S.K.NIEKOCHANE VII-nowy wątek i nowy ''prowadzący'

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 02, 2008 14:28

Drako i Miłosz mają się dobrze, na zmianę szaleją albo się tulą do Byrona, juz oba... Byron dzielnie im niańkuje, to świetny kocur pod tym względem! wychował mi już trzy kociaki czarne od Berni... teraz ma tygryski, Junior ma to gdzieś na razie, on woli robić za kumpla ze starszakami...
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro lip 02, 2008 14:29

niestety musialam do godz 15 podac kotka do ogloszenia wiec dalam czarna kicie.

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Śro lip 02, 2008 14:43

Mi kolega mówił że jego koleżanka poroniła też przez toksoplazmę ale ona na szczęście tak kocha swojego kota, że nie zwalała winy na niego;)

A on kotów dlatego nie lubi, i dlatego że to i tamo ;)

ale są też takie "zabobony" że kot może udusić dziecko ogonem ;) Tak mi mówiła pewna starsza pani niedawno i koty są dlatego "be" i brudzą i w ogole ;)

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Śro lip 02, 2008 15:40

mika_xx pisze:
ale są też takie "zabobony" że kot może udusić dziecko ogonem ;) Tak mi mówiła pewna starsza pani niedawno i koty są dlatego "be" i brudzą i w ogole ;)

a ja słyszałam ze kot kradnie dziecku duszę podczas snu :twisted:
dorosłym zresztą też :evil:

no to my paczka bezdusznych kobiet jesteśmy :lol:

a tak na poważnie to lata temu robiłam badania na toxoplazmozę i oczywiście wyszło ze jestem zarażona

ginekolog powiedział mi wówczas ze do czasu kiedy zdecyduję sie na dziecko to na pewno będę miała już całą armię przeciwciał

ale powiedział mi też ze w uni jak tylko kobieta dowiaduje sie że jest w ciąży to zaraz ze wszystkimi badaniami ma robione testy na toxo
Mądre to jest bardzo
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro lip 02, 2008 16:31

nie robiłam testów nie wiem czy mamy czy nie mam przeciwciała na tokso , urodziłam dwoje zdrowych dzieci jedno poroniłam , nie dociekałam wtedy dlaczego tak :roll: czasem tak bywa i już ............mogłabym wymieniać jako piguła wiele potencjalnych przyczyn poronien ale to bez sensu , jeśli lekarz powie kobiecie że ma toksoplazmoze na początku ciąży i każe jej usunąć z domu kota a nie informuje że niestety w takim przypadku ciąża prawdopobnie zostanie " usunięta przez organizm " no to chyba powinien sie wrócić na studia a szczegolnie na dział " zoonozy " bo prawdopodbnie przeszedł go poprawkowo albo na ściągach :evil: kot w tym przypadku nie był w stanie już zaszkodzić nawet jeśli by wyszło że ma przeciwciała lub świerzą infekcje , było już i tak zapoźno niestety :roll:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Śro lip 02, 2008 17:08

my jestesmy czarownice z sekty herbu czarny kot mammamija i wszystkie co do jednej sploniemy na stosie w dniu ostatecznym

karee

Post » Śro lip 02, 2008 17:25

Kurde.. Dzwonil Pan od Pingusi. W piwnicy u nich u jakiejs babki okocila sie kotka:( ma 4 male jednomiesieczne chyba maluchy:( szaro bure:( koty oczywiscie nie moga tam zostac bo ta baba chce je stamtad wywalic.. :( Macie jakis pomysl? :( moze ktos moze je przygarnac? Nie da rady zrobci fotek bo maluchy sie boja i chowaja a mama przenosi je z kata w kat bo sie o nie boi. Koty maja malo czasu, a potem moze sie im stac cos zlego:((

I jest tez jedna kotka ktora dokarmiaja, domowa. Tzn byla domowa, podobno wyrzucona. Czarno biala, taki miziak:( maja przyslac fotke...

