Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-część 9.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 27, 2010 15:37 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

no to jak ok to ide na leżak :ok: tylko nie wiem czy komary pozwolą
krynia08

Post » Nie cze 27, 2010 15:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

MariaD pisze:Ponieważ przestałam być igorowana przez mirkę_t:

Ja się czuje Chad?
mirka_t pisze:Zapomniałam odebrać wyniki wymazu z nosa Chada, ale wetka mowiła, że nic nie wyhodowano. A Chad ciągle ma nos zapchany i czasem smarknie glutem.

Czy robiłaś mu ostatnio badania krwi i czy mogę prosić o wstawienie skanu na poparcie tych wpisów?
mirka_t pisze:Może Chad u hodowczyni miałby dobrze, ale raczej go tam nie wyślę.

mirka_t pisze:Nie chodzi o to, że chcę mieć Chada na oku tylko przy takim stosunku albuminy do globulin jest duże ryzyko FIP. Może nawet już rozwija się u niego postać bezwysiękowa. Dobrze by było zbadać jeszcze czy jest nosicielem koronawirusa i jakie jest miano przeciwciał, ale te badania nie zawsze są wiarygodne no i dość kosztowne.

Przypomnę moje merytoryczne pytanie, na które nie otrzymałam odpowiedzi.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Nie cze 27, 2010 16:06 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

:roll: :roll: :roll:
a już tak miło było...

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Nie cze 27, 2010 16:10 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

PearlRain pisze::roll: :roll: :roll:
a już tak miło było...

Nie ma być `miło`. Ma być merytorycznie. O.

Chyba przydałoby się wkleić jakieś cytaty koleżanek MariiD na temat `nie muszę udzielać odpowiedzi nikomu, a zwłaszcza takiej osobie, jak Ty` - tu mogą paść dowolne epitety, które można zaczerpnąć z postu Femki w wątku dalii.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Nie cze 27, 2010 16:21 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

MariaD żebyś się wreszcie odczepiła przypomnę wyniki Chada z 13.04.2010, które były w normie:

WBC tys/ul 15.5
LYM % 34.5
RBC mln/ul 9.24
HGB g/dl 12.7
HCT % 41.3
NCV fl 45
MCH pg 13.8
MCHC g/dl 30.8
RDW % 15.3
PLT tys/ul 336

Amylase Direct U/L 931
Creatinine mg/dL 0.80
Urea UV mg/dL 37.7
AST U/L 41
Triglycerides mg/dL 30
ALT U/L 54
Cholesterol mg/dL 85

Białko całkowite g/dl 10.92
Albumina g/dl 2.4

Kolejne badanie zgodnie z zaleceniem "mądrych" tego forum w kwietniu. :D
Ostatnio edytowano Nie cze 27, 2010 16:30 przez mirka_t, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Nie cze 27, 2010 16:28 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Cieszę się, że Twoje podejrzenia co do FIP u Chada nie potwierdziły się w dalszych wynikach badania krwi. Szkoda jednak, że nie został zwrócony właścicielce gdy o to wystąpiła do Ciebie.
Obrazek

MariaD

Post » Nie cze 27, 2010 16:34 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Szkoda, że nie udało się wcześniej na podstawie wyników badań wychwycić FIP u kota z Twojej hodowli.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie cze 27, 2010 16:35 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Agn pisze:
a już tak miło było...

Nie ma być 'miło'. Ma być merytorycznie. O.

Chyba przydałoby się wkleić jakieś cytaty koleżanek MariiD na temat 'nie muszę udzielać odpowiedzi nikomu, a zwłaszcza takiej osobie, jak Ty' - tu mogą paść dowolne epitety, które można zaczerpnąć z postu Femki w wątku dalii.

ale ja lubię jak jest miło, cytat Femki nie nadaje się do rozpowszechniania nie lubię chamstwa, tu ma być kulturalnie :wink:

PearlRain

Post » Nie cze 27, 2010 16:36 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

mirka_t pisze:Szkoda, że nie udało się wcześniej na podstawie wyników badań wychwycić FIP u kota z Twojej hodowli.

Już raz uderzyłaś w tosiulę chcąc mnie dopiec, teraz robisz to po raz wtóry.
Nie szanujesz ani wrogów ani przyjaciół.
Obrazek

MariaD

Post » Nie cze 27, 2010 16:39 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Uderzam w Ciebie nie w tosiula. To Ty zasłaniasz się tosiula.

I EOT w stosunku do Ciebie.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Nie cze 27, 2010 16:40 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Nie szanujesz ani wrogów ani przyjaciół
.
Ma szanować Ciebie? 8O
Jakim prawem pouczasz ludzi? Nie masz sobie nic do zarzucenia? Idź zajmij sie swoimi kotami.
Ostatnio edytowano Nie cze 27, 2010 16:46 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie cze 27, 2010 16:45 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Agn pisze:
a już tak miło było...

