Femka pisze:nieśmiało chciałam zaproponować kandydaturę.
Nieśmiała Femka, hm...
Baaaaaaaaardzo mocno dziekuję za zaproponowanie naszego stadka.
To tak po krótce:
1. Formalnie jestesmy prywatnymi osobami, które chcą informowac o kotach w schronisku (i stąd ten gł. watek o schronisku). Watek powstał z powodu
mojego osobistego uprzedzenia do tejże instytucji ( zaadoptowałam kota przeznaczonego przez nich do uśpienia, trzyłapnego PK
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61021&highlight= ). Najzwyczajniej w swiecie wściekłam sie na nich

i postanowiłam pomagać takim innym futrom "do odstrzału".
2. Watek wywołał
spore zainteresowanie i co najważniejsze parę konkretnych działań. Nie mniej sa osoby bardzo mocno udzielające sie w postach i wycofywujące w konkretnych sytuacjach

, ale takie "kwiatki" wystepuja wszędzie.
3. Te
konkretne działanie to pomoc logistyczna, przekazywanie fantów na bazarki, pilotowanie bazarków, ogłoszenia, wpłaty i wspieranie psychiczne.
4. Udało sie nam tez stworzyc taką "bazę" dla 3 kotów w prywatnym mieszkaniu osoby spoza forum. Takie
duzy DT, gdzie trafiają koty ze schronu (w bardzo róznym stanie). Tam je leczymy i wyadopowywujemy. I o tym mówi drugi wątek o wrocławskich schroniskowcach.
5. Od czasu do czasu trafiaja się
małe DT na jedno futro, np. u mnie.
6. Z założenia zajmujemy sie kotami dorosłymi i chorymi. Co z kolei wiąże sie
ze sporymi wydatkami.
Wiem, że forum pełne jest kocich "bied" i potrzeb jest wiele.
Niezależnie od tego komu zdecydujecie się pomóc, dziekuję! Bo całe miau, to takie troche "towarzystwo wzajemnej adoracji"

Ty pomożesz dziś mi, ja jutro Tobie.
Powodzenia Czarownice!