PAKT CZAROWNIC 7 !!!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro wrz 03, 2008 20:38

A co tu tak cicho :roll: - Czarownice jak tak można :? Rozumiem Siostra Prezes bez netu :( , ale przecież trzeba pokazać, że - chociaż Siostra Prezes niezbedna i konieczna - dajemy radę w czasie osierocenia.

Wrzesień mamy i nowe kandydatury trzeba zgłaszać.

Na dobry początek kandydaturę Matahari zgłaszam - ostatnio u Siostry ds. bezpieczeństwa mocno cienko z racji nalotu różnej maści maluszków.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro wrz 03, 2008 21:02

Jeszcze jestem w necie. Po głębszym namyśle stwierdzam, że nie będe zgłaszać kandydatur. Niech się Siostry wykażą 8)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro wrz 03, 2008 21:16

Dziękuję josnua ada za podliczanie głosów! Na wrzesień potrzebna kolejna Siostra Ochotniczka! Proszę się nie pchać! :twisted:
Głosowanie zaczyna się dwudziestego!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro wrz 03, 2008 21:21

8O 8O - o Siostra Prezes ma neta 8O, to jakaś ściema z tym "pożegnaniem" się była :roll: zzzzzzzzzzdsdz - to ostatnie napisała Kika :wink:

Aleksandra59

Post » Śro wrz 03, 2008 21:23

Bo już miałam odnosić modem... Ale udało się coś załatwić na kilka dni!
Są jeszcze na świecie dobrzy ludzie :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Śro wrz 03, 2008 21:30

Ojej, to dobrze, że jeszcze nie zdążyłam napisać, że jak KOTA nie ma, to czarownice tańcują :roll:

W takim razie przez te dni Siostra Prezes musi się wykazać, bo na wątku ostatnio coś nudno się zrobiło, i wpisów mało...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Śro wrz 03, 2008 21:46

nieśmiało chciałam zaproponować kandydaturę.
od dłuższego czasu śledzę poczynania wolontariuszek wrocławskiego schroniska. Nie korzystają ze wsparcia innego niż pojedyncze bazarki i nieliczne wpłaty gotówkowe. Walczą z poświęceniem. I ogromnym zaangażowaniem. Ich praca jest bardzo szczegółowo dokumentalizowana.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=68 ... sc&start=0
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=78145&start=0

To dwa główne wątki. Bardzo gorąco zachęcam. Jak napisałam, dotychczas zbierały pieniądze własnymi siłami.
Natomiast nastał u nich kryzys. Proszę, pomóżmy im.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Czw wrz 04, 2008 7:43

Rzeczywiście Wrocław pod wodzą Marcjanny jakoś słabo wspierany jest.
Siostry myślą, rozważają i kandydatury zgłaszają!!
Do dwudziestego przypominam!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw wrz 04, 2008 8:25

Femka pisze:nieśmiało chciałam zaproponować kandydaturę.

Nieśmiała Femka, hm... :roll:

Baaaaaaaaardzo mocno dziekuję za zaproponowanie naszego stadka.

To tak po krótce:

1. Formalnie jestesmy prywatnymi osobami, które chcą informowac o kotach w schronisku (i stąd ten gł. watek o schronisku). Watek powstał z powodu mojego osobistego uprzedzenia do tejże instytucji ( zaadoptowałam kota przeznaczonego przez nich do uśpienia, trzyłapnego PK http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61021&highlight= ). Najzwyczajniej w swiecie wściekłam sie na nich :twisted: i postanowiłam pomagać takim innym futrom "do odstrzału".

2. Watek wywołał spore zainteresowanie i co najważniejsze parę konkretnych działań. Nie mniej sa osoby bardzo mocno udzielające sie w postach i wycofywujące w konkretnych sytuacjach :roll: , ale takie "kwiatki" wystepuja wszędzie.

3. Te konkretne działanie to pomoc logistyczna, przekazywanie fantów na bazarki, pilotowanie bazarków, ogłoszenia, wpłaty i wspieranie psychiczne.

4. Udało sie nam tez stworzyc taką "bazę" dla 3 kotów w prywatnym mieszkaniu osoby spoza forum. Takie duzy DT, gdzie trafiają koty ze schronu (w bardzo róznym stanie). Tam je leczymy i wyadopowywujemy. I o tym mówi drugi wątek o wrocławskich schroniskowcach.

5. Od czasu do czasu trafiaja się małe DT na jedno futro, np. u mnie.

6. Z założenia zajmujemy sie kotami dorosłymi i chorymi. Co z kolei wiąże sie ze sporymi wydatkami.

Wiem, że forum pełne jest kocich "bied" i potrzeb jest wiele.

Niezależnie od tego komu zdecydujecie się pomóc, dziekuję! Bo całe miau, to takie troche "towarzystwo wzajemnej adoracji" :wink: Ty pomożesz dziś mi, ja jutro Tobie.

Powodzenia Czarownice! :ok:
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Czw wrz 04, 2008 8:35

Siostra Prezes! Witaj!!!!! Wow! :dance: :dance2:

Do 20 września mogę pilnować kandydatur, potem - na zliczanie głosowania - muszę komuś 'przekazać pałeczkę', bo wyjadę na urlop (mam nadzieję! :roll: )
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw wrz 04, 2008 8:37

Ada, czym sobie zasłużyłam na taki miła powitanie? :oops:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw wrz 04, 2008 9:31

Nie wiedziałam, że zasługi potrzebne. Dla mnie ważna sama obecność :P :twisted:
(zwłaszcza, że się 'szefowa' odgrażała, że w necie nie będzie do nie wiadomo kiedy...)
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw wrz 04, 2008 11:13

joshua_ada pisze:Nie wiedziałam, że zasługi potrzebne. Dla mnie ważna sama obecność :P :twisted:
(zwłaszcza, że się 'szefowa' odgrażała, że w necie nie będzie do nie wiadomo kiedy...)

To była tylko taka podpucha na sprawdzenie reakcji.
Już czuję, że w czarnym notesiku Siostry Prezes skrzętnie wynotowane, komu przywalić stówkę...

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Czw wrz 04, 2008 11:18

koteczekanusi pisze:Już czuję, że w czarnym notesiku Siostry Prezes skrzętnie wynotowane, komu przywalić stówkę...

:D
Uwielbiam gdy do NAGRÓD się Siostry Ochotniczki wyrywają!!
Koteczekanusi niech stracę :twisted: Wpłać tę stówę na FS 8)

Potrzebujemy jeszcze Siostry Ochotniczki do zliczenia głosów po dwudziestym!
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Czw wrz 04, 2008 19:59

No i znowu wieczorową porą CICHO :?

Aleksandra59

[poprzednia][następna]