poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 15, 2006 17:37

witajcie :D :D :D :D
po odpowiedzi do pytan zapraszam tutaj;
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=27018

sa tam odpowiedzi na pytania, o ktorych jeszcze nie pomyslalas, ze mozesz je zadac tijger
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Sob lut 18, 2006 12:11

Witajcie. Mam na imię Ania. Obok mnie siedzi Nadia-moja mała koteczka. To syberyjczyk, więc oboje z mężem uznaliśmy, że to imię będzie odpowiednie. Nadia wyzwoliła w nas ogromne pokłady miłości. Jej po prostu nie da się niekochać. Jest u nas od niedawna, a już nie możemy sobie wyobrazić naszego domku bez niej. Dopiero się uczymy opieki nad kociakiem, ale idzie nam nieźle. Pewnie w trakcie jej wychowywania będę miała do Was wiele pytań. Będę więc tutaj często zaglądać. Pozdrawiam :)

AniusiaP

Od: Czw lis 17, 2005 16:55

Post » Sob lut 18, 2006 12:21

AniusiaP pisze:Witajcie. Mam na imię Ania. Obok mnie siedzi Nadia-moja mała koteczka. To syberyjczyk, więc oboje z mężem uznaliśmy, że to imię będzie odpowiednie. Nadia wyzwoliła w nas ogromne pokłady miłości. Jej po prostu nie da się niekochać. Jest u nas od niedawna, a już nie możemy sobie wyobrazić naszego domku bez niej. Dopiero się uczymy opieki nad kociakiem, ale idzie nam nieźle. Pewnie w trakcie jej wychowywania będę miała do Was wiele pytań. Będę więc tutaj często zaglądać. Pozdrawiam :)

Witaj na forum.. :D
Zaglądaj koniecznie, a najlepiej załóż kici własny wątek i pisz o niej.. I pokazuj zdjęcia.. :D
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Sob lut 18, 2006 13:04

Witajcie :)
Ostatnio edytowano Śro mar 15, 2006 14:22 przez Meggi, łącznie edytowano 1 raz

Meggi

Od: Wto sie 30, 2005 7:55

Post » Sob lut 18, 2006 14:32

:D Jasne, będę zaglądała. Jak się nauczę, to załączę fotki nadii.

AniusiaP

Od: Czw lis 17, 2005 16:55

Post » Pt lut 24, 2006 11:27

Witam.
Mam na imię Jola. ''Kocim bakcylem" :D zaraziłam się niedawno. Zawsze wydawało mi się :oops: , że wolę psy. Mój pierwszy kot wybrał mnie sobie sam ponad rok temu w zimny listopadowy wieczór. Felcię ktoś podrzucił mi pod dom. I tak się zaczeła nasza przygoda. Felcia niestety jest w kocim niebie :placz: ( komuś przeszkadzała i została otruta). Obecnie posiadam dwa koty :kotek: :kotek: :
kocura Maćka w kwietniu skończy rok - Kocur wagi ciężkiej - obecnie usiłujemy walczymy z nadwagą
i kotkę Matyldę wiek ok 5 miesięcy - kotka niestety wagi lekkiej, wiecznie głodna - do czego przyczynia się Maciek :catmilk:

jolcia72

Od: Czw lut 23, 2006 12:06

Post » Wto lut 28, 2006 11:00

Witam :D Jestem Basia, jestem z Olsztyna,od urodzenia mam świra na punkcie zwierząt, a przede wszystkim kotów. Pamietam, że zawsze znosiłam do domu wszystkie zwierzaki jakie spotkałam na swojej drodze:-)oj moja mama to sie miała ze mną:-)ale że cała moja rodzina kocha zwierzeta to zawsze miały u nas dobrze:-).
Obecnie założyłam już swój dom i dziele go z moją połowicą a także z JOKO i Toshibą :-) Dwie ukochane kotki:-) Zdjęcie Toshiby nie długo dodam:-). Dziewczyny mają roczek i są rewelacyjne:-)
Pozdrawiam gorąco :D
Obrazek
Joko :-)

figara

Od: Pon lut 27, 2006 15:17

Post » Sob mar 18, 2006 20:18 Oskar i ja

witamy i my ;)
to znaczy moj Oskarek i ja - ja to taki mały dodatek do tego kochanego rudzielca. Oskar 14 marca skonczyl rok i jest juz powaznym doroslym kocurem :lol: wokol ktorego kreci sie caly moj swiat
Obrazek

matylda13

Od: Pt mar 17, 2006 18:58

Post » Nie mar 19, 2006 22:36

Witam na forum. Piękne masz kocio :D

keyko_2

Od: Czw sty 12, 2006 23:33

Post » Nie mar 19, 2006 22:49

witajcie.
zawitaliśmy do Was bo szukamy wszelkich informacji o życiu z kotem :)
chcemy adoptować naszego pierwszego kotka i łaknę informacji o tym czym go karmić, jakiżwirek itp.. czyli wszystko to co jest dla Was jasne i oczywiste.
dlatego przepraszam za moje lajkonickie pytania :)
Magda i Robert

