Dwa robalki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 21, 2014 14:20 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

E tam, Alienorku...jakoś mi się nie wydaje :? .
No bo jak tak weźmiemy pod lupę każdego z osobna, to:

Plamiś- o Plamisiu nic złego napisać sie po prostu nie da. I to jest fakt rzeczywisty. Jest bardzo spokojny, inteligentny, i piekielnie mądry. Nie umiem tego inaczej wyrazić, ale on po prostu pewne rzeczy wie...czasem nawet wcześniej, niż ja.
I zawsze wie, jak się zachować.
Puś- gapa, ciapa i pantoflarz. Ma dwie cechy strasznie wkurzające...w nocy nie da sie spędzić z głowy, z twarzy, z klatki z piersiami. Śmiem przypuszczać, że dybie na moje życie. Druga cecha jest taka, że jak Punio sobie umyśli, że umyje jakiegoś malucha, to po prostu to robi i już. I nie ma takiej siły na niebie i ziemi, która mogłaby Pusia od tego powstrzymać. Bywa też strasznie upierdliwy :? .
Ali- o, ten to jest dopiero charakterny! Jak sobie czegoś nie życzy, to za nic na świecie tego nie zrobi. A przymuszony daje upusty swojemu niezadowoleniu...długo daje, żebym zrozumiała i zapamiętała. Niewyobrażalny tchórz i histeryk. Bywa złośliwy. Wizyta u weta to horror...zresztą, droga do weta takoż, Ali do lekkich nie należy.
Antoś- piękniś, narcyz, cwaniaczek, rozpieszczony do granic, uważa, że wszystko mu wolno...cóż, troche racji ma :oops: :oops: . Miewa napady zabawowego szału, choć już coraz rzadziej, podczas których wykazuje niebywałą siłę niszczycielską. Uczepił się Zosiejki i lata za nią do upadłego, czym ją bardzo denerwuje. Również bywa mocno upierdliwy.
Zosia- jak wszyscy stali w kolejce po urodę, to Zosia była jedną z pierwszych i zgarnęła prawie cały przydział. Niestety, innych cech dla Zosi już brakło. W zasadzie nie lubi nikogo, jest nerwowa, łatwo sie irytuje, nienawidzi maluchów. Nie jest łatwym kotem, wyznaje zasadę, że są tylko dwa sposoby na załatwienie wszystkiego: Zosi sposób i zły sposób. Walenie łapą jest u Zosi na porządku dziennym.
Makita- Maki można w zasadzie scharakteryzować przysłowiem: " Koń (Maki) jaki jest, każdy widzi ".
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Nie wrz 21, 2014 14:21 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

alab108 pisze:Marzenko, Gosia się z nami droczy :ok:

Aluś, a gdzieżby!
Ja się staram być obiektywna :mrgreen: :mrgreen: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Nie wrz 21, 2014 16:17 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

śliczny zwierzyniec.
A rudzielce to juz chyba w genach mają dar to takich min :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Pozdrawiamy
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie wrz 21, 2014 22:27 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

Obejrzałam . Przepiekne futrzaki . A jak je opisałaś wspaniale :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
A charakterek każdy posiada i juz .
A szyby , to ja mam zadeptane od wewnatrz . :twisted:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon wrz 22, 2014 19:15 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

Witam u robaczków :) .
Miałam dziś nie pisać, żeby nie być gołosłownym, wszak zdjęcia miały być robciowe...
Ale akumulatorki się rozładowały, i trza naładować.
Pewnie juz kończą żywota, bo i wiekowe są bardzo :? .
A po sesji vipkotowej padły były na amen.
Ale zdarzyło się coś, co muszę opisać....

