchów i takie tam inne pierdoły. Wacus to nawet sruby kręci jak mu szczególnie ciumcianie po brzuszku pasuje. Mareczek jest niezwykle ciekawy i TZ smieje sie, że jak coś robimy to zaraz wąsy pokazuja sie na pieterku. Kropli nie znosza jednak nadal, uszy dzis tylko zapuszczanie było. Jutro czyszczenie. Juz mi goraco.
Martwie sie o Blue. Co prawda przemieścił sie z góry na dół. Głaskany rozkwita i wymrucza na potęgę. Siedząc na szafkach próbował brzuch podstawić, krecić ósemki i podstawiać podbródek. Dużo czasu mu dziś poświęciliśmy an zmianę. Potem zlazł i cos chyba zjadł.Bo świeżyzna ubyła a bracia spali na szafie.
Nie jestem, cholerka pewna czy je i pije.Choć jedzenie i woda znikło. Nie widac oznak odwodnienia.Tylko smutny jest. :cry: Podrapania dobrze sie goją. Uszy jak bracia-walczymy. Czyszczenie uszysk trójki do piątku-własnie sobie policzyłam 10 dni.ŁoMatko jak ja to przeżyję. Nie znosze tego :mrgreen: Krople też jeszcze troszkę nam zostało.

Blue czuje się samotny i opuszczony. Jemu pilnie DS lub inny DT potrzebny. On będzie miziakiem największym na swiecie, niech tylko ktoś da mu szansę. O niego najbardziej sie boję.

Dziewczyny potrzebuje namiary na ludzi siatkujacych lub robiących "wstawki siatkowe" do okien.
Obrazek

ASK@

Post » Nie sie 08, 2010 20:50 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

Asiu, w tych punktach gdzie przyjmują zamówienia na okna, robią też siatki takie przeciwko owadom. One są w ramkach metalowych i wygodnie się je zakłada przy pomocy specjalnych uchwytów. Nic na rzepy, wszystko porządnie. Takie siatki sprawdzają się u mnie w mieszkaniu już od kilku lat.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon sie 09, 2010 5:20 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

dzięki Janeczka.
Też tak myślałam.

Podrzucam chłopaków.
Na CITO DS/DT dla Blue potrzebny

U mnie w domu okazało sie,ze nie tylko Pikuś ma sfajdolone oko ale i Wojtek.Kolega w bojach serdeczny :mrgreen: Pozabijam drani.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 09, 2010 7:15 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

:ok: :ok: :ok: :ok: mocne za chłopaków
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon sie 09, 2010 8:01 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

podbijam i lece do nich!
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 09, 2010 9:40 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Uff,zaliczyliśmy weta:)

ASK@ pisze:Najgorzej znosi sytuacją Blue :cry: . Jemu spokoju potrzeba. Jak lekarstwa potrzeba mu miłości :!: On najdłuzej był z pania i najbardziej przezył jej smierć i osamotnienie. Choć dziś wziety na ręce i obściskany zaczął pomrukiwać. Wywalił brzuszek do głaskania tak smiesznie nożynki do góry wyciągajac.
Co z nim będzie? On taki śliczny, a nikt go nie chce :cry:

Będę bardzo wdzięczna za tymczas dla niego.
Jemu spokojny dom najbardziej potrzebny.

Prosimy o dom dla błękitnego kota :ok:
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Pon sie 09, 2010 10:12 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

ASK@ pisze:Dziewczyny potrzebuje namiary na ludzi siatkujacych lub robiących "wstawki siatkowe" do okien.

Sprawdzony namiar Siatkibalkonowe. P.Mariusz ma swój wątek na gazetowym Kocim Zakątku. Kilka osób już skorzystało z jego usług. M.in. nasza Aleksandra59 i nareszcie ma otwarte okna 8)

Kontakt mailowy lub telefoniczny.

