Kasa K.II-213 szt.-WAŻNE INFO s75, POTRZEBNE WSPARCIE :(((((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 16, 2010 0:25 Re: Kasa K.II-142 szt.+65 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

rabarbar pisze:Moim skromnym zdaniem tylko na konto lecznicy

nie zawsze się tak da - np. mój ulubiony wet twierdzi, że woli dostać "z rączki do rączki", nie upierałabym się, żeby nie zaszkodzić kotom. Ale jak się da, to oczywiście tak. Jak ktoś ma subkonto fundacyjne i brakuje mu na ten cel kasy, też lepiej przekazać fundacji niż na prywatne konto.

wstawiam potwierdzenie za założoną przeze mnie kicię od Ani z Płońska:

Obrazek
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Nie lip 18, 2010 10:33 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

alareipan pisze:Monika cóż to zapytanie?!!!! :twisted: Dziękuję za śliczne ciuszki! :1luvu:

Dziękuję również Titu Titu, Elzak3, MoniceWarszawa, Izaz i Kaja555 oraz kwartetowi: Martcie1984, Femce,Iceangel (kupującym) i Janie (sprzedającej) :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Wszystkie przelewy dotarły :D

Spłaciłam 3 kotki od Missieek oraz jedną kotkę od Sabiny skazy.

Więcej napiszę później, bo lecę na łapankę.

tak widziałam na koncie- dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu:
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Nie lip 18, 2010 10:49 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

Jeśli osoba starająca się o piniążki z KK jest znana fundacji, to oczywiście, że tak.

W przypadku Domino12, który miał być pośrednikiem w przekazaniu kasy dla p. Kasi, mimo jego zapewnień, że owa pani czeka ponad rok na liście Fundacji na sterylizacje, to Thor zaprzecza.

Cytat z wątku; viewtopic.php?f=1&t=113854

thor pisze:Nie znam osoby o nazwisku Katarzyna Dulęba i nigdy jej nie było na liscie karmicieli kotów ani na naszej liście ani z tego co mniemam na Tozu. Wyslałem pw do dominiko i nie ma odzewu. Więc trudno polemizować skoro nie ma zainteresowanego a ponadto kt.óry usunął swoje posty. We fragmentach nie ma żadnych konkretów jakie działki, kiedy sie kontaktował, dokładrnie kto i jak. Więc z tego wynika że nie ma jej na liscie ani naszej ani Tozu. Domino zniknał usunał posty więc chyba juz nie możemy pomóc. Wystarczyło wysłac pw i podac kontakt do w/w osoby.

rabarbar

Od: Czw cze 15, 2006 10:32

Post » Nie lip 18, 2010 18:31 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

Czy mogłabym prosic o pomoc wzgledem tej kotki:http://www.dogomania.pl/threads/189281-2-letnia-kotka-zbieramy-na-sterylk%C4%99 trzeba ją wysterylizować i jak moge uzyskać pomoc ??

zeberka4

Od: Nie mar 21, 2010 16:17

Post » Pon lip 19, 2010 22:00 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

jest to jedyny taki przypadek na prawie 200 zabiegów, myślę, że nie warto popadać w nadmierną podejrzliwość.

Zeberko4, spojrzałam skąd jesteś i chciałabym Cię zachęcić do kontaktu z Fundacją Zwierzęta i My, która finansuje kastrację psów i kotów w Wielkopolsce (z tego co słyszałam z wyjątkiem samego Poznania).

http://www.zwierzetaimy.pl/

jeśli okaże się, że fundacja nie może pomóc, zapraszamy- "instrukcję obsługi" przeczytasz w pierwszych postach wątku. Ponieważ nasza sytuacja finansowa jest taka jak widać, może się okazać, że będzie trzeba trochę poczekać na pieniążki...

trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon lip 19, 2010 22:22 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

chyba wystarczy ograniczyc zaufanie do osob nowych na forum,albo faktycznie na konto lecznicy-w sumie i tak do danego weta kasa idzie

zajrzyjcie do kocurka w moim podpisie
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Śro lip 21, 2010 19:41 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

XAgaX pisze:jest to jedyny taki przypadek na prawie 200 zabiegów, myślę, że nie warto popadać w nadmierną podejrzliwość.

Zeberko4, spojrzałam skąd jesteś i chciałabym Cię zachęcić do kontaktu z Fundacją Zwierzęta i My, która finansuje kastrację psów i kotów w Wielkopolsce (z tego co słyszałam z wyjątkiem samego Poznania).

jeśli okaże się, że fundacja nie może pomóc, zapraszamy- "instrukcję obsługi" przeczytasz w pierwszych postach wątku. Ponieważ nasza sytuacja finansowa jest taka jak widać, może się okazać, że będzie trzeba trochę poczekać na pieniążki...

napisałam może sie uda!

zeberka4

Od: Nie mar 21, 2010 16:17

Post » Czw lip 22, 2010 2:54 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

zeberka4 pisze:
XAgaX pisze:jest to jedyny taki przypadek na prawie 200 zabiegów, myślę, że nie warto popadać w nadmierną podejrzliwość.

napisałam może sie uda!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 22, 2010 13:49 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

Przepraszam Was - zarobiona jestem :oops:

Co do sprawy Domino. W zeszłym tygodniu dodzwoniłam się w końcu na numer weta - odebrała jakaś kobieta, która twierdzi, że ten wet z Dąbrowy Tarnowskiej jest pod tym telefonem do 15... Tyle, że do 15... "Abonent jest poza zasięgiem" :? Myślę, że za tym szwindlem stał ktoś więcej, niż kilknastoletni (bo tak wnioskuję ze zdjęcia na stronie TOZ-u) chłopak.

