SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 17, 2010 6:52 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

witam się porannie ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Wto sie 17, 2010 8:43 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:
Nowa82 pisze:A ja bym prosiła o informację czy moja stara wykładzina podłogowa wyciągnięta z piwnicy może się na coś przydać w schronie lub na kociarni?

w schronie nie bardzo bo musimy mieć przede wszystkim zmywalne powierzchnie, moze w Chatce ale wątpie, ale dziękuję :-)

Nie chce mędzić ale może w części dla psiaków się przyda? Rybka_39 może Ty coś wiesz na ten temat, bo jak nie no to przy okazji zawizę do schronu w Katowicach bo wiem, że tam wolontariusze chcieli.
Obrazek

Nowa82

Od: Czw mar 18, 2010 12:41

Post » Wto sie 17, 2010 8:53 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

W Katowicach się bardzo przyda, przynieś :)

Zeszyt wisi i wpisuje się kto chce, ja wpisałam stan i stan zdrowia w tym zeszycie.
Z psami mamy tak, że mamy osobny zeszyt korespondencji z wetem i pracownikami, jak jakiś pies jest chory wpisujemy to tam i wet się pod tym musi podpisać, pracownicy wpisywać mogą uwagi na nasz temat, to jest zeszyt do korespondencji z personelem.

Ja myślę, że ten zeszyt który wisi, może pełnić taką rolę.

A ten zeszyt ze stanem kotów jest przydatny dla nas samych, żeby każdy wiedział ile kotów ubyło przybyło, na co były leczone itp.
Ja wczoraj miałam 3 kociarnie wykarmić, obejrzeć koty, wyjąć kleszcza maluchowi, zewidencjonować nowe psy, obfocić i porobić im obroże, pogadać z kierownikiem o kilku sprawach, oprowadzić pewnego pana po schronisku- a potem się wpisałam, zmęczenie dopiero w domu jest odczuwalne :mrgreen:
Oczywiście jak ktoś nie chce może tylko wpisać to co się rzuca w oczy jak jakiś umierający czy chory kot, albo jak któryś nie może dostawać mokrego to też warto wpisać.
Koty mają dostawać coś na biegunkę, ta szylkretka będzie jadła chyba w pomieszczeniu podpartym kamieniem.
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Wto sie 17, 2010 14:55 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Na stronie odrzuciło mi kilka kotów tj. Tania, Pędzel, Trisza, Boniek, Ajax i Rambo- gdyż system wywala zdjęcia z ramkami, wobec tego poproszę zdjęcia bez ramek.
Jak macie jakieś koty na DT ze schronu jeszcze, które mam dać na stronkę to dawajcie.

A to ten mały obesraniec, maciupeńkie biedne stworzenie:
Obrazek

To kocur z kociarni obok szczeniarni:
Obrazek

osesek z kociarni obok szczeniarni:
Obrazek

osesek z kociarni obok szczeniarni:
Obrazek

mama z 2 maluchami:
Obrazek

Duża kociarnia:

szylkrecia:
Obrazek

dziewuszka:
Obrazek

3 chłopcy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kotki z małej kociarni:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wiecej zdjęć:
http://picasaweb.google.com/11641036129 ... 4338068818
Obrazek Obrazek Działajmy razem, bo działamy w słusznej sprawie, uczmy się od braci mniejszych-klik

Rybka_39

Od: Sob kwi 18, 2009 16:44

Post » Wto sie 17, 2010 18:23 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

oooo a ten rudy (zdjęcie nr 2) to kastrowany może ???
szefowej mojej podobny zaginął tyle że kastrowany
Obrazek

Madziula

Post » Wto sie 17, 2010 21:25 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dziś późnym popołudniem byłyśmy z Ewą w schronisku, Ewa przywiozła jedzonko dla kociaków jest suche i mokre w takiej niby kociatni dla kociąt (czyli pierwsza buda drzwi zaraz o wejściu). Ewa także dowiozła 2 nówki klatki kenellówki dla kociaków, troszkę próbowałyśmy rozlokować lepiej całe towarzystwo, ale niestety na zapleczu koło szczeniaków mało miejsca :( i tak stan na dzień dzisiejeszy