Za wszystkie koty :ok: :ok: :ok: ze szczególnym uwzględnieniem Blue :kotek:
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Pon sie 09, 2010 21:43 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

Ale cisza na wątku :cry:
Nikt nas nie kocha i nie podrzuca :mrgreen: Ot, szara rzeczywistość. :cry:

Dziś pojechałam na działke uzbrojona w świeżą wołowinkę, kleik ryzowy i strzykawke do karmienia. Miałam mocne postanowienie karmić Blue na siłe.
A tu pełna zaskoczka. Chłopaki tak balowały,że zwaliły półkę z radiem. Nikomu i niczemu nic sie niestało. Duma TZ tylko utraciła ciupkę, bo podobno kołki były mocne i nie powinny puścić.

Koty czują sie lepiej. Jedzenie prawie wyczyszczone, kuwety pełne a one miaziate nad podziw. Burasiska nie odpuściły głasków, pieszczot i mruczanek. I o dziwo, Blue dołączył nie mogąc na mruczeć sie z zadowolenia.Ocierały sie, wywalały bzruszyska, kręciły śruby...No dranie przylepne bardzo.
Zabiegi pielęgnacyjne zniosły mocno nie zadowolone. Wołowina przekupiła buraski, świeża nerka Blue. Uszy juz o niebo lepiej. U Blue pierwszy raz zauwazyłam,ze są sterczace a nie jak zwykle połozone po bokach.Ranki u niego też sie goja pieknie.
Oczy Wacka i Marka takze mniej łzawią. Uszy pieknie postawione. Cała trójka nie trzepała tak głowinami.
Okrutnie się wszystkie miziały i jak TZ położył sie to zgraja wlazła i przytulała do niego. Potem polazły sobie pospac w ciszy i spokoju na górke.
Marek jest najodważniejszy z nich i najciekawszy. Nic nie może odbyć sie bez jego asysty. Jest też najbardziej zazdrosny. Zawsze stara sie wepchnąć pod rękę, odsunąć towarzysza...A robi to niby z miłością.Bo ociera sie o innego kota, bodzie go az wreszcie jest tylko on przy misce lub pod ręką.
Wacus takze był prze kochany. Nawet na stół wlazł i wywąchał wszystko. Wygladał sobie przez okno, łaził swobodnie, reagował na wołanie...
Burasie trzymają sie bardziej razem.Choć już wiadac,że Marek musi wsio widzieć i zawsze być pod ręką. Wacuś nie koniecznie. Woli swiety spokój i umizgi ludzia na własnych zasadach.
Bluś najbardziej mnie zaskoczył i ucieszył. Bardzo sie dzis otworzył. On taki spragniony bliskości.No i zaczął jeść przy mnie. Dziś stwierdziłam,ze on ma kolor futerka w typie stalowy metalik.Z fioletowymi przebłyskami i srebrnymi smugami.
Wszystkei reagują na wołanie, tańczą na widok wyciagniętej ręki. Mruczą z zadowolenia i radochy. Bierzemy je na ręce by przywykły. Bluś nawet dziś zamiauczał.Tak cicho, niesmiało a potem wtulił sie .
Jak widza strzykawke, krople czy inne cudo w moim ręku to znikają błyskawicznie. Nie lubią zapuszczania kropelek do oczek. Czyszczenie uszu jakoś znoszą. A uszy mają faktycznie dużo lepsze.
To cudowne, wyjatkowo kochające ludzia koty. Wszystkie piekne i niezwykle miziate.
Obrazek

ASK@

Post » Pon sie 09, 2010 21:49 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

Ciesze sie, ze Blusik sie coraz bardziej rozkreca. :-)
Twoj TZ potrafi czarowac koty. Moje tchorze tez do niego leza na kolanka. :-)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto sie 10, 2010 0:09 Re: Otwock-Dopóki sprzątam to żyją!Żyją i szukają DS/DT!PILNE!

No to podrzucę nocą :ok: :ok: :kotek:

lubię tu zaglądać :roll:
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

[poprzednia][następna]