To jest to z labolatorium Natutury
http://www.ibg.pl/opis/Beta%20Glukan/26 ... d1fda89e04....faktem jest ze niektóre koty ciężko połykają tabletki ale mozna je rozkruszyc i podac z wodą (chyba ze są dojelitowe no to nie ale tu chyba nie ma tego problemu)
Nie wiem co znaczy oznaczenie 1,3/1,6D na Immunodolu jest takie samo ale jest jeszcze to:
1,3/1,6
Beta glukan 40 mg Vehiculum ad 330 mg a na tym drugim nie widzę, i trzeba ustalac dawkę z wetem? Ja to sie przy okazji zastanawiam czy tego ludzkiego to mojej córci wiecznie zasmarkanej nie podac i małemu alergikowi ale on dopiero 4,5 roku ma...i jaki pozytek z posiadania kociaków

Aaaa doczytałam 1,3 beta 1,6 glukan - odpowiednie wiązanie
CYT
Na rynku dostępne są inne preparaty z beta glukanem o znacznie mniejszej zawartości czystego beta glukanu w zalecanej dawce dziennej. Ostatnie badania przeprowadzane z udziałem ludzi dowodzą jednak, iż celowe jest stosowanie dawek co najmniej 2 mg beta-1,3/1,6-glukanu na 1 kg masy ciała pacjenta. Oznacza to, że osoba o wadze 75 kg powinna zażywać dziennie przynajmniej 150 mg preparatu Beta glukan 1,3 1,6 D. W kuracjach onkologicznych przeprowadzanych w klinikach na Tajwanie stosuje się beta glukan w dawkach dziennych sięgających nawet 3000 mg czystego beta glukanu.
2mg na kg masy - to ile moje koty powinny jak waża 1,7 i 1,5 skoro preparat koci zawiera 40 mg to przeciez dla nich za duzo, czy u kotow sa inne dawkowania...