K.P.- czas na odkurzanie ..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 02, 2007 10:48 Witam :)

Witam wszystkich bardzo serdecznie :) to wlasnie moja siostra wziela Psotke i Emi :) Nie wiem jeszcze jak sie tu wkleja zdjecia, ale jak sie dowiem to wam pokaze jak teraz kociaki mieszkaja :) pozdrawiam :D

karee

Od: Pon lip 02, 2007 10:40

Post » Pon lip 02, 2007 12:57

Dzisiaj byłam z Kociakami i mamuśką u weterynarza i okazało sie że mają świerzb w uszach:(Kotki i mamusia dostały dzisiaj witaminki, zastrzyk na pasożyty i maść do uszek- raz dziennie musze im je smarować.Za wizyte zapłaciłam dzisiaj 50zł.Poza tym świerzbem kociaki są zdrowe i nic więcej im nie dolega.Mogą zostać oddane do adopcji,ale ich przyszły właściciel musiałby raz dziennie smarować uszka.
Nie chciałam tego pisać, ale jestem zmuszona: chciałam was prosic w miarę możliwości o wsparcie finansowe.Mam teraz strasznie dużo wydatków i ciężko mi jest to wszystko pogodzić.

Bardzo martwi mnie też koteczka.dzisiaj weterynarz od razu zwrócił uwagę na wydęty brzuszek kotki(ost USG robiła jego żona i ona powiedziała, że te wzdecia mogą być przez to że kotka jest chuda i drobna i jak sobie poje to ją tak wysadza)ale on twierdzi ze to raczej nie jest przyczyna, że kotka prawdopodobnie ma jakieś problemy z żołądkiem, a żeby to sprawdzic trzeba jej zrobić badania.On wymienił jakieś choroby ale niestety nie zapamiętałam nazw.
Ostatnio edytowano Pon lip 02, 2007 13:36 przez dona20, łącznie edytowano 1 raz

dona20

Od: Nie kwi 29, 2007 20:17

Post » Pon lip 02, 2007 13:34

witaj Karinko :lol: no prosze szybko widze zapoznałaś sie z forum :lol: :lol: jak co wyslij mi na maila zdjęcia ja powklejam albo pokaze Ci jak :lol:

co do kociaków wysłałam Madzi teraz 50 zł za leczenie ,jakoś musimy sobie poradzić, zaraz zrobie szczegółowe rozliczenie, jest też problem z mamusią maluchów co napisze zaraz Madzia , nie podoba sie wetowi ten brzusio chciałby zrobić rtg i badania krwi , bardzo prosze o wsparcie ja mam teraz jeszcze Kiary szczepienia i odrobaczanie całej bandy + fiprex :roll:

bierzące wydatki ktore spisuje od czerwca , nowe wpisy są na zielono za wpłaty bardzo serdecznie dziękuje

30 zł. KOCI BAZAREK - HAPPY ZA KOTA W BUTACH
10 zł KB - KOCI OBRAZECZEK, AUKCJA SPORTY
25 zł z aukcji miseczki od femki
30 zł z aukcji kota w butach od Boni

to wpłaty na Adusie i wyprawke na domek tymczasowy

30 zł p. Leszek pomoc dla Adusi
30 zł. na karme dla Adusi od Iwony_35

w sumie dostałam 155 zł

Wydałam w czerwcu :

50 zł sterylka Kiary
15 zł trzy wizyty przy problemach z raną
30 zł maśc dla Kiary na rane
38 zł trzy wizyty walki ze świerzbem Kiary+ odrobaczanie
70 zł szczepienie Bonusa i Bajki
12 zł odrobaczanie Bonusa i Bajki
30 zł 2 wizyty małej czarnej Emi - odrobaczanie + zastrzyki na wzmocnienie, witaminy + książeczka
40 zł dla Madzi na mame z dwoma koteczkami
14 jedznie dla kotów z Panleukopenią
17,90 zł wiesiołek w kapsółkach
9 zł spray na pchełki
10,50 zł scanomune dla Kiary i Bajki

50 zł dla Dony na kociaki
15 zł Bonus odrobaczanie + odkłaczanie
13 zł Bonus wizyta i 3 zastrzyki
45zł zdjęcia RTG + zastrzyki ( 4 wizyty)
dla Adusi:

