Łapanki MT2 kto połapie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 24, 2013 11:23 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Niestety chwilowo wstrzymujemy łapanie, w koterii jest pp.
mam umówiony termin na 7 listopada - w tym czasie złapiemy jeszcze kocicę spod Mostu Północnego (jutro się zasadzamy z Rafałem)
Pani Badania z Bolesławickiej obiecała dogadać się z karmicielami z tej okolicy (dostałam zgłoszenie, ze tam jest dużo kotów), a w międzyczasie pomogę Pani Basi łapać u siebie, bo ma ponad 12 kotów do odłapania (większość to maluchy i podrostki :strach: )
I jakoś ten czas zleci do 7 listopada...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Nie paź 27, 2013 19:47 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

No i kolejne źródło kotów...
Jechałam do lecznicy i drogę przebiegło mi "coś"
Jak poszłam sprawdzić co to jest - okazało się być trikolorką bez ogonka :roll:
Znalazłam pana, który powiedział mi więcej... Są tam przynajmniej 2 kocice w bardzo zaawansowanej ciąży.
Pomocy, gdzie mogę na cito zrobic dwie sterylki? :?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie paź 27, 2013 20:52 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

gdzie? :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon paź 28, 2013 7:09 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Pomyślcie proszę, bo te dwie to super pilnie do zrobienia są - nie wytrzymają do 7 listopada... potem trochę mniej pilnie koty od Pani Zosi (matki dwie conajmniej do zrobienia). No i u Pani Basi...
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 29, 2013 10:12 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Wczoraj pojechałam z Izą w miejsce znalezienia kici. Zastawiłyśmy klatkę, pogadałyśmy z panem ochroniarzem.
Pojawiła się bezogonka, poniuchała i uciekła!
W sobotę zostawię klatkę na dłużej, ale czarno to widzę
Trikolorki są uparte.
Na szczęście aż tak gruba nie była, jak mi się przedwczoraj wydawało. Ale trzeba ją pilnie zrobić.
Na tym terenie ponoć są trzy kocice...
Dziś dostałam info o kotach na Aluzyjnej, na terenie osiedla...
HELP, może ktoś połapie?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto paź 29, 2013 13:04 Re: Łapanki MT2, Kociak oswojony, Pilne DT, bo wróci na ulic

Help!

tytuł jest aktualny? Bo nawet ja ne wiem ;)
Obrazek

Mysza

Post » Nie lis 03, 2013 8:59 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Mam pytanie. I problem. Na Pajdaka (Tarchomin)
Sąsiadka z piętra nad nami dokarmia koty. To, że jedzenie wala się po całym osiedlu i całe wejście do klatki jest zasikane doszczętnie jest jeszcze do przeżycia (chociaż mojego męża szlag trafia za ten syf i smród).
Niestety, pani nie dopilnowała kotki i obecnie mamy 4 śliczne młode kociaki śmigające po osiedlu. Ew. kotka została tutaj przyniesiona, bo wcześniej jej nie widzieliśmy.

Czy mogę Was prosić o pomoc? Generalnie chodzi o sterylki, bo jak tak dalej pójdzie to będzie masakra na osiedlu.

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Nie lis 03, 2013 15:51 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Na Pajdaka z Myszą strylizowałyśmy koty kilka lat temu i z tego co pamiętam ostatnie koty Mysza wyłapała tuż przed swoim wyjazdem.
Mam klatkę, możemy się umówić na łapanie, ale nadal pozostaje problem w postaci miejsc w lecznicy. Musimy czekać, aż Koteria wznosi przyjmowanie.
Może umówimy się już na PW na łapanie?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie lis 03, 2013 20:59 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Tam była jedna pani zbierająca koty i przeciwna sterylkom... I druga popierają je i to ona pomagała 8)
Bardzo możliwe, że kociaki są od tej pierwszej pani (z tych niższych bloków, blok bliżej szkoły chyba).

Klatka nie powinna być zasikana no bo czemu, przeciez koty mają ziemię by się załatwiać. Proponuję napisać do pani list i wetknąć w drzwi. Poprosić by po karmieniu sprzątała tacki, bo się walają, śmiecą, koty sikają. Podkreślić by zrobiła to dla dobra kotów, bo w końcu ktoś się zdenerwuje i zrobi im krzywdę, a tego by nie chciała.
Jak pani starsza, to napisać komputerowo dużą czcionką.
Obrazek

Mysza

Post » Pon lis 04, 2013 7:36 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Koty zniknęły.
Wszystkie.
Ja mieszkam w tym niższym bloku.
Poobserwujemy sytuację.
Pani sąsiadce było tłumaczone dużo i często. Oraz grzecznie.

Co do zasikania źle się wyraziłam-okrutnie śmierdzi przed klatką. Wieczorem jak otwieraliśmy balkon to nam czasem zawiewało do domu. Chociaż raz miałam zasikany koc w wózku córki, który stoi zaraz za drzwiami wejściowymi.

aglo

Post » Pon lis 04, 2013 9:42 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Wszystkie?!
:?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lis 04, 2013 10:15 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Może je zgarnęła do domu?
Obrazek

Mysza

Post » Pon lis 04, 2013 10:19 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

Obadamy sytuację.
Znaczy mąż-palacz. Pali na balkonie i robi doskonały wywiad sąsiedzki.

aglo

Post » Pon lis 04, 2013 10:29 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

aglo pisze:Koty zniknęły.
Wszystkie.
Ja mieszkam w tym niższym bloku.
Poobserwujemy sytuację.
Pani sąsiadce było tłumaczone dużo i często. Oraz grzecznie.

Co do zasikania źle się wyraziłam-okrutnie śmierdzi przed klatką. Wieczorem jak otwieraliśmy balkon to nam czasem zawiewało do domu. Chociaż raz miałam zasikany koc w wózku córki, który stoi zaraz za drzwiami wejściowymi.

Jeszcze pytanie co było tłumaczone pani sąsiadce. Bo przecież całe towarzystwo wysterylizowała Mysza osobiście i nie mnożyły się tam - aż do momentu o którym napisałaś.
Znaczy się, że Pani karmicielka ogarnęła sytuacje i chwała jej za to.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon lis 04, 2013 10:31 Re: Łapanki MT2, Kto połapie? Aluzyjna, Bolesławicka

E no ja tam wycięłam chyba ze dwie kotki i bandę podrostków, samych kocurków zresztą. Ale po tym czasie była już tam kotka z kociętami, tak mi brat zeznawał.
Obrazek

Mysza

[poprzednia][następna]