Opole * Nerkowe koty- [*] [*] [*]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 13, 2010 11:31 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

:1luvu:

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro sty 13, 2010 12:04 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

tak wpisałam na wątku seniorów:
dagmara-olga pisze:Frania - 9 lat - Opole - "jestem kotka nerkowa, ale poza tym chcę kochać i chcę domku..." - kontakt - Prążek
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=101675

Prążek ma trudną sytuację finansową z tego co czytam na wątku. W domu ma tymczasy i 3 koty nerkowe. Może ktoś zechce grosikiem / karmą wspomóc utrzymanie nerkowców? A może ktoś zakocha się we Frani...?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro sty 13, 2010 12:50 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

Dziękujemy za pomoc.

violavi

Post » Śro sty 13, 2010 13:54 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

Chore koty potrzebują pomocy

łApkA

Od: Pon sty 05, 2009 12:32

Post » Śro sty 13, 2010 14:03 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

może napisz po banerek na kątku poświęconym banerkom? przydałby się....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 13, 2010 14:06 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

byłoby też dobrze zebrać na jakiejś stronie wszystko o kotach nerkowych z tego wątku, i zaznaczyć w temacie, że na danej stronie pełna informacja, nawet z wynikami i wymaganiami (leki karma).
chwila roboty ale za to ktoś może zauważyć i łatwiej pomóc
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 13, 2010 14:10 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

Mam do oddania ok. połowy 150g opakowania Ipakitine http://animalia.pl/produkt,8390,Vetoqui ... itine.html
chętnie oddam jeśli by się przydała, bo nasza Patunia już tego preparatu nie przyjmuje. Ważność do 11.2010.

Jeśli się przyda poproszę o adres do wysyłki.

Sama od prawie roku mam nerkową koteczkę. Wiem ile kosztuje jej utrzymanie, badania, leki.
Zaraz zabieram się za czytanie tego wątku od początku, bo dopiero teraz przypadkowo tu trafiłam.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro sty 13, 2010 14:14 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

hej! dzięki! na pewno violavi lub Prążek napiszą, ja nie mam już adresu bo posiałam gdzieś...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 13, 2010 14:30 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

dagmara-olga pisze:byłoby też dobrze zebrać na jakiejś stronie wszystko o kotach nerkowych z tego wątku, i zaznaczyć w temacie, że na danej stronie pełna informacja, nawet z wynikami i wymaganiami (leki karma).
chwila roboty ale za to ktoś może zauważyć i łatwiej pomóc

zgadzam się z tym :)
bo ja właśnie przeleciałam wątek w poszukiwaniu wyników kotów i udało mi się znaleźć tylko wyniki Frani ze strony wcześniej

Prążek daj znać jak u Was z wynikami i co każdy z kotów aktualnie dostaje za leki.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro sty 13, 2010 14:33 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

Pierwszy kot to kocur Maciek, ma 14 lat.
Był dokarmiany przez 11 lat przez jedną panią pod budynkiem, aż pewnego razu pani zrezygnowała z tego i Maciek został sam jak palec, bez jedzenia.
Trafił do prążek.
Obrazek Obrazek Obrazek

Drugi chory kot to Kacperek, ma 3 lata.
Urodził się jako bezdomny kot na Uniwersytecie Opolskim.
Mieszkał tam jakiś czas, prążek widziała go jak był mały, ale dała się przekonać, żeby go stamtąd nie zabierać i to był błąd, bo gdy go znalazła ponownie był w strasznym stanie, wychudzony tak, że żebra były widoczne, z dziurą na głowie, z której sączyła się ropa.
Natychmiastowa decyzja o zabraniu go stamtąd i leczeniu.
Obrazek Obrazek Obrazek

Trzecia chora kotka to Frania. Ma ok. 8-9 lat, może wiecej.
Pojawiła się 5 lat temu koło pewnego budynku i tam była dokarmiana.
Jak zachorowała nikt nie chciał jej wziąć do siebie i pomóc i tak trafiła do prążek.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 13, 2010 14:48 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

dagmara-olga pisze:może napisz po banerek na kątku poświęconym banerkom? przydałby się....

