EKSMITKI Z WILCZAKA-szukamy DS,cz.II - PROSZĘ O ZAMKNIĘCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 19, 2010 18:26 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

anna57 pisze: Jowita (Etka) ma talent 8)
Uderz do niej :mrgreen:

Szczera prawda

podpisano: Beztalencie
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Pt lut 19, 2010 18:58 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:

Szczera prawda

Zgadzam się w całej rozciągłości. Jowita powinna wziąć udział w III edycji Mam talent :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pt lut 19, 2010 21:19 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Małgorzata Pękała pisze:
zabers pisze:

Szczera prawda

Zgadzam się w całej rozciągłości. Jowita powinna wziąć udział w III edycji Mam talent :D

W kategorii "szukanie domu dla kota" :mrgreen:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Pt lut 19, 2010 21:20 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

zabers pisze:podpisano: Beztalencie

[ikonka pokładająca się ze śmiechu]
ponieważ masz talent do znajdowania ikonek - to ją sobie sama znajdź :!:

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt lut 19, 2010 21:27 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Domek dla Pana Kota zainstalowany w szopie. W poniedziałek dorzucimy do środka jeszcze coś miękkiego, bo dzisiaj nie było kiedy tego zdobyć.
Jak z Martą otwarłyśmy szopę, to Kot zwiał. Potem widziałam, że wrócił, ale długo to trwało...
Poza tym wiosnę widać. Kot po raz pierwszy nie zjadł wszystkiego, co mu dałam, a i tak dałam mniej, niż w mrozy.
Kombinuję, jak mu to podać tabletkę odrobaczającą. Jakieś kulki pasztetowe czy co?

filo

Post » Pt lut 19, 2010 21:47 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Rozgnieć łyżeczką tabletkę na proszek i podaj wymieszaną z jakąś pachnącą puszką która zawiera sos.Tak odrobaczałam z Honoratą koty w Przyborówku.
Oczywiście jedzonka nie za wiele.Wtedy jest szansa że pochłonie wszystko.
Powodzenia :ok:

Małgocha Pe

Post » Pt lut 19, 2010 22:08 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

A słynny rybny Whiskas Supreme?
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Pt lut 19, 2010 22:16 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

No my się posiłkowałyśmy Whiskasem właśnie , ale miałysmy wtedy do odrobaczenia jednocześnie 15 kotów tak więc kupiłyśmy większe puszki z sosem. Wcinały aż im się uszy trzęsły a było co pilnować żeby każdy z kotów korzystał tylko ze swojej miseczki a nie sąsiada.Ale wszystko przebiegło zgodnie z planem. :D

Małgocha Pe

Post » Pt lut 19, 2010 22:49 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Dzięki za podpowiedzi. Spróbuję w przyszłym tygodniu.

Siedzę sobie i patrzę na Ptysia... i łza się w oku kręci. Śpi sobie tak spokojnie koło mnie. Futerko mu lśni. Brzuszek pełen (kolacja była pyszna, zjadłem swoją, potem podjadłem Balbinie, a potem wykończyłem porcję po Łasiku). To, co powinno być w kuwecie, jest tam gdzie trzeba. Jak się wyśpi, to będzie wesoło biegał i się bawił wszystkim, co w łapki wpadnie. Co jakiś czas podbiegnie, żeby go pomiziać po łepku. Taki szalony młody kocurek. W pełni zdrowy i odjajczony, choć niestety bezzębny.
A takie to nieszczęście było tylko dwa miesiące temu, że bałam się, czy przeżyje. Matowe, szare futerko. Gluty po pas. Kłopoty z jedzeniem, a jeszcze większe z wydalaniem. Wietrzyłam mocno mieszkanie mino -15 stopni na dworze. Siedziało to to w transporterku i nie bardzo miało ochotę się ruszać.
Normalnie łabądek nam wyrósł.

