K-ów, wiem, że to prywata ale b. proszę o kciuki dla Rufina!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie gru 06, 2009 22:52 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

kosma_shiva pisze:W ogóle chciałm zapytać czy ktoś mógłby wziąć moje dwa dyżury w tygodniu świątecznym?
21 i 23 grudnia?

Mogę się odwdzięczyć jakimiś dyżurami między Świętami a Sylwestrem. Od 28go grudnia.

weźmiemy Twój dyżur 21.12, bo planujemy wyjechać dzień później ;)

czy ktoś mógłby zastąpić nas 27.12 wieczorem?
możemy odpracować czyjś dyżur ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Nie gru 06, 2009 22:59 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

Leone pisze:
kosma_shiva pisze:W ogóle chciałm zapytać czy ktoś mógłby wziąć moje dwa dyżury w tygodniu świątecznym?
21 i 23 grudnia?

Mogę się odwdzięczyć jakimiś dyżurami między Świętami a Sylwestrem. Od 28go grudnia.

bardzo pięknie dziękuję!! :1luvu:

27.12 nie moge obiecać, bo chyba dopiero nocą wrócimy.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie gru 06, 2009 23:00 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

w sprwie sterylek z KTOZU Rustie pisze na swoim wątku:

W przyszłym tygodniu skończą się "moje" sterylki z KTOZu (właściwie, jak zaplanowane łapanki dojdą do skutku to braknie na kocicę i kocura, więc muszę dopłacić). I jest problem - od pewnego czasu krążyły pogłoski, że UM w przyszłym roku nie da funduszy na ten cel, ale oni co roku straszą, więc nie wierzyłam. Ostatecznie fundusze się znalazły, ale mocno okrojone "bo kryzys" :? Czy do nich nie dociera, że na sterylkach zaoszczędzą kilkanaście tysięcy, ale wtedy schronisku powinni dołożyć z milion albo dwa, by utrzymać lawinowo napływające zwierzaki? :( (Wiem, nie dołożą, niech się kierownik martwi...)
1% KTOZu na zabiegi właśnie się skończył. Fundusze pozostałych 2 organizacji deficytu nie pokryją :(
[/quote]

I ja tak sobie myślę, że może gdyby wszyscy: AFN, Zwierzęta Krakowa, Osoby, które od lat karmią i sterylizują... to może do władz dotrze, że dając 100 000 na sterylki oszczędzają 400 000 na utrzymanie i leczenie bezskuteczne, co?
Może by tak wszyscy sporządzili statystyki, ile kotów wysterylizowaliśmy, ile trafiło do domów, ile dzięki temu kotów nie zostało bezdomnymi, ile nie trafilo do schroniska, ile ma domy...
Nie wiem, ale chyba trzeba ich uświadomić liczbami, co?
Może by tak osobny wątek w tej materii?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pon gru 07, 2009 0:47 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

lutra pisze:w sprwie sterylek z KTOZU Rustie pisze na swoim wątku:

W przyszłym tygodniu skończą się "moje" sterylki z KTOZu (właściwie, jak zaplanowane łapanki dojdą do skutku to braknie na kocicę i kocura, więc muszę dopłacić). I jest problem - od pewnego czasu krążyły pogłoski, że UM w przyszłym roku nie da funduszy na ten cel, ale oni co roku straszą, więc nie wierzyłam. Ostatecznie fundusze się znalazły, ale mocno okrojone "bo kryzys" :? Czy do nich nie dociera, że na sterylkach zaoszczędzą kilkanaście tysięcy, ale wtedy schronisku powinni dołożyć z milion albo dwa, by utrzymać lawinowo napływające zwierzaki? :( (Wiem, nie dołożą, niech się kierownik martwi...)
1% KTOZu na zabiegi właśnie się skończył. Fundusze pozostałych 2 organizacji deficytu nie pokryją :(

I ja tak sobie myślę, że może gdyby wszyscy: AFN, Zwierzęta Krakowa, Osoby, które od lat karmią i sterylizują... to może do władz dotrze, że dając 100 000 na sterylki oszczędzają 400 000 na utrzymanie i leczenie bezskuteczne, co?
Może by tak wszyscy sporządzili statystyki, ile kotów wysterylizowaliśmy, ile trafiło do domów, ile dzięki temu kotów nie zostało bezdomnymi, ile nie trafilo do schroniska, ile ma domy...
Nie wiem, ale chyba trzeba ich uświadomić liczbami, co?
Może by tak osobny wątek w tej materii?