Banerek jest już od dawna :)
iskra666 pisze:
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hxtft][img]http://img69.imageshack.us/img69/2309/33964441.gif[/img][/url]

Obrazek

violavi

Post » Śro sty 13, 2010 14:50 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o pomoc APEL str. 29 POMÓŻCIE!

violavi - odpowiedz mokkunia w sprawie wysyłki pakitine i spróbuj pozyskać od Prążek info o które pyta mokkunia, żeby nie umknęło wśród postów :D
Obrazek

czarno-czarni

Post » Śro sty 13, 2010 14:58 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o WSPARCIE str. 29 POMÓŻCIE!

Właśnie nad tym pracuję :) Nie mam tych danych.
A prążek jest na miau tylko w nocy, więc czekam na nią.

violavi

Post » Śro sty 13, 2010 15:05 Re: *OPOLE* Trzy chore koty (pnn) czekają na pomoc, na dom

Prążek pisze:
Kacperek póki co wyładniał, nie ma zdjęć bo ryj jeszcze obity
to najmłodszy z pensjonariuszy, który dostał dożywocie,
jak sobie przypomnę swoją determinację w walce o Kacperka, to myślę sobie, że nawet nie wiemy ile jest w nas sił, codziennie do weta, pogarszający się stan kota z dnia na dzień, wet sie chyba nawet poddał, robił to właściwie tylko dla mnie, wierzyłam, że dostanie szansę, żeby zobaczył życie z lepszej strony. dwa razy dziennie kroplówki, po godzinie, ja też jeszcze pracuję, oprócz tego równolegle chorują dwa kociaki nad którymi kosa wisi, koteczka co 2 godz. kroplówki... strasznie podziwiam te wszystkie dziewczyny co mają tyle chorych kotów...
Kacperek dostaje lotensin, karmę dla nerkowców, plus rarytasy z ipakitiną i alusalem, powinien dostawać jeszcze rubenal ale mnie po prostu nie stać...

Frania, nikt kto przyjdzie nie wierzy, że Frantiszka to chora koteczka, wyładniała, błyszczące futerko, ale dożywocie troche ją męczy, popłakuje pod drzwiami...
właśnie grzeje mi kolana, Franka potrafi sie zachowywać jeszcze jak młoda kotka, szaleje, bawi się, najlepiej z Ecikiem w ganianego i drapaczki wokół fotela, ewentualnie w gonitwę i poganianie łapką z pazurkiem za słabszym egzemplarzem, przeważnie Pinol obrywa...
dostaje lotensin, karmę dla nerkowców, plus rarytasy z ipakitiną i alusalem, powinna dostawać jeszcze rubenal ale mnie po prostu nie stać...

Maciuś, to bardzo starszy pan, taki troche zgredzio, ostatnio pojawił się reumatyzm, nic dziwnego ponad 12 lat na dworze...
2 grudnia minie 20 miesięcy jak go mamy, miał w tym czasie dwa kryzysy, miesiąc temu jak bardziej hołubiłam Kacperka(krócej siedział z nami), to Maciuś jakby zapadł się w siebie, zmarkotniał, miej jadł, futerko zbrzydło, teraz więcej siedzi z nami, Kacperek za drzwiami, od razu lepiej się czuje, wiecej je futerko wyładniało, wyczytałam, że starsze koty bardzo potrzebują akceptacji, że b. przeżywają zmianę sytuacji, odrzucenie, u Maćka wszystko to widać, nawt w nocy jak go zamykamy spać to ma taką minę, że mi się serce kraje, że tak ja bym go wyrzucała...
dostaje lotensin, karmę dla nerkowców, plus rarytasy z ipakitiną i alusalem, powinna dostawać jeszcze rubenal ale mnie po prostu nie stać...

Maciej i Kacper to kocury nie kastrowane,
Kacperka planuję wykastrować, miałam dostać fundusze, bo nie chcę u stałego weta to robić tylko u tego co prowadzi Kacperka i który wie jak postąpić z kotem nerkowcem, ale póki co zostały zablokowane, więc kocurki są waleczne do niektórych kotów

Frania jest wysterylizowana

nerkowce to trudne koty, trzeba obserwować ciągle samopoczucie, bo można nie zauważyć pogorszenia choroby, ale to nie problem dla zakochanego w kotach,

To samo wkleiłam w pierwszym poście.

violavi

Post » Śro sty 13, 2010 15:10 Re: Trzy chore koty (pnn) proszą o WSPARCIE str. 29 POMÓŻCIE!

dzięki! jak fajnie i do tego te badania jakbyś wkleiła - które Prążek niedawno podawała - u Frani
i jaką karmę jedzą, jaką Prążek sugeruje? Bo jest tego trochę na rynku
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]