Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 12, 2009 13:33

Kurcze wygląda na to że pomocą o której oni myślą są wpłaty na ich konto :evil:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw mar 12, 2009 13:38

:(

mam nadzieje, ze mimo wszystko uda sie wydostac jak najwiecej zwierzakow...
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Czw mar 12, 2009 13:42

bazarek na leczenie wyciagnietych kotow (NIE na pomoc ogolna pozostalym w przytulisku kotom):
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4169945#4169945

uszylam jeszcze kosmetyczke z mysla o dogo, ale nie mam tam jeszcze konta :( czy ktos sie ulituje i za mnie wystawi?
Obrazek Obrazek

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw mar 12, 2009 13:42

a ja nie mogę się doczekać, żeby dowiedzieć się kogo ostatecznie udało się wyciągnąć i w jakim zabrane koty są stanie. W końcu dziś skończył się ich koszmar.
Obrazek

Karoluch

Od: Wto maja 01, 2007 22:50

Post » Czw mar 12, 2009 13:45

Anna_33 pisze:Nie zadrazniac sytuacji, zabrac koty.

Pozwola chociaz zdjecia zrobic? Bo skoro nie wpuszczaja wszedzie..
Nie. Nie wiem.. To jakis koszmar..
Czy ci weterynarze dalej tam przychodza i kastruja? To skad suczka w ciazy? Przeciez za chwile przybeda kolejne szczeniaki..
Jesli nie pozwola dziewczynom wybrac kotow najbardziej potrzebujacych..
Przeciez tu trzeba wspolpracy. I to konkretnej..
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Czw mar 12, 2009 13:45

CC niedługo dojedzie, pewnie prosto do lecznicy, zająć się tymi kotami - myślę, że należy spokojnie poczekać, aż wszystko napisze.

Na pewno to dla niej ciężki dzień.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw mar 12, 2009 13:46

Deklarowałam na dogo - powtórzę tutaj.
Nie mogę dać za dużo, ale wyskrobię 50 zł na pomoc dla kota wyciągniętego z "przytuliska".

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Beata! propozycje dla Ciebie na str. 23:

teapot pisze:
Beata pisze:
Beata pisze:czy wiecie moze, jak dlugo trwa aktywacja konta na dogomanii? zarejrestrowalam sie wczoraj (zeby moc tam wystawic bazarek) i do teraz nie dostalam zadnego mejla do aktywacji :(

ktos cos wie please?

a jesli nie, to czy ktos za mnie na dogo moze bazarek dzisiaj wystawic?

Mi aktywowało konto od ręki, więc dziwne rzeczy się dzieją.
Bazarek mogę wystawić - pod warunkiem, że dasz mi gotowe linki do fotek. Niestety przekroczyłam limity na fotosiku i sama nie dam rady z fotami.

Agnie Koty pisze:
Beata pisze:
Beata pisze:czy wiecie moze, jak dlugo trwa aktywacja konta na dogomanii? zarejrestrowalam sie wczoraj (zeby moc tam wystawic bazarek) i do teraz nie dostalam zadnego mejla do aktywacji :(

ktos cos wie please?

Beatko, ja mogę Ci ten bazarek zrobić. Chyba, że w międzyczasie dostaniesz hasło. możesz wszystko podesłać na : kotydwaa@poczta.onet.pl.
Ja na Dogo czuje się lepiej niz na Miau :oops:
Ostatnio edytowano Czw mar 12, 2009 13:47 przez Katia K., łącznie edytowano 1 raz
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Anna_33 pisze:Modjeska, Slonce, co z VIVA?

Piszę, dzwonię, czekan na odzew. Jak tylko sie coś wyjaśni to dam cynk. Proponuję na razie przekazywać pomoc finansową na konta osobiste bo mam nadzieję, że wkrótce coś się da uruchomić. Cierpliwości.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Czw mar 12, 2009 13:49