30 zł jedzonko suche + puchy
50 zł na wizyte i szczepienie

wydałam 539,40 zł

jeśli ktoś moze pomoc taki RTG jakieś 50-60 zł trzeba liczyć badania krwi jakieś 30zł myśle, no a co dalej będzie potrzeba nie wiem :roll: sprobuje potem nowe aukcje wystawić może coś uzbieram 8)
Ostatnio edytowano Śro lip 11, 2007 11:51 przez ko_da1, łącznie edytowano 2 razy
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Od: Nie sie 13, 2006 13:48

Post » Śro lip 04, 2007 14:44

chwilke było bez problemów i sie pojawiły ................
Boni od 3 dni wymiotuje po jedzeniu , wczoraj byłam u weta dostał paste na robale i na kłaki na trzy dni , ale nie ma zmiany po pascie tez zwraca raz po 10 minutach wczoraj dzis troche dłuzej wytrzymał 20 minut :roll: dziś dostał 3 zastrzyki a jak po nich nie minie jutro trzeba zrobić RTG z kontarstem i zobaczyć czy czegoś nie połknoł czasem :( możliwe że potrzebna będzie operacja ale to tylko narazie gdybanie , mam nadzieje że zastrzyki zrobią swoje i Bonus zacznie dzis jeść bez zwrotów.........bardzo prosze o wsparcie taki RTG i operacja to kolejne koszty, coś ostatnio dużo mam problkemów zdrowotnych z tymczasami i nie tylko :(
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Śro lip 04, 2007 20:00

Bonus spał całe popołudnie po czym wstał i zwymiotował małą ilością ale rozowego koloru , tak jakbym pianka rozowa nie było to wodnite, w domu mam juz kontarst trzeba go podac 4-6 godzin prze RTG wiec przyniosłam juz i podam zaraz raniutko zeby mozna było przeswietlić jak najszybciej jutro , zjadł troche RC convalescensa i narazie nie zwrocił co mnie bardzo cieszy bo wkoncu coś ma w brzusiu , ale wczoraj na wieczor tez zjadł leonardo troszke a od rana znowu po jedzeniu zwracał , sama juz nie wiem co sie dzieje :( mam nadzieje że RTG nie wykarze nic obcego w zołądku i nie trzeba bedzie operacji....
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw lip 05, 2007 8:33

Natalko mam nadzieje, że z Bonusikiem będzie wszystko dobrze, że nie będzie konieczna operacja.Trzymam mocno za niego kciuki.Daj znać jak tylko będziesz już coś wiedziała.

Bettysolo masz już może jakieś wiadomości od tej Pani co chciała koteczka, spodobał jej się jakiś?Moje dwie koteczki są nadal do wydania z tym, że mają świerzb w uszkach i przyszły właściciel będzie musial im je raz dziennie smarować(bardzo grzeczne są przy czyszczeniu, myślałam, że będą się wyrywać)Tak wogóle to są przekochane i tryskają energią.

dona20

Od: Nie kwi 29, 2007 20:17

Post » Czw lip 05, 2007 9:47

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lip 05, 2007 9:54

Ko-da mam dla ciebie cos na KB, ale komputer mi padł w domu i nie mam jak wkleic zdjęcia....musisz poczekac :oops:
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw lip 05, 2007 10:10

Mała dziękuje bardzo :oops: :1luvu:

Iwonka uchyl chociaż rąbek tajemnicy co to 8) Boni upaćkany tym białym czymś poleguje mi na kolanach i cudnie mruczy ....ja chyba mam bzika na punkcie Bonusika :ryk:
mamy przesuniętą godzine RTG na 16 , mam nadzieje że kciuki wytrzymają taki poślizg :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw lip 05, 2007 10:17

ko_da1 pisze:Mała dziękuje bardzo :oops: :1luvu:

Iwonka uchyl chociaż rąbek tajemnicy co to 8) Boni upaćkany tym białym czymś poleguje mi na kolanach i cudnie mruczy ....ja chyba mam bzika na punkcie Bonusika :ryk:
mamy przesuniętą godzine RTG na 16 , mam nadzieje że kciuki wytrzymają taki poślizg :lol:

wczoraj z Małą wybrałysmy mały komlecik...