Sam "mój" Prokocim: wykastrowanych 11 kotów, w tym 3 kotki, które urodziły w tym roku 17 kociaków (Ryśka, tri i Penelopa - tzn o 17 wiem)

Tweety pisze:nadszedł czas na kolejne podsumowanie - dzisiejszy plon to 1078,94 zł czyli razem za dwa dni 2643,02 zł Jest cudnie :1luvu: w sam raz za aktualny kosmiczny rachunek z Arwetu (Lutra, masz do niego podkładkę?, bo nigdy nie mieliśmy u nich tak wysokiego rachunku 8O )

Przypominam się z tri i Tadeuszem oraz biało-burym z Chirona. Jeżeli wiecie, ile za nich wyszło, dajcie znać, bo mam sponsora ;)

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Pon gru 07, 2009 1:29 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

Dla wszystkich ciężko pracujących w ten weekend przy zbieraniu funduszy (z kotami włącznie oczywiście) - serdeczne gratulacje!
Żałuję, że nie mogłam wam pomóc :(
A na dobranoc - parę zdjęć mikrokotka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czerwony kubek na zdjęciu jest standardowych rozmiarów (to tak dla wyjaśnienia, dla tych, co nie wiedzą jaki duży jest szczur z Ikei :) )
Miszka też chciał się załapać na sesję, ale z taką pewną nieśmiałością ... :)
Obrazek Obrazek

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Pon gru 07, 2009 6:21 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

Leone pisze:
21 i 23 grudnia?

Parę postów wcześniej postulowałam wprowadzenie grafiku świątecznego na pierwszą stronę i zaoferowałam, że wezmę dyżury w dniach 24. - 27.12. I tego się będę trzymać :wink: Potem Wislackikot dopisał, że on weźmie ranne, ja popołudniowe. Mogę też wziąć 23.12. po południu za Kosmę

EDIT:
wislackikot pisze:
miszelina pisze:Ja jestem przez całe święta w Krakowie, mogę w razie draki od 24.12 do 27.12. dwa razy dziennie być na Kocimskiej.
Co nie oznacza, że nie mam lepszego pomysłu na życie, jeśli ktoś będzie mógł wziąć w tym czasie jakiś dyżur, to będę wdzięczna i proszę o info.

Tweety, mam propozycję: daj grafik świąteczny i sylwestrowo-noworoczny na pierwszą stronę, żeby było jasne, kto może, a kto nie.

Milu, niestety rannych dyżurów w normalnym tygodniu nie jestem w stanie przejąć.

Miszelina,ja z tobą mogę wziąć dyżury świąteczne myślę że poranne :ok:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon gru 07, 2009 8:31 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

Gutek po weekndzie szaleje, a ja padam na pysk.

Coco idzie dzisiaj na wizytę przedadopcyjną i jak wszystko dobrze pójdzie to tam już dzisiaj zostanie. Tweety czy ty wiesz w jakim wieku ona ma dzieci. Wczoraj zadzwoniła jak przysypiałam i nasza rozmowa nie była zbyt owocna. cud, że wogóle się dogadałam.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Pon gru 07, 2009 8:35 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

Miszelina,

pieknie dziekuje,

jeszcze w tym tygodniu chce przygotowac "swiateczny grafik".

Wyjsciowy grafik bede modyfikowac na podstawie zgloszen osob zamieniajacych sie badz po prostu bioracych jakis dyzur.
Mysle tez, ze juz wiecej informacji personalnych nie dastane, w zwiazku z czym dokoncze "baze danych".
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pon gru 07, 2009 9:12 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

karaluch pisze:Dla wszystkich ciężko pracujących w ten weekend przy zbieraniu funduszy (z kotami włącznie oczywiście) - serdeczne gratulacje!
Żałuję, że nie mogłam wam pomóc :(
A na dobranoc - parę zdjęć mikrokotka.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Czerwony kubek na zdjęciu jest standardowych rozmiarów (to tak dla wyjaśnienia, dla tych, co nie wiedzą jaki duży jest szczur z Ikei :) )
Miszka też chciał się załapać na sesję, ale z taką pewną nieśmiałością ... :)
Obrazek Obrazek

teraz ten mały kot wygląda jak kot a nie jak kupka kociego nieszczęścia :1luvu:

a i Misiak wyprzystojniał, te zdjęcia na pewno bardziej się nadadzą do ogłoszeń. Karaluszku, możesz je przesłac dziewczynom ogłaszającym na mail'a?

Kosma, jakie "mnie nie będzie"?? chyba utraciłam zdolność czytania ze zrozumieniem :wink: a gdzie Twoje "300% normy"?! niestety, musisz skorygować plany wyjazdowe, no bo kto ten 1000 zł przebije?

luki4ever, dziękujemy za wsparcie, przepraszam za niejasne sformułowanie sms'a :oops:

grafik dyżurów świątecznych bezwzględnie potrzebny!

