Bąbel & Spółka... Michaś się trzyma i dzielnie znosi gości;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 18, 2014 11:51 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Cioteczki Kochane, jak dobrze, że jesteście :D :D :D :1luvu:

Zosik, Rychosław teraz to absolutny Król Lew :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Odczarowaliście go, Kochana...
Musimy ruszyć z ogłoszeniami :ok: :ok: :ok:
Będą się domy w kolejkach ustawiać, zwłaszcza jak zobaczą rodowód z amerykańskim championem w charakterze ojca :wink: :D Lepiej więc, tę kwestię w ogłoszeniach przemilczeć - chiba :wink:
Mam nadzieję, że znajdziemy kogoś kto pokocha po prostu Rycha - oczywiście przy okazji może się również zachwycić :mrgreen:

U nas nadal wiemy, że nic nie wiemy - w przypadku Planety i Sarusia, ale jestem dobrej myśli. Przecież musi być dobrze :!:
Michaś w piątek stracił już ostatnie druty, niestety jednak trzeba było puścić do pyszczka trochę wziewki z maski :( Na żywca cierpiałby za bardzo, choć początkowo mieliśmy nadzieję, że się uda szybko i bezboleśnie prawie.
Mam nadzieję, że nerki nie ucierpiały mocno :ok: :ok: :ok:
W każdym razie nasz rudzielec ma się dobrze i po odstawieniu antybiotyku wreszcie wcina tak, jak On naprawdę potrafi :D
Nadal więc Micha nawadniamy, leki podajemy, krewkę za miesiąc zbadamy i przede wszystkim się przytulamy :D ...a wapń spada - mam nadzieję, bo nie zgadzamy się na wtórną nadczynność przytarczyc :ok: :ok: :ok:

A ja wyszłam z dołka - chwilowo jedną nogą :mrgreen:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto mar 18, 2014 16:03 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Obrazek

Michaś zasiadł przy stole niczym gość w restauracji w której obsługuje Gesslerowa.
Ciekawe co mu zaserwowano :wink:
Pewnie coś z kuchni francuskiej : Szarolę Myszolę :mrgreen:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Wto mar 18, 2014 16:33 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Małgocha Pe pisze:Obrazek

Michaś zasiadł przy stole niczym gość w restauracji w której obsługuje Gesslerowa.
Ciekawe co mu zaserwowano :wink:
Pewnie coś z kuchni francuskiej : Szarolę Myszolę :mrgreen:

o jeeeżu moje dziecko chrzestne :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Śro mar 19, 2014 13:09 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Wszem i wobec oświadczam, że nikt nie pożarł mojej ukochanej Myszki i że nie dam jej przyrządzić nawet po francusku :twisted: Choć przyznaję, że sama często bliska jestem tego by ją schrupać z miłości :mrgreen:
Natomiast Michaś ostatnio apetyt ma wspaniały i wsuwa aż miło (podkreślam raz jeszcze - żadnych Myszek, ani myszek :twisted: ) :D Mama chrzestna może być dumna 8)

Dziś w nocy się obudziłam i obserwowałam z rozczuleniem jak mocno przytulone do mnie ślepki wzajemnie wylizują sobie główki :1luvu:
Bardzo je kocham, choć odnoszę wrażenie, że to niemodne i niezbyt dobrze odbierane jest ostatnio, a w każdym razie mówienie o tym. Teraz modnie jest pomagać i zajmować się zwierzętami bez emocji, przynajmniej w niektórych krążkach. A ja osobiście chrzanię życie bez emocji!!! Zwłaszcza, że nie wyklucza to działania rozumnego i odpowiedzialnego. Wręcz przeciwnie :wink: :D
Tak sobie marudzę, a deszcz po szybach spływa (niechaj to mnie usprawiedliwi :wink: ).
Słońca nam trzeba, w takim razie czas na...

Józio - Król Słońce :D
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro mar 19, 2014 13:10 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Kochana, bez emocji życie nie istnieje. 8)

Samych pozytywnych Ci życzę i daj znać, jak tam. :)
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro mar 19, 2014 13:17 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Aśka ale następnym razem gdy Michaś zechce zasiąść przy stole to fundnij mu chociaż coś pod tyłeczek coby miał wyżej bo wygląda jak prezes Jarosław w Tirze :mrgreen: :wink:

Małgocha Pe

Post » Śro mar 19, 2014 13:24 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

No nie wierze- czyżby zdjęcie mojego faworyta Józia vel Stefanka :?: :!: - cudny, słoneczny chłopak :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Colette1985

