Filemon - rak płaskonabłonkowy, niewydolność nerek. Walczymy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 23, 2006 9:40

Wczoraj wieczorem smarowałam paszce jakims płynem od weta.
Dzisiaj troche zdjał, ale nie wychodzi z łazienki, świat zewnetrzny go nie interesuje :(
Zarza mu zapodam srebro koloidalne, ale boje sie ....

Fredziolina

Od: Śro kwi 13, 2005 19:24

Post » Pon paź 23, 2006 9:49

dzioby125 pisze:Niezmiennie, najmocniejsze kciuki za Filemonka :!: Niech się wszystko jak najszybciej wyjaśni, a Filemon długo i szczęśliwie żyje :!:

:ok:

nie potrafię nic poradzić :( Współczuję Wam :(
Wazne, żeby przed zabiegiem upewnić się, że nerki już funkcjonuja dobrze - by narkoza nie była za dużym ryzykiem...
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Pon paź 23, 2006 9:56

Srebro w dawce 0,5 ml zapodane.
Zobacze jaka bedzie reakcja.
Teraz przemyje dziasełka, a on sie bedzie daaaarrrłłłłłłł :(

Fredziolina

Post » Pon paź 23, 2006 9:57 Filemon

Jadziu, patrząc na wyniki nerkowe, na pewno nie jest tragicznie.Moja Fiona miala usuwanie kamienia i zębów przy kreatyninie 5 mg/dl i moczniku 120mg/dl .Trzeba tylko kroplówki dac i dobra narkozę, no i znalezć stomatologa dobrego.Na pewno po zabiegu usunie się przyczynę
powstawania infekcji.Ja zdecydowałam się na ten zabieg, mimo,że bardzo sie balam.Zabieg byl pod koniec maja, od tej pory (odpukac!!!)
Fiona czuje się dobrze, choć kreatynina powyzej 4mg/dl i mocznik powyzej 110mg/dl.Ma apetyt i zupelnie nie wyglada na tak chorego kota.
Moze warto się zdecydowac?
Pozdrawiam serdecznie.

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Pon paź 23, 2006 17:13

Fredziolino Kochana mocno trzymam kciuki za Filemonka :ok: :ok: :ok: , może to srebro koloidalne coś da.... U mojego Azorka też nieciekawie...
Obrazek

gattara

Od: Czw kwi 20, 2006 7:03

Post » Pon paź 23, 2006 22:05

Kochani, bardzo dziekuję wsparcie.

Podjełam decyzje:

Obniżam poziom mocznika, robie kotrolne badania i umawiam zabieg na Klinikach AR.
Musi byc dobrze!

Srebro czyni cuda 8O

Po porannej dawce, Filemon zjadł, potem wyszedł zza winkla łazienkowego, powyciągał sie, brzuchol wywalał do głaskania, poszarpał kanapę, pobiegał, smacznie spał na krzesle, obok mnie :mrgreen:

A teraz pałaszuje kolacyjkę 8)

Kanapowy Filemon :D

Obrazek

Fredziolina

Post » Pon paź 23, 2006 23:35

Mocne kciukasy za szybki powrót do zdrowia :ok:
Obrazek
tornado w Alabamie;P

Blond Tornado

Od: Pon cze 13, 2005 1:29

Post » Wto paź 24, 2006 0:49

Fredziolina pisze:... poszarpał kanapę...

:ok: :ok: :ok: oby tak dalej Filemonku :lol:
Fredziolina pisze:Kanapowy Filemon :D
Obrazek

:1luvu: :love:
moja trójka ObrazekObrazekObrazek

Punto [*] 03.08.2013.

dzioby125

Od: Pt paź 21, 2005 20:03

Post » Wto paź 24, 2006 1:01

Filus i Jadziu jutro zakupuję Srebro dla Rosie :)
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Też trzeba nam cudu .... :(
Obrazek

KaśkaGM

Od: Pon lis 21, 2005 14:13

Post » Wto paź 24, 2006 8:51

Kasiu :ok:

Filemon nawodniony, ze smakiem napił sie sreberka, zjadł sniadanie (3/4 tacki animody z ipakitinie, nerkowe nie za bardzo go interesuje :(

