Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lis 25, 2015 15:08 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

The Szops pisze:Dzwoniła pani od Vegi, bardzo przepraszała i pytała, czy mogą ją odebrać w środę za tydzień. Oni 2 razy w roku mają jakiś 2 dniowy wyjazd i akurat wypadł im w ten weekend. Nie wiem co to za wyjazd, ale bardzo im głupio, że tak to wygląda jakby celowo zwlekali z odebraniem kotki, a tak nie jest. Nie chcą jej brać i od razu zostawiać samej. To naprawdę będzie dobry dom, ale Vegunia musi jeszcze tydzień wytrzymać.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro lis 25, 2015 15:17 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Ponoć Vega właśnie w drodze do domu :D

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lis 25, 2015 15:50 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Vega właśnie wyadoptowana. Niestety nie znalazłam bloczku na chip.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro lis 25, 2015 17:18 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Alinka -
dostała przeciwzapalny i przeciwbólowy lek. Kontrola w poniedziałek. Jeżeli nie zacznie jeść, trzeba pojawić się z kicią wcześniej.
Zalecono pro-kolin, karma gastro.
Brzuch niebolesny, przelewający się. W pysku zmian nie ma. Temperatury nie ma.
Alinka ma dwa leki w iniekcji do niedzieli. Do podawania rano, podskórnie.
Kartę założyłam.

Kiwi (Dolli) -
test na felv (-) ujemny. Kotka jest chora. Ma duży wyciek z oczy, bolesne gardło, powiększone migdałki.
Temperatura 38,9.
Zalecono gentamycyne do obu oczu 3 razy dzinnie oraz lek przeciwzapalny do niedzieli. Do podawania rano, podskórnie.
Kartę założyłam. Kotka jest w boksi.
Dziewczyny uwazam, że na zdrowej jest za zimno, nie wiem jakie jest wasze zdanie ale moim powinnyście zacząć tam pożądnie grzać.
Sterylizacja po zakończeniu leczenia - prosze o umówienie terminu.

Molli -
jest w boksie na dole. Jedzenie dopiero jutro rano. Woda do picia dzis wieczorem.
Zastrzyk na jutro jest w Chatce, trzeba podać kotce - to lek przeciwbólowy.
Reszte leków jutro Terenia odbierze ze schroniska.
Kartę załozyłam.

Pringels -
jest w boksie na dole. Jedzenie dopiero jutro rano. Woda do picia dzis wieczorem.
Książeczka Pringelsa to książeczka Dolli, można to sprawdzić po czipach.
Test na felv (-) ujemny.

Bella ma rujke, nie możemy jej szczepić. Prosze umówić sterylizację to od razu zobaczymy co to za guzy na listwie mlecznej. Czy 14/12 może być? Prosze potwierdzić.

Dixi, Pixi i Xena zaszczepione. Xena sterylizacja 10/12 - prosze potwierdzić czy termin odpowiada.

Helenka sterylizacje miała 15/10/2015.

Beza nia miała rujki przez cały pobyt w schronisku. Ma tatuaż na uchu, prowdopodobnie w taki sposób została oznaczona jako wysterelizowany kot wolno żyjący. Jeżeli po adopcji okaże się, że dostanie ruje, opiekuinowie moga wysterylizowac ja bezpłatnie w naszym gabinecie.

Kot z bosku na górze jutro ma zabieg w Lupusie. Ela go zawiezie, proszę ustalcie kto go odbierze. Może okazac się, że zostanie w szpitaliku.

Chyba wszystko. W razie pytań jestem do dyspozycji - 600 809 399
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro lis 25, 2015 17:29 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

No ja tam odkręcam kaloryfer bo czasami jest nastawiony na minimalnie :/
A jak wchodzę to zimno jak diabli.

Dobrze ze dałaś zastrzyki na rano bo nie wiem czy dziewczyny by sobie wieczorami poradzily.

CatAngel

Post » Śro lis 25, 2015 17:47 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Grafik od 23.11-29.11.
23.11. pon. rano CatAngel wiecz. Asia
24.11. wtorek rano CatAngel wiecz. Mara
25.11 środa rano CatAngel wiecz. Asia
26.11. czwartek rano CatAngel wiecz. FElunia
27.11. piątek rano CatAngel wiecz. Karolina
28.11. sobota rano brak wiecz. brak
29.11. niedziela rano Edisza wiecz. brak

CatAngel

Post » Śro lis 25, 2015 17:53 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

A jaki zabieg ma jutro Kokosz?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro lis 25, 2015 18:15 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

CatAngel pisze:No ja tam odkręcam kaloryfer bo czasami jest nastawiony na minimalnie :/
A jak wchodzę to zimno jak diabli.

Dobrze ze dałaś zastrzyki na rano bo nie wiem czy dziewczyny by sobie wieczorami poradzily.

Dałam na rano z myślą o Tobie.

Mara jeżeli kotu z ucha kapie krew to dzieje się coś niedobrego. Kot nie da się dokładnie zbadać. Trzeba go znieczulic, dokładnie zbadać ucho, przy okazji zrobić test i jeżeli okaże się że trzeba operować to od razu dr Hyla to zrobi. Nie ma na co czekać. Tak uważam.

Kot ma być na czczo. Proszę mu zabrać jedzenie.