Miałam nadzieję, że sytuacja z kotami(ich odebraniem) nie będzie tak patowa jak w przypadku psów. Pani W. nie jest tak emocjonalnie nastawiona do kotów :roll: . Zajrzyjcie na 4 stronę tam jest link do dogo, w którym ludzie chcący pomóc Ostatniej Szansie wymieniają się doświadczeniami. Ostatnio wątek był zamknięty przez moderatora( już jest aktywny), bo ludzie się pokłócili. Jednym z powodów była bardzo ostra reakcja kogoś z fundacji Emir. To były ostre słowa i kategoryczne, miałam wrażenie, że zbyt ostre. Teraz po tym co się wydarzyło niestety także skłaniam się ku temu, że jedynym wyjściem jest prokuratura, wejście kilkunasu wetów na teren, nie to nie tak, że mam pomysł na rozwiązanie sytuacji i się wymądrzam,ale wydaje mi się, że bez pomocy kogoś z urzędu nie za wiele się zrobi. To nie jest przytulisko, to jest umieralnia :cry: .
ObrazekObrazekObrazek

ania-h

Od: Czw wrz 04, 2008 20:18

Post » Czw mar 12, 2009 13:51

Też się bałam, że nie zechcą ich wpuścić albo wydać kotów.
Czytałam wątek na dogo. Psy od szczeniaka w schronisku, 5, 6, 8 lat
Tyle ile życia, tyle schroniska. Piękne psy. Dlaczego nie zostały adoptowane?
Czy więcej jest psów tam podrzuconych, czy urodzonych.
Dopuszczenie do tego aby tam było 800 psów, to już nie ostatnia szansa ale brak jakiejkolwiek szansy dla tych zwierząt.
Nie wierzę, ze nie ma zagryzień, kto może zapanować nad taką ilością psów.
Ale to nam nie pomoże. Czekamy na relację z wyprawy coolcaty.
Musi być jakiś sposób aby wyrwać te koty.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw mar 12, 2009 13:51

Katia80 pisze:Beata! propozycje dla Ciebie na str. 23:

teapot pisze:
Beata pisze:

ktos cos wie please?

Mi aktywowało konto od ręki, więc dziwne rzeczy się dzieją.
Bazarek mogę wystawić - pod warunkiem, że dasz mi gotowe linki do fotek. Niestety przekroczyłam limity na fotosiku i sama nie dam rady z fotami.

Agnie Koty pisze:
Beata pisze:

ktos cos wie please?

Beatko, ja mogę Ci ten bazarek zrobić. Chyba, że w międzyczasie dostaniesz hasło. możesz wszystko podesłać na : kotydwaa@poczta.onet.pl.
Ja na Dogo czuje się lepiej niz na Miau :oops:

dzieki, umknelo mi to, ten watek strasznie szybko sie przewija :roll:
sprobuje dzisiaj jeszcze raz z kontem, a jak nie do sie do jednej z Was zglosze
dzieki :D

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Czw mar 12, 2009 13:57

Mogę uruchomić subkonto-Fundacja Zwierzę nie jest rzeczą
Mogę wystosować oficjalne pismo z ofertą pomocy i współpracy do Ostatniej Szansy. Może uspokoją sie jak będą wiedzieć, że zwierzęta są pod jakimś nadzorem, a nie znikają bo przyjeżdżają prywatne osoby.
Mogę zrobić cokolwiek ...co tylko pomoże.

Prywatnie- nie skomentuję tego

Usiłuję wydostać od nich dwa kaukazy. Mają po 10 lat od 8 lat mieszkają w przytulisku.
Mogę zabrać 5 kotów
Dziękuję Dogo i Miau za pomoc w walce ze skutkami powodzi i osuwiska.
Jesteście niesamowici .

Biafra

Od: Czw maja 18, 2006 8:59

Post » Czw mar 12, 2009 13:59

Anna_33 pisze:Jak bede tam jechac z Wawy zaciagne Agnieszke ze soba. Zofia tez sie wybiera, chyba w niedziele.Moze CoolCaty moglaby w niedziele.

W weekend CoolCaty pracuje. W niedzielę od 10-tej do 18-tej, więc chyba raczej odpada.
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw mar 12, 2009 14:00

Amica pisze:Płakać mi sie chce od tego wszystkiego. Trudny przypadek, ale mysle, że p. B.W ma problem z ocena sytuacji i juz sie w tym wszystkim pogubiła całkowicie. Jakiś czas temu był reportaż-apel w Ekspresie Reporterów, pani Wahl tak pięknie mówiła o opiece nad jej zwierzętami, o wizytach weterynarzy, kastrowaniu (ona to okreslała jako operacje przeciwko rozmnażaniu się) ... Apelowala o wsparcie, oferowała swoje prace. Zdjęcia prawie sielankowe, ogromne poświęcenie wielkiej artystki, istny psi raj :evil: A może by zwrocić się o wsparcie akcji do Michała Olszańskiego? Jemu by chyba pani Wahl zaufała.

Pamiętam ten reportaż, też o nim pisałam. Miejmy nadzieję, że on by znów mógł pomóc. Tylko teraz nam..

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

[poprzednia][następna]