KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 30, 2013 13:16 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Alienor pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Kurcze zrównaliśmy się głosami z Tychami - głosowanie trwa do 15 listopada i kazdy może oddać tylko 1 głos

"Napuściłam" Alę, ona "napuszcza swoją klasę :ok: .

nagrałam grupę ludzi ale umówiłam się z nimi na atak po 11 listopada, jak już Tychy wyczerpią możliwości :lol:

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Śro paź 30, 2013 13:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Dorota Wojciechowska pisze:
Iwona11 pisze:W lecznicach, sklepach zoologicznych, wczoraj dałam Sielankę (i Śnieżkę :mrgreen: ) do papierniczego na Alei Zwycięstwa, pani przykleiła na szybę, poza tym zaniosę np. do zakładu fryzjerskiego, babki tam oglądają kolorowe pisma, może którejś wpadnie w oko jakiś nasz podopieczny, no i trochę rozdam w pracy różnym paniom, żeby poszło dalej w świat :D

No widziałam dzisiaj Śnieżkę dumnie patrzącą z okienka sklepowego.

Iwonka a nie można by u was jakimś wewnetrznym kanałem rozesłać po pracownikach prośbę o oddanie głosu na fb na nasze schronisko https://www.facebook.com/events/205507996287972/?ref=5 bardzo Tychy nam depczą po pietach.
A wygrana bardzo nam by się przydała.

Już wymieniłam Śnieżkę na kociaka schroniskowego, na marginesie - ta pani z tego sklepu Cię zna :D
Nie wiem czy w Urzędzie są "kanały wewnętrzne", raczej jest jeden wielki kanał :mrgreen:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro paź 30, 2013 14:36 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

To zacznę może od Rossa: W kuwecie mały bobek trochę moczu ale wokół podobnie jak ostatnio, ale nie jakoś dużo. Podałam parafinę, miał apetyt dałam mu resztę tej saszetki napoczętej którą wymiótł w momencie, ale nie wiem czy jest coś dla niego na wieczór... Zrobiłam mu "nowy wystrój boksu" ułatwiający utrzymanie higieny tj. wyłożyłam go ręcznikami papierowymi(które są relatywnie tańsze od materiałów) i owinęłam nimi poduszkę- przy tej częstotliwości brudzenia szybciutko skończyłyby się wszystkie poduszki i poszewki. A i utrzymanie czystego boksu przy hiperłaszącym się kociaku z takim problemem nie jest proste :wink:
Dajcie znać czy ten sposób się sprawdza, czy np wszysko nie będzie wiczorem potargane. Mam w domu kupioną w tym roku maść PROKTOSEDON która była potrzebna mojemu kotu (i nie były to hemoroidy) i wątpię czy kiedyś mu się jeszcze przyda. Spytajcie prosze weta czy można pomocniczo ją u Rosska stosować, może akurat to ją podrzucę.
((z ulotki: "Hydrokortyzon działa przeciwzapalnie, cynchokaina miejscowo znieczulająco. Neomycyna - antybiotyk o szerokim działaniu, zapobiega wtórnym zakażeniom i leczy miejscowe zakażenia wywołane przez gronkowce i wrażliwe bakterie Gram-ujemne. Eskulina hamuje krwawienie z naczyń i zmniejsza obrzęki. Lek zmniejsza objawy występujące w żylakach odbytu, tj. stan zapalny, ból, świąd, obrzęk i krwawienie."))

Badi miał dziś przy mnie atak kichania który trwał ok minuty, nie było to jakieś intensywne ale było. Prokolin podany- ps do kiedy on go bierze?

Zuzia w sennym nastroju ale nie wyglądała na obolałą na szczęście, chętnie się głaskała. Messi jakieś takie jesienne romantyczne nastroje miał, nie gonił tak szaleńczo za zabawką jak zwykle - może wie co go czeka :lol: Ktoś pytał wcześniej - to czarno biały kocurek na izolatce.

Kartę Miłka przeniosłam do zdrowych, oczka mu zakropiłam ale u niego i tak wszystko wypływa razem ze łzami. On i siostra już się zaaklimatyzowali z resztą, nie zaobserwowałam żadnych spięć.

Brakuje mi jednej czarnej kotki z zielonymi oczami na zdrowych która nazywała się Niki czy Nina... czy może to ta Franki która poszła do domu???? mam problem z rozróznieniem większości czarnych.