Cookie1706

Post » Śro lis 25, 2015 19:36 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Ja jutro będę w schronisku poodbieram co trzeba i przywiozę do kociarni. Kokosza jutro mogę odebrać po zabiegu z Lupusa i zawiozę go do kociarni. Dajcie znać czy zostanie w Lupusie czy mam go zabrać. Co z Hermionem - jak coś mogę go jutro z Lupusa też
W sobotę zabiorę wszystkie książeczki do schroniska i pouzupełniamy to co nie jest w pisane do książeczek i jeszcze raz przejrzę co komu brakuje, i założymy nowe książeczki dla kociaków które ich nie mają. A jeśli przeszły przez schronisko to książeczki musiały być. Wszystko jutro sprawdzę. Jutro też przywiozę nowe kociaki ze schroniska Marlenka już wytypowała. Opisy na książeczkach popoprawiam.
Zaraz pozmieniam na stronach opis dla Hermiona :D
Czy adopcja Pixi jest aktualna jutro? Pixi ta kotka z większą ilością czarnych łat mam nadzieję że sie nie pomyliłam :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lis 25, 2015 19:49 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Cookie1706 pisze:
Bella ma rujke, nie możemy jej szczepić. Prosze umówić sterylizację to od razu zobaczymy co to za guzy na listwie mlecznej. Czy 14/12 może być? Prosze potwierdzić.

Xena sterylizacja 10/12 - prosze potwierdzić czy termin odpowiada.

Terminy nam odpowiadają proszę teraz o deklaracje kto kociaki zawiezie ja będę mogła odebrać .

terenia1

Post » Śro lis 25, 2015 19:53 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Czyli na dzień dzisiejszy:
Vega pojechała do domku
2 czarne maluszki zarezerwowane ja mam kontakt z tymi osobami więc tylko będę się kontaktowała z osobami dyżurującymi w sprawie wyadoptowania kociaków
Czy Alinka jest zarezerwowana? bo już sama nie wiem może czegoś nie doczytałam ?
Czy Pixi jedzie do domku i kiedy?
Wrzucę na stronę schroniska kociaki które są u nas a jeszcze nie ma ich na stronie schroniska - zdjęcia Marta zrobiła ja postaram się zrobić jakieś teksty do ogłoszeń .

terenia1

Post » Śro lis 25, 2015 19:54 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Jutro zabiorę Alinkę do siebie do domu na DT mam nadzieję że w domowych warunkach mała szybciej dojdzie do siebie.

terenia1

Post » Śro lis 25, 2015 21:16 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

terenia1 pisze:Jutro zabiorę Alinkę do siebie do domu na DT mam nadzieję że w domowych warunkach mała szybciej dojdzie do siebie.

Tereniu :1luvu:
Ta mała jest przesłodką przylepką! Niestety, przy nas też nie chciała jeść :cry: Na szczęście nie jest osowiała, wręcz przeciwnie, uparcie siedziała Maćkowi na szyi, tuliła się i mruczała, troszkę pobawiła się wędką. Jeszcze raz powtarzam: Alinka nie jest siostrą Helenki, w opisie na stronce Nadziei jest błąd! Siostrą Helenki jest Henia/Hania, która już znalazła domek.

Bo zamieniliśmy się z Asią dyżurami, tak więc dziś my zrobiliśmy dyżur.
Koty po zabiegach - Pringels i Molli są w dolnych boksach. Pringels zachowywał się już całkiem normalnie i bardzo płakał w boksie. Molli jeszcze nie doszła do siebie, ciągle jej się łapki plątały, ale rzucała się bardzo w boksie, aż udało jej się uciec :strach: Zostawiliśmy im wodę.
Kokoszowi zabraliśmy jedzenie, zresztą mokre i tak było nie zjedzone. Rano podrzucę go do Lupusa (nie wiem, jak go wsadzę do transporterka)
Doli nieszczęśliwa z powodu zamknięcia, ale poza tym wszystko ok.
Maluszki bardzo żywiołowe. Ponieważ Kola siedział na parapecie i się nimi nie interesował, wypuściłam je, żeby trochę pobiegały, bo boję się, by przez to siedzenie w boksie nie było z nimi jak z Bożenką, Maluchy odkryły uroki wędki z rzemykami, tak więc troszkę pobiegały i poszalały :D
Na dwójce wszystko w porządku. Jedynie Didi ma mokrą wydzielinę z oczu, ale przyznaję, że nie przyjrzałam jej się bliżej, powtarzam to co zaobserwował Maciek. Helenka bardzo miziasta :love:
Na trójce wszystko dobrze, jedynie znowu nalane przy kontenerku przy drzwiach (Tygrysek?). Mokrym jedzonkiem zainteresowane były tylko Beza i Ksena. Żaden kotek nie miał ochoty na zabawę wędką - odkąd czarne koty poszły do domu, nie ma się z kim bawić wędką ;)

Jak pisałam wcześniej - Vegusia poszła do domku, ale nie znalazłam bloczku do wypełnienia dot. chipa. Jeśli ktoś wie gdzie jest, proszę o sygnał.
Odebraliśmy żwirek, jest wsypany do pudeł.

Korka nie było. Przy wejściu do budynku stała oparta kratka, nie wiem co to jest, fragment klatki? W każdym razie wrzuciliśmy ją do przedsionka, na wypadek, gdyby to było coś, co nie powinno zginąć.

FElunia

Od: Wto kwi 14, 2015 15:11

Post » Śro lis 25, 2015 21:51 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Jak Didi zachoruje to lezymy... :evil:

Cookie1706

Post » Śro lis 25, 2015 22:16 Re: Kocia Chatka zaprasza - juz 34 odsłona

Cookie1706 pisze:Jak Didi zachoruje to lezymy... :evil:

Marlenka bez paniki jak jutro będę w kociarni zobaczę co i jak tylko muszę sprawdzić która to jest Didi :(
Hermoniię zamieniałam na naszej stronie i na stronie schroniska na Hermion.
Vega zdjęłam ze strony schroniska i z naszej strony do wyadoptowanych.
Ksenia - napisałam na naszej stronie tekst i wrzuciłam ją na stronę schroniska.

terenia1

[poprzednia][następna]