K-ów, superpilna mamka dla 1-tygod. malucha z Kłaja!!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto wrz 22, 2009 21:35 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

milu pisze:Zgłaszam się na spotkanie.

no i bardzo dobrze :)

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto wrz 22, 2009 21:40 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:
otwieram listę sobotniego spotkania, godz 16;00, Kocimska

1. Noemik
2. Lutra
3. Maja215
4. Miuti
5. Milu
.
.
.
Tweety

6 osób to trochę mało, zwłaszcza, że Noemik może być tylko w sobotę a impreza potrwa 2 dni

Miszelina nie może, zwolniona, usprawiedliwiona

a czy Szefowa Wielopola z Panią dwojga imion, biegłą w mowie, piśmie i myśleniu w języku obcym, zaszczycą nas swoją obecnością? Zwłaszcza, że o ile my znamy większość Wielopolan o tyle kochane koleżanki chyba nie poznały Kocimszczaków, zwłaszcza Felka męczyduszy, o Śnieżku nie wspominając :wink:

Wszystkie nowe dobre dusze oczywiście tez są zaproszone, nie chciałabym wymieniać aby kogoś nie pominąć ani wywoływać do tablicy poza ...Kosmą :wink: Justyś, kajżeś jest? Miszeliny nie będzie, Akima wszystkich nie obleci, poza tym może chcecie się podzielić na dni? nie każdy ma ochotę czy możliwość zarwać weekend. Ja być muszę, Lutrze (sorry Wyderko :oops: ) nie odpuszczę, reszta może grymasić ale w ramach zdrowego rozsądku
Ostatnio edytowano Wto wrz 22, 2009 21:45 przez Tweety, łącznie edytowano 1 raz

Tweety

Post » Wto wrz 22, 2009 21:44 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

W takim razie od jutra zaczynam pranie.
Mówiąc szczerze chciałabym jak najszybciej się tego pozbyć. Mogłabym, jeśli to nie daleko podrzucić komunikacją miejską ja mieszkam przy Radzikowskiego. Proszę ewentualnie o jakieś namiary :D
ObrazekObrazekObrazek
Gryzia z Kizią i Lilu Obrazek

Elwirka

Od: Sob lip 01, 2006 22:30

Post » Wto wrz 22, 2009 21:44 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:
edit_f pisze:z pewną doza niesmialosci przypomne moje pytanko: czy ktos mi doradzi jak dawkowac bisotymine dla 4miesiecznego kociaka?

Etiopia gdzieś pisała, że 1 kropla na 1,5 kg kota? jeżeli to masz w kroplach

a wiadomośc od mahob - "Jedną kapsułkę beta glukanu trzeba podzielic na 30 częśći - ja to robię rozpuszczając zawartość kapsułki w 30 ml wody i dodaję po 1 ml dziennie"

To co napisała Tweety dotyczy beta glukanu.

Biostymina to troszkę inny środek.
Moje wetki zalecają dla małego/młodego kotka 1/4 ampułki na pół godziny przed jedzeniem dwa razy dziennie.
Dawka może wydawać się dość duża - ale właśnie takie działanie ma zapewnić skuteczną kurację/profilaktykę.
Duży kot dostaje pół ampułki dwa razy dziennie.

:ok:

Edit:

Aha, gdyby pojawiła się biegunka - odstawić. Biostymina to wyciąg z aloesu. Nie każdy kot toleruje dobrze ten specyfik.
Moje dostawały i nie było problemów - ale wiem, ze są koty, które nawet wymiotują po biostyminie.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto wrz 22, 2009 21:48 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

mahob pisze:
Tweety pisze:
edit_f pisze:z pewną doza niesmialosci przypomne moje pytanko: czy ktos mi doradzi jak dawkowac bisotymine dla 4miesiecznego kociaka?

Etiopia gdzieś pisała, że 1 kropla na 1,5 kg kota? jeżeli to masz w kroplach

a wiadomośc od mahob - "Jedną kapsułkę beta glukanu trzeba podzielic na 30 częśći - ja to robię rozpuszczając zawartość kapsułki w 30 ml wody i dodaję po 1 ml dziennie"

To co napisała Tweety dotyczy beta glukanu.

Biostymina to troszkę inny środek.
Moje wetki zalecają dla małego/młodego kotka 1/4 ampułki na pół godziny przed jedzeniem dwa razy dziennie.
Dawka może wydawać się dość duża - ale właśnie takie działanie ma zapewnić skuteczną kurację/profilaktykę.
Duży kot dostaje pół ampułki dwa razy dziennie.

:ok:

czas się pakować :oops: albo ja tracę zdolność czytania ze zrozumieniem albo dopada mnie Alzheimer, tak czy inaczej chyba trzeba pomału ustępować miejsca młodszym :oops: i jeszcze cytuję pisząc o czymś innym. Śpuśćcie na to zasłonę milczenia ...