Nie ma być 'miło'. Ma być merytorycznie. O.

Chyba przydałoby się wkleić jakieś cytaty koleżanek MariiD na temat 'nie muszę udzielać odpowiedzi nikomu, a zwłaszcza takiej osobie, jak Ty' - tu mogą paść dowolne epitety, które można zaczerpnąć z postu Femki w wątku dalii.

Jeśli wolno uściślić. W poście Femki nie ma żadnego epitetu (ani bezpośredniego, ani tautologicznego, ani sprzecznego,ani też metaforycznego), natomiast stosownego materiału w tym zakresie (choć jest to środek stylistyczny słownikowy, nie zaś trop) dostarczają wypowiedzi z tego wątku. Przykładowo:
magaaaa pisze:Czy na te śmieciary juz naprawde nie ma siły?
Juz nigdy sie nie odczepią?
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie cze 27, 2010 16:50 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Amika6 pisze:
anulka111 pisze:Agn mnie rozbawia to ,że sadzisz ze coś wiesz o kims na podstawie forum. Nie każdy lubi epatowac swoimi problemami ludzi na forum ,problem kotow wolnozyjacyh jest ogromny, zwłaszcza w duzych miastach.Tak sie składa ,że mam z nim styk codziennie.

Czego przykładem jest nie tak dawno czytana przeze mnie historia (histeria :twisted: ) związana z nieproszonymi odwiedzinami wolnożyjącej kotki (niestety nie z kociej arystokracji :twisted: ) 8) :lol:
Ciesze się ,że ta historia Cie rozbawiła, bo była wstawiona własnie po to ,by czytelnikow rozbawić. Dziwi mnie natomiast ,że ktoś chciałby,by moje koty ,ktore nie maja styku z srodowiskiem zewnetrznym miały odwiedziny gościa z zewnątrz. Jeśli ktoś się orientuje choc troszkę jaka rasą jest ragdoll,to wie,ze to kot , ktory w srodowisku zewnetrznym sobie nie poradzi i z kotami zyjacymi wolno nie ma szans.Moje koty nie sa szczepione na wscieklizne ,bo nie wychodzą. Mam obowiązek je pilnowac zastrzezony w umowach. Życze ,by Wasze umowy były przestrzegane. Ja staram się dbać jak najlepiej o koty pod moja opieka.O wypadku pogryzienia nie chcę mysleć.
A kotka jest nowa w naszym otoczeniu,jeszcze nie wysterylizowana i na razie kompletna dziczka. Dokarmiana jest ,ale mam prawo nie karmić jej w moim mieszkaniu. :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Nie cze 27, 2010 16:51 przez anulka111, łącznie edytowano 1 raz
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Nie cze 27, 2010 16:51 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

Zabers, daruj sobie.
Zapoznaj się ze znaczeniem slowa, którego najwyraźniej nie znasz - http://pl.wiktionary.org/wiki/%C5%9Bmieciarz a dopiero później przypisuj komuś coś czego nie wypowiedział.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Epitet

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Nie cze 27, 2010 16:52 Re: Moje koty-moje szczęścia i nieszczęścia-51 kotów-Bydgoszcz.

zabers ja prosty elektronik jestem, dlatego widzę w poniżej wklejonym poście epitety, może ujęte w "białe rękawiczki" ale są szzcególnie w podkreślonym przeze mnie zdaniu widać epitety...

Femka pisze:
mirka_t pisze:A dlaczego nie mogę pytać na publicznym forum?

pytać możesz.
Ale nie zasługujesz na żadne odpowiedzi. twoja obecność na tym forum jest jedną wielką patologią, tolerowaną nie wiedzieć, czemu. Nie zasługujesz ani na żadną odpowiedź ani nawet na zwykłego pawia. Jesteś kimś gorszym, nic nie znaczącą jednostką, żyjącą z żebraniny i datków, jednostką, która z kotów zrobiła sobie zakładników własnego pasożytnictwa i nieróbstwa. Dlatego właśnie twoje poczynania i opieka nad kotami są niewiarygodne, bo masz interes w tym, żeby ciągle były u ciebie chore i żeby ciągle tych kotów przybywało. Bo bez nich zostajesz z niczym, znikasz. To one tobie są potrzebne, nie ty im.
I przylazłaś tu, żeby się odegrać na dalii. Gówno cię obchodzą i Szagi i jakiekolwiek inne koty poza tymi, które uzasadniają twoje żebractwo. Ale dalia skutecznie psuje ci szyki, udowadnia twoje pasożytnictwo, dlatego przyszłaś tu mścić się i doszukiwać się czegoś złego tam, gdzie nic złego nie ma.

To jest jedyny mój post na tym forum, w którym zaimki osobowe pisałam małą literą.

PearlRain

[poprzednia][następna]