Mruczaki

Od: Pt mar 17, 2006 20:22

Post » Wto kwi 04, 2006 15:14

Witam...
Dopiero teraz "odkryłam" wątek do powitań...choc na forum już jestem od kilku dni za sprawą mojej chorej koteczki... :cry: Ale byłam itak zakręcona jej chorobą,ze nie miałam czasu czytać dokładnie...O Lady - adoptowanej tricolorce więcej w wątku pt.Czy to panleukopenia...

A tu o mnie...Mam na imię Magda ..Całe życie byłam zdeklarowaną psiarą.I choc nigdy bym kota nie skrzywdziła, a zdarzało się dokarmianie piwnicznych - to jednak wychowałam się na kocich stereotypach .
Że fałszywe, że drapia, że wredne a nawet jeśli nie , to najlepiej jak nie w domu...No i w końcu przecież moga wygryźć tchawice jak się spi...<lol>
Takie opowieści zdarzało mi sie w dzieciństwie słyszeć....W domu więc zawsze były tylko psy...
Lata zajęło mi oswajanie się z kotami...Najpierw na działce TZ-a - gdzie mieszkała zaopiekowana przez jego rodziców kotka. Potem pomagały mi w poznawaniu kotowatych dwie dachówki znajomych.W końcu zdecydowałam się na rasowce - uznałam że na początek są dla mnie bardziej przewidywalne...A teraz dorosłam do adpocji...:)
Do Cytruska i Kropka - brytyjczyka i birmana dołaczyła Lady, o zycie której własnie walczymy...

meggi42

Od: Pt mar 31, 2006 14:21

Post » Sob kwi 08, 2006 12:34

Witam :)
A my wlasnie czekamy na malutkiego koteczka -znalezlismy go przez to forum :) Bedzie sie nazywal, wroc! Nazywa sie Ertuditu (ku mojej rozpaczy nie Mentuhotep Nebhepetre :cry: ) Jest PRAWIE 3-tygodniowa, szylkretowa koteczka, ktora sie urodzila u Ani, ktora to z kolei przygarnela jej ciezarna mame. Potem dala ogloszenie na kocim forum i... I nasze szczescie :)
Kiedys mialam kotke -Wolte. Byla najlepszym kotem na swiecie, nawet mowic umiala. I kochala parasolki. Ale ktos mi ja zabil :( Mieszkalam pod lasem, sasiad obok zalozyl warsztat samochodowy i Wolteczka chyba sie nie spodobala ktoremus z klientow :cry: Znalazlam ja metr od domu -szla po ratunek z wielka rana na karku. Ale nie wystarczylo jej juz sil.
Ertuditu nie bedzie wychodzila z domu. No chyba, ze da sie maly potworeczek namowic do chodzenia w szelkach, zobaczymy :)
A tak poza tym, to mamy 29 i wiecej lat :D I jestesmy archeologiem i informatykiem.

Murszafka

Od: Sob kwi 08, 2006 12:16

Post » Sob kwi 08, 2006 14:00 :)

Ja tez juz tu jestem od kilku dni (aczkolwiek przegladam od miesiecy)

od wczoraj wieczora mamy Kicie znaleziona tez przez to forum, ma na imie Mimi, ale mowimy do niej tysiacem imion

Kicia jest przepiekna szaroburopreguska - uosobieniem lagodnosci. Na razie zestresowana siedzi za lozkiem i udaje, ze spi :D

A my - to Magda i Krzys, lat 26 i 29, mieszkamy w Poznaniu. Krzys mial kotki od zawsze, zas ja nigdy :)
Obrazek

Silka

Od: Śro mar 29, 2006 17:04

Post » Sob kwi 08, 2006 14:05

Poznań wita Poznań i tygrysią Mimi... :)

joanna z kotami

Od: Czw paź 20, 2005 22:36

Post » Pon kwi 10, 2006 8:35

Cześć Wszystkim!
Mam kota na punkcie kota! A właściwie to kotów, wszystkich !
Jestem z Opola, w domu mam kotkę cudną, przytulaśną i miauczącą najgłośniej na świecie. Mam tez psa 12-letniego, syna i męża.
Pozdrawiam wszystkich kociarzy!!!

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

[poprzednia][następna]