Szarotka - polipy w uszach, gluchota i obj. neurolog. Pomoz

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 15, 2010 20:44 Re: Szarotka-burasia,ma miec dom w Poznaniu.Transport z Bielska?

dziekuje za wiadomosci :)

ja staram sie telefonicznie sledzic podroz Szarotki
ogromnie sie ciesze ze udalo sie wszystko zgrac

mocne :ok:

Cammi daj znac jak minela pierwsza noc

a pozniej czekamy na relacje MagdyK, gdy juz odbierze Szarotke
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Sob maja 15, 2010 22:16 Re: Szarotka-burasia,ma miec dom w Poznaniu.Transport z Bielska?

Oj czekamy na relacje, czekamy... :D

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie maja 16, 2010 8:39 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Bardzo bardzo dziękuję Wszystkim za pomoc w transporcie! :) :1luvu: Szarotka trafiła do mnie jakoś koło północy, umieściłam ją w osobnym pokoju, ładnie tam zjadła, pospała sobie a od rana szaleństwo :) Bawi się każdym papierkiem, sznureczkiem, piłeczką, wszystkim co tylko jej wpadnie pod łapki :) Jest absolutnie przemiła, przezabawna i przecudna. Naprawdę to przepiękny kot, i jak tylko się trochę oswoi to na pewno zamieszczę jej zdjęcia. W tej chwili sytuacja jest taka, że ogólnie nie wydaje się być szczególnie zestresowana, pozwala się ze sobą bawić ale jednak czuć że woli pozostawać w pewnym dystansie od człowieka. Jak się rozbawi to pozwala nawet się głasnąć ale mam wrażenie, że na razie nie sprawia jej to żadnej przyjemności, mam nadzieję, że powoli będzie się do nas przyzwyczajać, a na razie dajemy jej wolną rękę ;) No i jeszcze czeka ją dzisiaj zapoznanie z naszymi dwiema kotkami i tego boję się najbardziej, choć na razie po żadnej ze stron nie widzę agresji czy szczególnego lęku więc może po prostu będzie dobrze :) Naprawdę strasznie się cieszę, że już do nas trafiła, w ogóle sobie nie mogę wyobrazić, że to maleństwo tyle czasu musiało spędzić w klatce :(
CDN. :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie maja 16, 2010 8:42 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

miło czytać :kotek: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Nie maja 16, 2010 9:45 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Cieszę się baaaardzo :D
I z niecierpliwością czekam na zdjęcia.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie maja 16, 2010 9:46 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Los uśmiechnął się do Szarotki :) Opis zachowania wskazuje, że nie jest to dzika kotka. Musi tylko nauczyć się zaufać (znów?) człowiekowi. To trochę potrwa, podobnie jak przyzwyczajenie się do siebie trzech kotek ;)

Nieustające kciuki za Szarotkę i jej domek :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie maja 16, 2010 10:18 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Gem pisze:Los uśmiechnął się do Szarotki :) Opis zachowania wskazuje, że nie jest to dzika kotka. Musi tylko nauczyć się zaufać (znów?) człowiekowi. To trochę potrwa, podobnie jak przyzwyczajenie się do siebie trzech kotek ;)

Nieustające kciuki za Szarotkę i jej domek :ok:

tak wlasnie myslalam od samego poczatku
byc moze miala dom, ktos ja wyrzucil i siedziala w tym kacie przerazona...

ale to przeszlosc!
teraz bedzie szczesliwa!!! :ok:
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Nie maja 16, 2010 10:48 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Cudownie!!!

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie maja 16, 2010 10:58 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

:ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie maja 16, 2010 15:32 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Dziękuję wszystkim za pomoc w organizacji transportu :) Bardzo się cieszę, że Szarotka już zaczyna nowe życie :) Kciuki za pierwsze dni :)

_bubu_

Od: Nie lip 22, 2007 21:58

Post » Nie maja 16, 2010 16:57 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Mam małe pytanko, może ktoś mógłby mi odpowiedzieć czy mam powody do niepokoju: Szarotka od rana nie załatwiła się, kupy nie było w ogóle odkąd jest u mnie, nie wiem jak w czasie podróży? je mokrą karmę, ale nie złapałam jej na piciu wody. Jak długo kot może się nie załatwiać bez uszczerbku na zdrowiu? poza tym nie wygląda na bardzo zestresowaną, na naszą obecność (o ile tylko nie próbujemy jej głaskać) nie reaguje, spokojnie sobie śpi albo się bawi, także z nami.
Próba zapoznania jej z naszymi kotkami na razie spełzła na niczym, bo nasze kotki uciekły na jej widok :)

KMagda

Post » Nie maja 16, 2010 17:00 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Wydaje mi się, że na razie nie masz powodu do niepokoju. Fado, kot, który trafił do taty też nie załatwiał się ponad dobę z tego co pamiętam, ale on był w wielkim stresie.
Fado [*] 27.02.2019 r., Rysiek [*] 15.10.2023 r.

Karena

Od: Czw wrz 20, 2007 20:09

Post » Nie maja 16, 2010 18:25 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

ciesze sie,ze mała bezpieczna.
Nie ma na razie powodu do paniki z kuwetą. Stres skutecznie blokuje wydalanie.Pozcekaj spokojnie.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Nie maja 16, 2010 19:04 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Wielkie dzięki za odp! Mam koty od 4 lat ale u mnie nigdy nie było żadnych problemów więc teraz się czuję trochę jak nadopiekuńcza mama :oops: Ale Szarotka jest naprawdę fajniutkim kociątkiem :) ze zdjęć sądziłam, że ona jednak jest większa a to jest właśnie takie kociątko :) Nie da się o niej mówić inaczej niż w zdrobnieniach :)

KMagda

Post » Nie maja 16, 2010 21:51 Re: Szarotka-burasia,zamieszka w Poznaniu.. juz jutro!

Kotka załatwiła się u mnie mniej więcej o 21:30 w sobotę. Zarówno siuu jaki i kuuu.
Zrobiła to nam pod nosem i w dodatku w tym samym pokoju trwało wiercenie 8 otworów w betonie - wiertarką udarową.
Nie spodziewałam, się że w takim zamieszaniu i w miejscu mało znanym będzie chciała się załatwić :-).
Zjadła w ciągu dnia saszetkę mokrego jedzonka dla kocia - kurczak. Chyba jadła też trochę puriny suchej. Nie widziałam czy piła wodę.
Brana na ręce wtulała się i nadstawiała glówkę do głaskania - ale sama na ręce się nie pchała.

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

[poprzednia][następna]