Ale mimo wszystko nie popadajmy w paranoję. Na ponad 140 przypadków jeden, to nie katastrofa. Moja wina, bo w ferworze życia straciłam czujność :oops: Zadzwoniłam przed przelewm do weta, był wyłączony telefon, a pieniądze posłałam. Błąd! Dlatego zwróciłam pieniądze Kasie. Są różni weci, różne układy miedzy nami a wetem. Gdzie się da to tak jak dotychczas będę słać na konto weta, ale w niektórych przypadkach (szczególnie tych z dużym rabatem) nie da się inaczej jak z ręki do reki :roll:

A teraz przejdę do milszych spraw.

Nisko się kłaniam Księżnej-klusce, Brzózce, Malk, Theodorze, Biamili i Czarnej_nutce :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Przelewy dotarły :D Dziękuję bardzo :1luvu:

Mamy prawie 160 zeta. Jak wróce wieczorem do domu, to sprawdzę do kogo powinny pójść.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Czw lip 22, 2010 15:05 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

alareipan pisze: Dlatego zwróciłam pieniądze Kasie.

A ja uważam, że nie powinnaś.
Znaczy się, oczywiście, jeśli masz nadmiar kasy, to nikt Ci nie broni ;)
Ale wg mnie nie powinnaś się poczuwać do jej "oddawania".
Dzięki Tobie Kasa się tak dobrze kręci, nawet jeśli byłby tu jakiś Twój błąd, to trudno, nikt nie jest nieomylny.
Można jedynie próbować wyciągać jakieś wnioski na przyszłość, ale na pewno nie Ty powinnaś ponosić finansowe konsekwencje.
Porównywarka cen karmy dla kotów i psów https://felicana.pl/

feryenne

Od: Nie sty 25, 2009 13:01

Post » Czw lip 22, 2010 18:53 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

alareipan pisze:Przepraszam Was - zarobiona jestem

Co do sprawy Domino. W zeszłym tygodniu dodzwoniłam się w końcu na numer weta - odebrała jakaś kobieta, która twierdzi, że ten wet z Dąbrowy Tarnowskiej jest pod tym telefonem do 15... Tyle, że do 15... "Abonent jest poza zasięgiem" Myślę, że za tym szwindlem stał ktoś więcej, niż kilknastoletni (bo tak wnioskuję ze zdjęcia na stronie TOZ-u) chłopak.

To nie na stronie TOZ-u :roll:

to na stronie Fundacji Thora :oops:

rabarbar

Od: Czw cze 15, 2006 10:32

Post » Pt lip 23, 2010 22:27 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

alareipan pisze:Ale mimo wszystko nie popadajmy w paranoję. Na ponad 140 przypadków jeden, to nie katastrofa.

zawsze jest ten pierwszy raz. Było raz, będzie więcej.
Ja nie kraczę. Ja znam życie. :evil:

Aniu, ja też uważam, że nie powinnaś swoich własnych pieniędzy do kasy zwracać.
Nie nie w porządku. Zakładając, że mam prawo głosu, głosuję za tym, abyś natychmiast te pieniążki wycofała. Po prostu Kasa będzie miała stratę i już.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pt lip 23, 2010 23:43 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

dellfin612 pisze:
alareipan pisze:Ale mimo wszystko nie popadajmy w paranoję. Na ponad 140 przypadków jeden, to nie katastrofa.

zawsze jest ten pierwszy raz. Było raz, będzie więcej.
Ja nie kraczę. Ja znam życie. :evil:

nie rozumiem, po co ta próba udowodnienia nam, że nie warto pomagać, bo zawsze znajdzie się jakiś naciągacz... 1 przypadek na prawie 150 to naprawdę niechlubny wyjątek potwierdzający regułę- tej wersji będę się trzymać.

Aniu, ja też uważam, że nie powinnaś swoich własnych pieniędzy do kasy zwracać.
Nie nie w porządku. Zakładając, że mam prawo głosu, głosuję za tym, abyś natychmiast te pieniążki wycofała. Po prostu Kasa będzie miała stratę i już.

i stracą na tym koty. Aniu, jeśli zdecydujesz się zwrócić te 50 zł, zmniejsz o nie proszę dług Kasy u mnie.

ciuszki od Moniki też proszę odpisać od długu :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Sob lip 24, 2010 14:32 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

XAgaX pisze:nie rozumiem, po co ta próba udowodnienia nam, że nie warto pomagać, bo zawsze znajdzie się jakiś naciągacz... 1 przypadek na prawie 150 to naprawdę niechlubny wyjątek potwierdzający regułę- tej wersji będę się trzymać.

a kto próbuje udowadniać, że nie warto pomagać. I w którym miejscu? Bo ja się nie doczytałam 8O
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob lip 24, 2010 23:55 Re: Kasa K.II-146 szt.+61 - Blokuję listę :( Muszę spłacić dług.

Obrazek
to jest razem za 3 kotki i 2 kocury - może tak być czy jeszcze coś uściślić?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

[poprzednia][następna]