Mała Kociarnia- 4 dorosłe koty czyli tzw kwarantanna czyli w kolejności druga buda
Na tej kociarni są 3 dorosłe pręgsuki, o których Rybka pisała wczoraj, wczoraj przybył duży piękny rudy kocur, ktoś znalazł go na klatce schodowej na ul. 1 Maja 6 w Sosnowcu, kocur musiał komuś zginąć jest zadbany, czyściutki, ale potwornie wystraszony, myślę żeby podjechać tam i porozwieszać ogłoszenie. Miejcie oczy otwarte może gdzieś ktoś napotka ogłoszenie kogoś kto szuka tego kocurka.

Duża kociarnia czyli pierwsza buda (5 kociaków)
4 kociaki - dwa biało czarne, oraz dwa czarne takie stalowe.
Szylkretkę dorosłą zabrałam i przywiozłam do Kociej Chatki.
Dziś przybyła kotka syjamska przepiękna, ale totalnie wystraszona. Zmarł jej właściciel i rodzina przywiozła do schronu, Kotka niestety niesterylizowana, ma 8 lat i ma na imię Perełka :( wystraszona na maksa :cry:
Jutro przywiozę ją do Kociej Chatki, musimy ją konieczie wysterylizowac, żeby nie trafiła w ręce jakichś pieprzonych pseudohodowców :evil:
Kociarnia obok szczeniarni- dziś tam przybyło 13 kociaków :cry: łącznie z tymi wczorajszymi jest ich19 :cry:
1 biało rudy, kocur,
2,3,4 biała kotka z dwoma maluchami czarno-białymi
5,6,7,8, 9 - pięć kociaków takich około 10 tygodni czarno-białe
10 czarny maluch w osobnej klatce
11.burasek z dużej kociarni przynajmniej je,
12,13,14, czarna kotka z dwoma maleńtasami
15,16,17,18,19 - dziś przybyło 5 przecudnych kulek ale maleńtasy trzy tygrynie, jeden rudy biszkopcik, i jeden biały z rudymi plamkami, ale w tej sprawie to Ewa jak będzie miała siłe to coś napisze.
dwa maleńtasy tygrynio i biało-rudy Filomen z TŻ zawieźli do kociego żłobka czyli do majencji i tak na zapleczu jest 17 kociaków :(
Cholera jednym słowem przybyły dwa dorosłe koty, jedna dorosła z 2 maleńtasami, 5 sredniaczków czarno -białych, i 5 maleńtasów w ciągu jedego dnia :evil:
Ręce opadają :cry:
Kurcze przydałyby się DT chociaż gdyby ktoś zabrał jedego maluszka byłoby dobrze :!: :!: :!:
POTRZEBNE DOMY TYMCZASOWE DLA SCHRONISKOWYCH KOCIAKÓW
Ostatnio edytowano Wto sie 17, 2010 22:23 przez terenia1, łącznie edytowano 2 razy

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto sie 17, 2010 21:57 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

no to kurde wspaniale :(
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto sie 17, 2010 22:16 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Ewa już nie ma siły pisać :) w każdym bądź razie 5 malentasów które dziś trafiły do schronu tych du tygodniowych rozdzieliłyśmy , trójkę dałyśmy do czarnej kotki z dwójką jej maluchów - 2 pręguski i biszkopcika kotka bez problemu je przyjęła doiły cyca jak najęte, pozostałą dwójkę - tygryska i biało rude maleństwo dałyśmy do białej kotki, ale ta nie była zbytnio zainteresowana, ale Ewa coś wymyśliła i z Piotrem pojechali jeszcze dziś do majencji i ta dwójka maluszków już jest u majencji na odchowaniu :1luvu:
czyli w tej chwili na zapleczu jest 17 kociaków i tak cała masa :cry:

terenia1

Post » Śro sie 18, 2010 5:11 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:Ewa już nie ma siły pisać :) w każdym bądź razie 5 malentasów które dziś trafiły do schronu tych du tygodniowych rozdzieliłyśmy , trójkę dałyśmy do czarnej kotki z dwójką jej maluchów - 2 pręguski i biszkopcika kotka bez problemu je przyjęła doiły cyca jak najęte, pozostałą dwójkę - tygryska i biało rude maleństwo dałyśmy do białej kotki, ale ta nie była zbytnio zainteresowana, ale Ewa coś wymyśliła i z Piotrem pojechali jeszcze dziś do majencji i ta dwójka maluszków już jest u majencji na odchowaniu :1luvu:
czyli w tej chwili na zapleczu jest 17 kociaków i tak cała masa :cry:

wczoraj po naszej wizycie przyszedł podobno ktoś i adoptował czarno -białego podrostka od karmiacej kotki, tej białej. Czyli został jej jeden podrostek, bo podrzucone maluszki zabraliśmy do Majki. Darły się całą drogę straszliwie i u Majki o mało nie pożarły strzykawki razem ze smoczkiem takie byly glodne :(

Rybka dzięki za zdjęcia, zaraz wrzuce na FB zdjęcia rudego i syjamki równiez.
Prosilam o wpisanie do zeszytu zabranej szylkretki i dwoch maluszkow ale pan nie mógł znaleźć w ewidencji, :evil: dlaczego mnie to nie dziwi?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 18, 2010 6:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Dziewczyny, moja znajoma pracuje w sushi-restauracji i powiedziała, że jest możliwość dostania resztek (czyli ryby surowej- głównie tuńczyk) za darmo. Jest kwestia czy chcemy - jak tak, to można odebrać u niej w Katowicach - Szopienicach np. raz w tygodniu. Takie resztki można ugotować na coś w rodzaju gulaszu, wybierając ości z tego - ona tak robi swoim kotom (8). Co wy na to? Mogłabym gotować - ba, nawet ona się oferowała, ze możemy dostać po ugotowaniu, choć nie zawsze, bo czasem ma taki zasuw w pracy, że nie daje rady.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro sie 18, 2010 7:05 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Madziula pisze:oooo a ten rudy (zdjęcie nr 2) to kastrowany może ???

zapytuję się raz jeszcze ...
czy to ten z 1 maja ?? czy jakiś inny ??
Obrazek

Madziula

Post » Śro sie 18, 2010 7:36 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Madziula pisze:

Madziula to jest inny, ten z 1 Maja jest cały rudy i starszy Ewa pewnie później wklei zdjęcia :D

terenia1

Post » Śro sie 18, 2010 7:38 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

Filomen pisze:wczoraj po naszej wizycie przyszedł podobno ktoś i adoptował czarno -białego podrostka od karmiacej kotki, tej białej. Czyli został jej jeden podrostek, bo podrzucone maluszki zabraliśmy do Majki. Darły się całą drogę straszliwie i u Majki o mało nie pożarły strzykawki razem ze smoczkiem takie byly glodne :(

To super wieści Ewa :D dobrze że choć jeden znalazł domek :D

terenia1

Post » Śro sie 18, 2010 8:28 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

terenia1 pisze:
Madziula pisze:

Madziula to jest inny, ten z 1 Maja jest cały rudy i starszy Ewa pewnie później wklei zdjęcia :D

Dziewczyny w pierwszej kolejności wklejam zdjecia w facebook link jest pod moim podpisem, aktualne koty sa w albumie czekają w schronisku. Jak znajde czas wrzuce na miau ale zagladajcie na FB mozna poogladac z opisami, rudego też nawet jest osobno na tablicy

na razie z tytułu zapieprzu nie jest w stanie obskoczyć zdjęć we wszytkich miejscach wiec jak ktos chce wklejac dalej i ogłaszac moze korzystac z FB

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro sie 18, 2010 8:46 Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC-PILNIE DT/DSdla 2 pręgusek już 40dni

dzięki za info o kocie
ale ten rudy ze schronu to teżś nie ten :(
tamten miał całe białe łapki bez plamek rudych
Obrazek

Madziula

[poprzednia][następna]