Z innej beczki. Doszly puchy. Moge je wziac w sobtoe do Dabrowy Gorniczej, Moge podrzucic Karee tylko ile? tylko od Karee czy od kogos jeszcze?;)

mika_xx

Post » Śro lip 02, 2008 17:28

Ja w sobote pobede troche w Dabrowie, wiec moge puszki wziac dla kogos.

karee

Post » Śro lip 02, 2008 17:51

Wydałam dziś mojego Maniusia i już nie mam kociąt. Mam jeszcze Allegro i Alegratkę dla niego. Wstawić jakieś maluchy zamiast niego? Jesli ktoś potrzebuje to prosze o zdjęcia, info i kontakt na: zkociegodworu@gmail.com

Jesli chodzi o toksoplazmozę, to ja też miałam na początku obu ciąż robione badania. Mimo wieloletniego kontaktu z wieloma kotami i pracy w przychodni dla zwierząt, nie miałam przeciwciał.
Jesli powie się lekarzowi, że ma sie zwierzaka i chce się zrobić badanie przed ciążą lub już w trakcie, to każdy ginekolog da skierowanie.

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Śro lip 02, 2008 18:02

karee pisze:Ja w sobote pobede troche w Dabrowie, wiec moge puszki wziac dla kogos.

jeśli można to dla mnie proszę :)
nie wiem czy dam radę podjechać do Dąbrowy
ale w ciągu tygodnia podeszłabym do Ciebie do pracy :lol:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro lip 02, 2008 18:15

Adam w sobote pracuje czy ktoś mi powie jak można tam dojechac z Chorzowa ? :( chyba ze bym sie z kimś zabrała ale musze wziąść dzieciaki ze sobą ......
na mapie wychodzi że musze sie 2 razy przesiadać :( nie bede sie targac w taki gorąc z dziecmi w sobote z przesiadkami .....dupa blada :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Śro lip 02, 2008 18:27

ko_da1 pisze:Adam w sobote pracuje czy ktoś mi powie jak można tam dojechac z Chorzowa ? :( chyba ze bym sie z kimś zabrała ale musze wziąść dzieciaki ze sobą ......
na mapie wychodzi że musze sie 2 razy przesiadać :( nie bede sie targac w taki gorąc z dziecmi w sobote z przesiadkami .....dupa blada :(

A dalabys rade podjechac 632 pod AWF to Cie zgarne po drodze? Mialabys 8 przystankow. Ze tez ta Dabrowa tak daleko :( w soboty jest zawsze co godzine, 6 po wpol. jedzie 17minut

karee

Post » Śro lip 02, 2008 19:11

Mała1 pisze:i jeszcze-ludziska kochane-wszyscy wpłacajacy pieniazki-niektóre sumy takie ze 8O 8O 8O

kochamy Was :1luvu:

No problem, dla futerek wszystko :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Śro lip 02, 2008 19:50

Kurde, ta malutka co byla odrobacza tydzien temu, co wczoraj zwymiotowala, zrobila dzis kupe z krwia:( co to moze byc??

mika_xx

Post » Śro lip 02, 2008 19:51

oj inez-ale jestes skromna-ja i tak 8O :1luvu:
rozumiem-to prezent slubny dla niekochanych :D

mika-nie mam zupełnie pomysłu co z maluszkami, fotki by sie przydały, moze z ofgłoszen znalazły by domki
albo najlepiej DT :(

koda-dotaszcz sie jakos do trasy kareee cooo? :wink:

karinka-porobisz te kolorowe ogłoszenia? dasz rade?
najfajniej by było jeszcze w dwoch egzemplarzach zeby było do katalogu :wink:

zaraz dzisiejsza relacja z schronu-z fotkami

mika-to moze byc np jeszcze od robali, albo tysiace innych rzeczy-chyba trzebaby kał dac do badania jak sie powtórzy, moze kokcydia, moze lamblie

ale je?
i fotki dwółch krówek u tangerine :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

[poprzednia][następna]