Patrz Mała wczoraj mogłaś zrobic fotkę, nie pomyślałyśmy
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw lip 05, 2007 10:32

to starsze zdjęcie Boniego potem porobie nowe małej kroweczki chudzinki...
Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw lip 05, 2007 10:45

dostałąm dziś zdjęcia Szanti , koteczki z Chorzowskiego schronu ktora też była u Dony na początku , ma sie dobrze rośnie i broi jak przystoi na kociaka :lol:

Obrazek Obrazek

ten mały tygrysek to kocurek od kuzyna Ani :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Czw lip 05, 2007 19:20

i co okazało sie po RTG?
jak sie czuje Bonusik?

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw lip 05, 2007 20:41

Bonusik czuje sie lepiej , miał zrobione 3 zdjęcia , żołądek jest pusty w jelitach jest jeden punkt ciemniejszy moze to byc jakieś ciało obce ktore w tej chwili już sie przesówa albo powietrze, w każdym bądz razie nie ma nic co by wskazywało na jakiś powazny zator , kontarst doszedł do odbytu było go już widąc przy badaniu temperatury czyli układ pokarmowy drożny w tym momencie jest , za to powiększyły sie węzły chlonne na szyji i przy badaniu jest to miejsce tkliwe , osłuchowo też są wyczówalne zmiany w miejscu kratni więc możliwe że pojawił sie stan zapalny ktory albo wszystko zapoczątkował albo jest skutkiem trzy dniowych wymiotów i podrażnienia, dziś dostał antybiotyk środek przeciwzapalny , przeciwbolowy i przeciwgorączkowy , oraz osłonowy i wzmacniający w sumie cztery zastrzyki .........pierwsze co zrobił po powrocie do domu to rzut na miski i wcinał z apetytem , w tym momencie nawet probuje sie troszke ganiać z innymi kotami ale chwilke i poleguje, jest osłabiony po takiej kilkudniowej głodówce.....

chciałabym tu bardzo podziękować mam nadzieje że przeczyta pani dr. Kasi za wykonanie Bonusikowi zdjęć ,badanie i podanie leków z super zniżką :lol: za całą wizyte dziś zapłaciłam naprawde niewiele za co jestem bardzo wdzięczna ...... :1luvu: :king: :aniolek:

jutro pojde do mnie juz do mojego doktora ze zdjęciami i zaleceniami , będziemy kontynuować dalej leczenie i mam nadzieje że Boni wroci szybciutko do zdrówka :lol:
Pusia [*] Bonus [*]

ko_da1

Post » Pt lip 06, 2007 7:07

ko_da1 pisze:Bonusik czuje sie lepiej , miał zrobione 3 zdjęcia , żołądek jest pusty w jelitach jest jeden punkt ciemniejszy moze to byc jakieś ciało obce ktore w tej chwili już sie przesówa albo powietrze, w każdym bądz razie nie ma nic co by wskazywało na jakiś powazny zator , kontarst doszedł do odbytu było go już widąc przy badaniu temperatury czyli układ pokarmowy drożny w tym momencie jest , za to powiększyły sie węzły chlonne na szyji i przy badaniu jest to miejsce tkliwe , osłuchowo też są wyczówalne zmiany w miejscu kratni więc możliwe że pojawił sie stan zapalny ktory albo wszystko zapoczątkował albo jest skutkiem trzy dniowych wymiotów i podrażnienia, dziś dostał antybiotyk środek przeciwzapalny , przeciwbolowy i przeciwgorączkowy , oraz osłonowy i wzmacniający w sumie cztery zastrzyki .........pierwsze co zrobił po powrocie do domu to rzut na miski i wcinał z apetytem , w tym momencie nawet probuje sie troszke ganiać z innymi kotami ale chwilke i poleguje, jest osłabiony po takiej kilkudniowej głodówce.....

chciałabym tu bardzo podziękować mam nadzieje że przeczyta pani dr. Kasi za wykonanie Bonusikowi zdjęć ,badanie i podanie leków z super zniżką :lol: za całą wizyte dziś zapłaciłam naprawde niewiele za co jestem bardzo wdzięczna ...... :1luvu: :king: :aniolek:

jutro pojde do mnie juz do mojego doktora ze zdjęciami i zaleceniami , będziemy kontynuować dalej leczenie i mam nadzieje że Boni wroci szybciutko do zdrówka :lol:

Bardzo się cieszę ,
trzymam za zdrówko
:ok:
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

[poprzednia][następna]