Oczywiście właczył syrenę, sama nie daje rady kroplówkować :(

Po poprannych zabiegach wystartował na pokoje, siedzi w okolicy wodopoju :mrgreen: i myje futerko, wypaćkałam go 8)

Sika obficiej, mocz juz nie jest skondensowany i mniej pośmierduje.
Czyli idziemy w dobrym kierunku, oby to badania potwierdziły :(

Fredziolina

Post » Wto paź 24, 2006 9:10

Jadziu, nie wiem, czy pisałam w Twoim wątku o tzw. narkozie odwracalnej. Co prawda Doc twierdzi, że to nie działa na koty tak rewelacyjnie jak na psy [po podaniu antidotum, pies wybudza się z narkozy w ciagu 10 min], ale mimo wszystko szybciej wiąże środek do narkozy i nie obciąża tak nerek. Narkoza wziewna też obciąża nerki, a jeśli Filemon ma mieć czyszczone zęby to trzeba to wszystko rozważyć.

Testy pod kątem chorób zakaźnych też mogły by coś dać, tak samo jak szczegółowe badania kału.

Jakkolwiek by nie było - trzymamy mocne kciuki.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro paź 25, 2006 11:25

Zapodanie srebra K. skonsultowałam z dr Popielem z AR.
Nie poleca dla netrkowego kota, bo jest wydalane poprzez nerki, czyli one jak żle pracują to srebro je dobije!!!!

:evil:

Poza tym on nigdy nie stosował u zwierzat, pratkuje konwencjonalne metody, z rózna skutecznosci, bo to zalezy od stanu zwierzaka.

Po przeczytaniu wyników Filemona, powiedział, ze nawodnienie i podawanie moczopędengo leku to dore przygotowanie do zabiegu.
On rónwież polecił mi anestojologa dr Skrzypczaka, który dobierał narkoze dla kotów o znacznie gorszych parametrach aniżeli ma Filemon.
I mam sie nie obawaic o jego stan, bo ma leciutko uszkodzone nerki, a jak sie stan zaplany z paszczcy zliwkiduje to i nerki odżyją.

Bardzo miły doktor :D

Tak wiec, absolutnie nie podaje srebra, nawadniam, robie wyniki i umawiam zabieg. I tam tez zrobie wszystkie testy , czy bnadania na zakażne choróbska.

A przed chwilą Filuś bawił sie z Jadwisią, ona biegała za mysią, on za nią, a jaki wesoły 8) siusia wiecej, tylko kupy nie robi codziennie :(
Pasta zapodana, czekam na urobek.

Fredziolina

Post » Śro paź 25, 2006 12:34

Jadziu mam nadzieję, ze Filusiowi nie zaszkodzi ..... :(
W sumie dobrze, że to były tylko 3 dawki, a teraz jest nawadniany ....
Kurcze a to Sreberko to sama moge wypić - może mnie uzdrowi z róznych przypadłości .. ;)
Kciuki za Filusia - niech Jadwisia da mu popalić, jak się porusza to i urobek będzie ;)
Obrazek

KaśkaGM

Od: Pon lis 21, 2005 14:13

Post » Śro paź 25, 2006 23:14

Nie dowiedziałam sie niczego konkretnego - Doc nie stosował nigdy srebra dla zwierząt i wyraził zdziwienie, że ktoś stosuje [tak samo pewnie by sie dziwił, ze ktoś `zamawia choroby` . :roll: ].

Po krótkim opisie przypadku Filemona stwierdził, że najpier starałby się usunąc źródła wszelkich infekcji [czyli zęby i to ucho doprowadzić do porządku], a potem skupić się na nerkach.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw paź 26, 2006 0:03

Agn pisze:
Po krótkim opisie przypadku Filemona stwierdził, że najpier starałby się usunąc źródła wszelkich infekcji [czyli zęby i to ucho doprowadzić do porządku], a potem skupić się na nerkach.

I taka wypowiedź mi sie podoba :D

Tak też zrobię.

Fredziolina

[poprzednia][następna]