Otóż w łazience, chwilowym więzieniu robaczków, mam w kącie papier toaletowy.
Zawsze nową zafoliowaną paczkę wkładam do takiego kącika " w sam raz ", żeby był pod...hmmm...ręką? :mrgreen:
No, jak zwał tak zwał, w każdym razie dwie rolki w tej folii zostały, aż do dziś dla robciów nieciekawe.
Właśnie, aż do dziś... :?
Kotki to są bardzo zmyślne zwierzątka, o tym to ja się już dawno przekonałam...ale wyobraźnia małych kotków jest bardzo, ale to bardzo duża.
Robcie odkryły foliową torebkę z papierem, no więc wiadomo, wsadziły zaraz pysie w celu sprawdzenia, co zacz i czy ewentualnie można sie tym pobawić.
Najwyraźniej papier jako taki nie wzbudził zainteresowania, natomiast obecność w owym miejscu trzeba było jakoś zaznaczyć, nieprawdaż?
Tak więc robcie rozwinęły torebkę, nasikały do środka, potem zawinęły spowrotem i wszystko upchały grzecznie do kącika :evil: .
Nie muszę dodawać, że dwie rolki papieru będącego w środku nie nadawały się już nawet do celu, dla jakiego zostały stworzone... :evil:

vip

Post » Pon wrz 22, 2014 19:36 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

Ależ one zostały prawie wykorzystane do tego celu . :twisted: Prawie :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon wrz 22, 2014 19:39 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

barbarados pisze:Ależ one zostały prawie wykorzystane do tego celu . :twisted: Prawie :wink:

Baśka, to był papier do mojego...użytku :evil: .
Do mojego, nie robciowego.
Oraz były to dwie ostatnie rolki, przeze mnie posiadane.
Coś mnie nie lubią te robale :evil: .

vip

Post » Pon wrz 22, 2014 19:40 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

Ojej, bo one nie wiedziały, że papieru toaletowego używa się po :lol: .
"...nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"

http://diakrytyczne.pl/

dzika ruta

Od: Pon mar 17, 2014 12:03

Post » Pon wrz 22, 2014 19:44 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

barbarados pisze:Ależ one zostały prawie wykorzystane do tego celu . :twisted: Prawie :wink:

O właśnie! :mrgreen:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon wrz 22, 2014 19:47 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

No powiem Wam, że zła jestem...ale też i z pewnego podziwu wyjść nie mogę, jak im się udało to załatwić.
Wyciągnąć z kąta, rozwinąć, naszczyć, zawinąć i schować.
Przez myśl mi przeszło, że to może ja....ale nie, jakoś nie mam w zwyczaju sikać do torebek :? .
Ależ mi się zmyślne smarki trafiły! :twisted:

vip

Post » Pon wrz 22, 2014 19:57 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

Gosiu ja na prawdę nie rozumiem Twojego oburzenia..... no przecież spożytkowały nalezycie ;)
gorzej jakby zjadły... jeszcze mógłby im zaszkodzić, wszak jest to papier do....no do wiadomo czego a nie do jedzenia :smokin:
Obrazek Obrazek

johaśka

Od: Nie mar 14, 2010 22:25

Post » Pon wrz 22, 2014 20:03 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

zmyślne masz kocie Gosiu, bardzo zmyślne :201494
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Pon wrz 22, 2014 20:27 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

Już Wy ich, Cioteczki, za bardzo nie brońcie, co? :evil:
Niedobre są, niegrzeczne, goowienka małe śmierdzące :evil: .
I cwane, jak nie przymierzając wujek Antoni.
Na przykład mała Amisia...o, ta to wyrośnie na wielką cwaniarę!
Rozrabiaka mała zawsze wie, co na mnie podziała.
Jak już mnie doprowadzi do ostateczności, jak vipkowi juz para z uszu bucha i jestem maleńki kroczek od uduszenia stworzonka niedobrego- Amisia wdrapuje mi sie na szyję, obejmuje mi łapkami twarz i zasypuje buziakami :evil: .
No i co? I vipek ugotowany do miękkości :? ...

vip

Post » Pon wrz 22, 2014 20:31 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

:ryk: Ugotowany Vipku Ty :mrgreen:
"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Pon wrz 22, 2014 20:33 Re: Dwa robalki z przystanku...Ami i Nemu :)

Caragh pisze::ryk: Ugotowany Vipku Ty :mrgreen:

No co ja zrobię...miętka jestem :oops: .
Koty robią, co chcą, piesy robią, co chcą...taka prawda, no :? .

vip

[poprzednia][następna]