Od: Śro wrz 11, 2013 13:32

Post » Śro mar 19, 2014 14:16 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Małgocha Pe pisze:Aśka ale następnym razem gdy Michaś zechce zasiąść przy stole to fundnij mu chociaż coś pod tyłeczek coby miał wyżej bo wygląda jak prezes Jarosław w Tirze :mrgreen: :wink:

o to to to :ok: :ryk:

coś wymyślimy , bo faktycznie .... :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Wto kwi 15, 2014 12:10 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Tak tu było wesoło beze mnie - no, ładnie Towarzyszki :lol:

Dzisiaj pada i jest buro oraz zimno wokół. Postanowiłam pokazać Wam coś na rozgrzewkę serc :wink: :D

Oto Niuniek, ukochany kot naszej Basieńki :1luvu: , który niedawno zamieszkał w nowym domu.
Jest teraz baaaardzo szczęśliwy, choć nie wiem czy jego Duża - Pani Dominika - nie bardziej :mrgreen:
Niuniek odżył, zniknęły wszelkie problemy!!! Napiszę o tej dwójce tak: "kochają się jak wariaci" :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Niuniol nie odstępuje swojej Dużej, asystuje nawet podczas powstawania witrażu :D
Obrazek

Z wrażenia czasem nawet "gubi" języczek :wink:
Obrazek

Wierzę, że Basia czuwała nad nim. Jestem bardzo szczęśliwa, że Niuniek ponownie ma swój kochający, prawdziwy, cudowny dom.
Teraz kolej na Obłoczki...
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto kwi 15, 2014 14:08 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Swietna wiadomość , Asiu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A czy wokół Obłoczków cos się dzieje ? Bo dawno już nie udostępniałam, robię to zawsze po Tobie.....

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Śro kwi 16, 2014 6:28 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Cieszę się Asieńko,że Niuniol tak ma dobrze!
A o Obłoczki nie ma zapytań?
Całuję Cię mocno kochanie! :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Śro kwi 16, 2014 8:46 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Cudowne wieści o Nuniolu :1luvu:
I ja Asiu z cichacza trzymam za CIebie kciuki cały czas :1luvu: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Czw kwi 17, 2014 6:43 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

kropkaXL pisze:A o Obłoczki nie ma zapytań?

No właśnie. Co z Obłoczkami.
Półtora miesiąca temu pisałaś że szykuje się kolejna wizyta przedadopcyjna. No i .... ?

W wolnej chwili z myślą o kociastych wymyśliłam takie coś :wink:

Hen tam wysoko na niebie błękitnym
płynęły obłoki, po czym gdzieś znikły
Zeszły na ziemię, postać zmieniając
na kocich łapkach miękko stąpając .

Małgocha Pe

Post » Czw kwi 17, 2014 11:27 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Kochane, procedura adopcyjna Tuptusia i Atosia trwa. Pani Monika - ich potencjalna Duża - była w Poznaniu na rozmowie PA (jest już po wizycie PA, oczywiście). Decyzja zapadła - Obłoczki pojadą do Warszawy. Ale, no właśnie, jest ale... W tej chwili czekamy na osiatkowanie balkonu, niestety terminy w stolicy są bardzo odległe, bo przecież mamy szczyt sezonu montażu zabezpieczeń. Póki nie zawiozę Obłoczków do nowego domku i nie upewnię się, że jest na to całkowicie przygotowany nie uwierzę w tę adopcję. Nie pisałam o tym, żeby nie zapeszać :oops:
Bardzo Was proszę o kciuki, bo te niezwykłe koty naprawdę powinny być już w swoim kochającym domu!!!
Gosiu, mam nadzieję, że Twój super wierszyk przyniesie Basinym Obłoczkom szczęście :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw kwi 17, 2014 11:27 Re: Bąbel & Spółka... Basine Obłoczki szukają domu:(

Chciałabym też tutaj pożegnać Zuleńkę ['] która miała oczka jak poranek :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Koteńkę, o której losie dowiedziałam się na forum właśnie. Ratowałam ją wraz z Anią NSP, która ostatecznie dała Zuli najwspanialszy dom na świecie -niewyobrażalną miłość i troskę, jakiej życzę każdej żywej istotce!!!!!!!!!!!
Niestety dłużej już nerki Zuleńki nie mogły pracować :cry:
Zulineczko, zawsze w moim sercu będziesz biegać swoim kurcgalopkiem.
Aniu Kochana............
Wiem, że Zula zawsze będzie przy Tobie.
Dziękuję Ci.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]