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 07, 2009 9:29 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

Miś przystojnieje, a najważniejsze, że pęknięcie z oczu znika.
Jerry to juz taki małykot, a nie mikrokot. :)
Aga, co myślisz o ewentualnym liście do UM w sprawie wyasygnowania przez nich większej kasy na sterylizacje?
Ja bym mogła wypocić, ale wcześniej musiałabym mieć Twoje błogosławieństwo do podjęcia rozmów z innymi organizacjiami krakowskimi, osobami prywatnymi, założyłabym nowy wątek na miau, zadzwoniła do Pani N, agitowała na forum u dziewczyn z krk. Czekam na informację...
I gratuluję wyniku.
Gdyby tak robić tego typu akcje co drugi tydzień, to może by się nam udało złapać prostą, co?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pon gru 07, 2009 9:35 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

lutra pisze:Miś przystojnieje, a najważniejsze, że pęknięcie z oczu znika.
Jerry to juz taki małykot, a nie mikrokot. :)
Aga, co myślisz o ewentualnym liście do UM w sprawie wyasygnowania przez nich większej kasy na sterylizacje?
Ja bym mogła wypocić, ale wcześniej musiałabym mieć Twoje błogosławieństwo do podjęcia rozmów z innymi organizacjiami krakowskimi, osobami prywatnymi, założyłabym nowy wątek na miau, zadzwoniła do Pani N, agitowała na forum u dziewczyn z krk. Czekam na informację...
I gratuluję wyniku.
Gdyby tak robić tego typu akcje co drugi tydzień, to może by się nam udało złapać prostą, co?

to nie UM daje pieniądze tylko władze każdej dzielnicy przekazują więc do nich trzeba by uderzyć. Jest jedna, może uda mi się sprawdzić która, dająca podwójną stawkę, bo przeważnie jest to ok 4 tys od każdej dzielnicy a oni dają ok 8 tys

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pon gru 07, 2009 9:36 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

A gdyby tak z grubej rury? Może warto napisać bezpośrednio do prezydenta. Masz pw.
X
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Pon gru 07, 2009 10:24 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

Ja tam się nie znam na tych zawiłościach kto komu na co daje fundusze, ale imho warto z grubej rury, do UM, prezydenta czy kogo tam jeszcze. Pamiętam, że kilka lat temu była taka akcja pod patronatem UM właśnie (na pewno nie TOZu czy innej organizacji) kilkuset sterylek dla kotów wolnożyjących w krk, sama z tego korzystałam i wykastrowałam dwa plączące się pod blokiem kocury, wtedy to wyglądało tak, że konkretne lecznice miały "umowy" (?) z UM i do tych konkretnych przynosiło się kota, składało oświadczenie, że jest wolnożyjący i kot był sterylizowany a wet rozliczał się z UM czy tam kimś. Wiem, że wtedy ludzie z tego jakoś nagminnie nie korzystali (podpytywałam weta, u którego byłam), świadomość chyba nie była za duża (chyba nawet w ostatecznym rozrachunku limit nie został wyczerpany), ale dla organizacji jak AFN to by była świetna sprawa, bo nie trzeba za każdym razem żebrać podaniami o sterylki.

Ale pewnie sami wiecie jak to wyglądało, jako bardziej osadzeni w temacie niż ja :oops:
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pon gru 07, 2009 11:20 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

Pomysl jest dobry. Tylko ze ja nie wierze ze prezydent tego miasta cokolwiek zrobi konstruktywnego w tej sprawie. Jestem sceptycznie nastawiona zwlaszcza ze kiedys bardzo ladna gadke rzucil na temat koniecznosci stworzenia cmentarza dla zwierzat. I co? Psinco.
Ale niedlugo wybory znowu uslyszymy trele morele :?
Mysle ze dobrze by bylo uderzyc do Urzedu Miasta - bezposrednio do jakiejs komorki zajmujacej sie sie tym wlasnie tylko czy ktos wie ktora to komorka?

co do wspolpracy z TOZem i innymi krakowskimi organizacjami to - jestem bardzo sceptyczna, bo nie wydaje mi sie, zeby im sie chcialo wspolpracowac, ale sprobowac mozna i trzeba. Pismo zlozone przez szefowa fundacji i oficjalna proba wyjasnienia tego tez nie jest glupie. Na pismo musza odpowiedziec, choc w tym kraju nikt nic nie musi...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon gru 07, 2009 12:10 Re: K-ów, Natalko! Dlaczego???!!!! ;((

bezdomnymi zwierzatami w Krakowie zajmuje się:

Urząd Miasta Krakowa
Wydział Kształtowania Środowiska
31-949 Kraków os.Zgody 2

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

[poprzednia][następna]