Onionek przegral ze ślepym losem ... [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 02, 2007 0:03

Przykro mi bardzo z powodu kotka, ale nie rozumiem decyzji "lepiej niech zostanie zakopany niz jakby mial byc publikacja". Sekcja i znalezienie przyczyny zakazenia mogloby uratowac zycie innemu kotu. Opisanie tego przypadku w publikacji naukowej z kolei mogloby pomoc kolejnym.
[a prywatnie po smierci wolalabym zostac 'pokrojona' do celow naukowych, niz lezec w zimnej, mokrej ziemi... brrr]

ios

Od: Pon gru 12, 2005 17:21

Post » Pt lut 02, 2007 0:11

ios pisze:Przykro mi bardzo z powodu kotka, ale nie rozumiem decyzji "lepiej niech zostanie zakopany niz jakby mial byc publikacja". Sekcja i znalezienie przyczyny zakazenia mogloby uratowac zycie innemu kotu. Opisanie tego przypadku w publikacji naukowej z kolei mogloby pomoc kolejnym.
[a prywatnie po smierci wolalabym zostac 'pokrojona' do celow naukowych, niz lezec w zimnej, mokrej ziemi... brrr]

trochę w tym racji, przeciez lekarze nie robia badań dla siebie ani dla swojej chwały, tylko raczej po to, żeby pomóc jakiemus pacjentowi (oczywiście nie zawsze tak jest, bo są różni lekarze :? )
Ale ja swojego kota, którego kochałam, nie chciałabym oddawać na sekcję, po której nie będzie już przypominał tego kota, a jego kawałeczki zostaną opisane jako preparaty histologiczne :(

Biafra, trzymaj się, było warto- dałaś mu miłość i dom, których pewnie nigdy nie miał- myślisz, że dlaczego żył tak długo, choć znalazłas go umierającego? Bo miał po co żyć
[']

Ivette

Od: Sob lis 19, 2005 17:05

Post » Nie lis 02, 2008 8:00

Pamiętam...

Obrazek
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie lis 02, 2008 9:06

czytalam historie Onionka na dogomani, bylam zdruzgotana jak odszedl.
Ale odszedl kochany nie na zimnej ziemi na zimnym betonie..

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lis 02, 2008 11:22

(*) Pamiętam o Tobie koteczku kochany...
Oći Oći, Tvoje Oći kao sjaini biseri u noći...

ObrazekObrazekObrazek

Maraska

Od: Pon sie 22, 2005 15:27

[poprzednia]