Balbinkę też postawimy na łapki. Jest na dobrej drodze.

filo

Post » Pt lut 19, 2010 23:04 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Ptysiek jest ... no jest niezwykły. Jest dowodem na to, że warto - to jest szczęśliwy kot. Wreszcie szczęśliwy. To co, że ma tylko kły, ale serducho ma wielkie i radość ogromną. Jest jednym z tych kotów, które rozkwitły w pełnym tego słowa znaczeniu. Na sam koniec trafił nam się cud (bo jak chyba wszystkie zgodnie twierdziłysmy, na początku szanse były marniutkie, oj marniutkie). Ten facet miał szczęście jak cholera. Do Ciebie. Nie dziwię się, że łza się w oku kręci.

Balbinka jak tylko się wyćmucha, będzie śliczna. Już jest piękna. Ten pyszczurek w ciup jest absolutnie rozbrajający. Oczywiście, że wyjdzie na prostą. Jeszcze będzie księżniczką. Co ja mówię, już jest. Brakuje jej tylko kolii (ale to za jakiś miesiąc - zrobimy Balbinkę na bóstwo).

zabers

Post » Sob lut 20, 2010 11:59 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

filo pisze:Brzuszek pełen (kolacja była pyszna, zjadłem swoją, potem podjadłem Balbinie, a potem wykończyłem porcję po Łasiku).

No no,to uważaj bo za jakiś czas będziesz miała problem jak odchudzić Ptycha :wink:

Małgocha Pe

Post » Sob lut 20, 2010 16:09 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Czytałyście ?
a jak nie to przeczytajcie :wink:
viewtopic.php?f=1&t=107998

Małgocha Pe

Post » Sob lut 20, 2010 16:36 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Czytałam :D
Głosowałam na nich na Mrumru 8)
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob lut 20, 2010 17:46 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Mieliśmy dzisiaj gości. Była sesja zdjęciowa. Myślę, że długo poczekamy na foty, bo Zabers będzie miała olbrzymi problem, które wybrać. Ptyś i Balbinka zrobili oczywiście wszystko, żebym ja wyglądała tak: 8O Ptyś spanikowany, schowany głęboko pod łóżkiem, zwiewający, udający, że go nie ma. Balbina swobodnie rozłożona, ciekawie wypatrująca, kto to się pojawił. Teraz wszystkie koty potwornie zmęczone poszły spać. Nawet obiadu nie chcieli jeść. Mam nadzieję, że z tym kurczakiem wszystko jest ok., bo sama też go zjadłam :roll:

Mam taką małą teorię w sprawie zachowania Ptysia: jemu pierwszy raz w życiu jest naprawdę dobrze i boi się, że go stąd ktoś zabierze, i znowu będzie źle. Tak Ptyś kocha dużą (jakość foty paskudna, bo światło tylko lampy z aparatatu, w pomieszczeniu było ciemno, proponuję powiększyć, żeby zobaczyć, o co chodzi):
Obrazek

Ptysiowi chyba trzeba robić portretowe foty tylko jak śpi. Przejrzałam wszystkie zdjęcia, jakie próbowałam mu zrobić. Jak mam oczy otwarte, to niestety widać wysunięte trzecie powieki.
Obrazek

I mini filmik z Ptysiem w roli główniej:

http://img411.imageshack.us/img411/9352/092008024.mp4

filo

Post » Sob lut 20, 2010 18:45 Re: EKSMITKI Z WILCZAKA - szukamy domow stałych II

Ptyś zabunkrował się w budce. To są najlepsze:
Obrazek Obrazek

Ja, przyznam szczerze, zajęłam się Balbiną (uznając, ze Nadwornym Fotografem Ptysia jest mój TŻ).
Niektóre zdjęcia są poruszone, ale specjalnie je zostawiłam, żeby pokazać, że Balbinka chodzi, przemieszcza się (podeszła całkiem bliziutko do mnie mimo,że jestem obcą babą).
Voila:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

zabers

[poprzednia][następna]