Pomieszczenia wywietrzyłam ale okna zostawiłam zamknięte, przyniosłam trochę mokrej karmy na wieczór i rano powinno jeszcze starczyć.

mrymry

Od: Pt paź 18, 2013 14:37

Post » Śro paź 30, 2013 14:39 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ja pytałam o Messiego, jak zdążę, to go drapnę dzisiaj, więc jak go nie będzie wieczorem to znaczy, że pojechał na kastrację.

Iwona11

Post » Śro paź 30, 2013 15:22 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Renia ma testy ujemne :)

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Śro paź 30, 2013 15:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

:ok: uff
The Szops pisze:Renia ma testy ujemne :)
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro paź 30, 2013 18:15 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Messi jest w lecznicy, jutro będzie miał kastrację. Nie udało mi się znaleźć jego książeczki, ale za to była książeczka Tomaso, więc chyba zaszła jakaś pomyłka. Wzięłam tą Tomaso, bo te koty chyba miały to samo robione.

W witrynie na dolnej półce są ogłoszenia do rozdania. Zrobiłam parę w pracy :D
Wzięłam jedną puszkę, bo znalazłam nowy punkt.
Marzenko, a gdzie Ty chciałaś wstawić, do sklepu zool. na Zagórzu? Mogę tam podjechać, jeżeli nie możesz odebrać puszki z Chatki. Została jeszcze jedna w witrynie.

Iwona11

Post » Śro paź 30, 2013 18:30 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Do tego zoologa na targu na Hubala-Dobrzańskiego (przystanek nazywa się Gwiezdna). Wiem, że tam była puszka w poprzednim "rozdaniu". W sumie to na skrzyżowaniu przy Orionie też jest zoologiczny i pani prowadząca może się zgodzi na zostawienie u niej puszki. Podejść do jednego i drugiego to dla mnie nie problem. Gorzej chwilowo z dojeżdżaniem powyżej 15 minut gdziekolwiek :oops: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 30, 2013 18:33 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Jadąc od Zagórza na Klimontów to prawej stronie? Ten sklep ma jakąś nazwę? Nie umiem tego ogarnąć, targ był, ale przy Kraszewskiego, nie bezpośrednio przy Hubala.

Iwona11

Post » Śro paź 30, 2013 19:25 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Ten niski, otoczony zielonym pełnym "płotem", obok są 2 duże parkingi dla kupujących i Apteka Gwiezdna i ośrodek zdrowia. Może jednak spróbuję podjechać do Kociej i zebrać puszkę - tak będzie łatwiej.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro paź 30, 2013 19:54 Re: KOCIA CHATKA zaprasza do nowego wątku

Mogę Ci tą puszkę podrzucić do domu, jak chcesz. W Chatce będę jutro po Sielankę na szczepienie, więc mogę ją zabrać. Szkoda, żeby stała "bezczynnie".

Iwona11

Post » Śro paź 30, 2013 20:38 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 28.10.-03.11.
28.10. pon. rano Ania wiecz. Teresa
29.10. wtorek rano Mirka wiecz. Agata
30.10. środa rano Ania wiecz. Mara
31.10. czwartek rano Beatka wiecz. Teresa
01.11. piątek rano Marta wiecz. Wiola
02.11. sobota rano Ania wiecz. brak
03.11. niedziela rano brak wiecz. Mara

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 30, 2013 20:40 Re: nie pisać nowy watek

regularkate pisze:
Pani Tereso, dołączę na czwartkowym dyżurze.
Niestety w ubiegłym tygodniu nie mogłam przyjechać :( Ale już wracam do normy i będę bardziej regularna.

Fajnie będę gdzies koło godziny 17 jutro.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro paź 30, 2013 21:32 Re: nie pisać nowy watek

terenia1 pisze:Grafik dyżurów 28.10.-03.11.
28.10. pon. rano Ania wiecz. Teresa
29.10. wtorek rano Mirka wiecz. Agata
30.10. środa rano Ania wiecz. Mara
31.10. czwartek rano Beatka wiecz. Teresa
01.11. piątek rano Marta wiecz. Wiola
02.11. sobota rano Ania wiecz. brak
03.11. niedziela rano brak wiecz. Mara

Ja się pisałam jeszcze na niedzielę rano :wink:

The Szops

Od: Sob lip 30, 2011 15:08

Post » Czw paź 31, 2013 9:35 Re: nie pisać nowy watek

Grafik dyżurów 28.10.-03.11.