Tweety

Post » Wto wrz 22, 2009 21:49 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Elwirka pisze:W takim razie od jutra zaczynam pranie.
Mówiąc szczerze chciałabym jak najszybciej się tego pozbyć. Mogłabym, jeśli to nie daleko podrzucić komunikacją miejską ja mieszkam przy Radzikowskiego. Proszę ewentualnie o jakieś namiary :D

sie podjedzie, kotowozem

Tweety

Post » Wto wrz 22, 2009 22:19 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Już, już, zgłaszam się na sobotnie spotkanie i deklaruję, że mogę być na imprezie/wystawie :P

Nikogo chyba nie zdziwi, że cały dzień spędziłam zajmując się kotami: swoimi (z każdym do innego weta + krew do labolatorium) i fundacyjnymi (byłam wieczorem w centrum, więc nie omieszkałam zajrzeć do Wielopolan i wygłaskać oraz wybawić towarzystwo :wink: ) Poza tym z Edit_f dokonałyśmy handlu wymiennego: ona użyczyła swojego mieszkania Szuwarkom, które są za duże na malutkie pomieszczenie, a ja w swoim zagrzybionym mieszkaniu użyczyłam (wyszorowanej) łazienki Bono, który musi mieć kwarantannę :D
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto wrz 22, 2009 22:21 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Tweety pisze:.......
czas się pakować :oops: albo ja tracę zdolność czytania ze zrozumieniem albo dopada mnie Alzheimer, tak czy inaczej chyba trzeba pomału ustępować miejsca młodszym :oops: i jeszcze cytuję pisząc o czymś innym. Śpuśćcie na to zasłonę milczenia ...

Spoko Tweety :)
Ogarniasz całą masę innych spraw - biorąc to pod uwagę, dawkowania biostyminy wcale nie musisz :wink:
Z głową jeszcze chyba nie tak źle :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Wto wrz 22, 2009 22:52 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

anna09 pisze:Już, już, zgłaszam się na sobotnie spotkanie i deklaruję, że mogę być na imprezie/wystawie :P

Nikogo chyba nie zdziwi, że cały dzień spędziłam zajmując się kotami: swoimi (z każdym do innego weta + krew do labolatorium) i fundacyjnymi (byłam wieczorem w centrum, więc nie omieszkałam zajrzeć do Wielopolan i wygłaskać oraz wybawić towarzystwo :wink: ) Poza tym z Edit_f dokonałyśmy handlu wymiennego: ona użyczyła swojego mieszkania Szuwarkom, które są za duże na malutkie pomieszczenie, a ja w swoim zagrzybionym mieszkaniu użyczyłam (wyszorowanej) łazienki Bono, który musi mieć kwarantannę :D

czyli mocno koci dzień :) Dzięki Anna09 za deklarację, dopisuję do listy.
Mahob - Tobie też, za dobre słowo wieczorową porą :wink:

Tweety

Post » Śro wrz 23, 2009 0:23 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

To ja jeszcze raz, w sobotę niestety idę na wesele :(

Dziś na Wielopolu capnęła mnie Myszka, ostatnio jak tam byłam to zastanawiałam się nad fenomenem tego kota...później doczytałam jej historię :( Straszne to!! Ta kicia naprawdę się skarży, jest smutna i rozgoryczona, a jednocześnie bardzo chce człowieka. Co za sku....ny tak ją urządziły. Nóż się w kieszeni otwiera!

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Śro wrz 23, 2009 5:07 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Chętnie wezmę kilka ręczników od Elwirki. Na Wlp dawno skończyły się zapasy posłanek, a ja już nie wyrabiam finansowo na kupowanie nawet w ciucholandzie :oops:

Na sobotnim spotkaniu nie będę mogła być niestety, przykro mi, ale nie wyrabiam z czasem :(

Bardzo proszę o dyżury na Wielopolu na najbliższe dni - nie ma obstawionego jutrzejszego popołudnia, piątkowego poranka, soboty rano itd. PROSZĘ.
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro wrz 23, 2009 6:32 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Może i ja na imprezę przykuśtykam a żeby nas było
więcej to Mruczek się wprasza obiecuje że nie będzie za dużo pił
ani rozrabiał siorpnie jedynie jedną lampkę szampana
dopiszecie nas do listy ?
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Śro wrz 23, 2009 7:06 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

ja przypominam, ze mnie nie bedzie w sobote bo lece do Londynu na kilka dni.

Johnnie dalej nie chce jesc ani pic, jedziemy zaraz do weta:/
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Śro wrz 23, 2009 7:36 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Liczę, że równie sumiennie jak na spotkanie wpiszecie się na dyżury na Wielopolu. Nie są obstawione najbliższe dni!!!
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Śro wrz 23, 2009 8:01 Re: K-ów, 2,5 tyg. maluch ma czas do 15-stej-udało się, jest DT!

Ja mam różne szmatki w domu. Głownie stare ciuchy. Mogą się nadać do wyścielania transporterków. Dostarczyć? Po wykorzystaniu siętoto po prostu wyrzuci i już.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]