SchronWro - 260 kotów w schronisku!!! Zdjęcia str. 62-63.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 15, 2012 21:55 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Jutro zrobię porządek na pierwszej w kotach, dopiero ze szpitala wróciłam i padam na pysk.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie lip 15, 2012 22:02 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

unawena pisze:Ja i myrmeleon będziemy jutro w schronie.
Trikolorka jest piękna więc myślę, że uda się jej zrobić przepiękne foty:) I będzie można robić ogłoszenia.
Trzymajcie kciuki za ładną pogodę!

edit: widzę na fb, że tri ma już piękną fotę. Ale pozostałe koty sfotografujemy.

Tri idzie do JaEwka na TDT a potem do mnie na DT. Mogłybyście ją jutro zabrać ze schronu i skontaktować się z JaEwka w kwestii odbioru?

Edit: A jeśli nie, to czy ktoś inny mógłby ją zabrać? I na pewno RCCalm będzie potrzebny.
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Nie lip 15, 2012 22:30 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Sroka - jakby co to podkłady przygotowane, jakby co to daj znać na tel. kiedy byś była, cobym poinformowała chłopa w razie czego że ma się nigdzie nie szlajać tylko do domu biegusiem po pracy ;)

A drapak i kuweta (nie pamiętam co dla kogo :P ) będą najprawdopodobniej w tym tygodniu (brat ma mi przywieźć).

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie lip 15, 2012 22:49 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

paulinka116 pisze:
Trikolorka jest piękna więc myślę, że uda się jej zrobić przepiękne foty:) I będzie można robić ogłoszenia.

edit: widzę na fb, że tri ma już piękną fotę. Ale pozostałe koty sfotografujemy.

Tri idzie do JaEwka na TDT a potem do mnie na DT. Mogłybyście ją jutro zabrać ze schronu i skontaktować się z JaEwka w kwestii odbioru?

Edit: A jeśli nie, to czy ktoś inny mógłby ją zabrać? I na pewno RCCalm będzie potrzebny.

Convalescence też może się przydać.
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Pon lip 16, 2012 6:21 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Czy ktoś wysyłał ogłoszenia do Gazety Wyborczej? Ja porobilam Buni parę ogłoszeń ale nie umiem wysłac do GW czy do Gazety Wrocławskiej. Czy mógłby ktoś zrobić takie ogłoszenie dla Buni?
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Pon lip 16, 2012 9:08 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

sunicram pisze:
paulinka116 pisze:

Conva mam to sobie Ewelina już ode mnie weźmie ;) A myślę że jak będzie u Pauli to już będzie normalnie jadła - no mam nadzieję, po 3 tygodniach powinna już odpuścić ze stresem.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lip 16, 2012 11:32 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Gibutkowa pisze:
sunicram pisze:
paulinka116 pisze:

Conva mam to sobie Ewelina już ode mnie weźmie ;) A myślę że jak będzie u Pauli to już będzie normalnie jadła - no mam nadzieję, po 3 tygodniach powinna już odpuścić ze stresem.

Chyba, że pojedzie do domu :) Ktoś się odezwał do Pani z FB która proponuje DS dla niej w Krakowie?
Obrazek Obrazek
Gżdacz ['] 07.12.2009r.

paulinka116

Od: Pon lis 10, 2008 23:52

Post » Pon lip 16, 2012 11:52 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Gibutkowa pisze:A drapak i kuweta (nie pamiętam co dla kogo :P ) będą najprawdopodobniej w tym tygodniu (brat ma mi przywieźć).

Ja się uśmiecham do drapaka :)
Obrazek

dase

Od: Czw paź 09, 2008 19:12

Post » Pon lip 16, 2012 13:28 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Słuchajcie, nie słyszałyście żeby komus zaginęła kotka w ok Nowowiejskiej? Koleżanka "psia" znalazła, kicia to buraska, młoda, miziasta. Plątała się po ulicy.... U kolezanki z powodu psów, jej chorej kotki i TZa nie mogła zostać. a do schronu nie miałam serca jej odwieźć... Psów się boi niestety bardzo, wiec u mnie to tak niebardzo może być :(
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

Post » Pon lip 16, 2012 13:40 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Hmmm... coś mi się chyba przewinęło na gumtree albo u Jessi&Co. na wątku. Jak znajdę to dam znać.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon lip 16, 2012 19:02 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Gibutkowa pisze:Sroka - jakby co to podkłady przygotowane, jakby co to daj znać na tel. kiedy byś była, cobym poinformowała chłopa w razie czego że ma się nigdzie nie szlajać tylko do domu biegusiem po pracy ;)

A drapak i kuweta (nie pamiętam co dla kogo :P ) będą najprawdopodobniej w tym tygodniu (brat ma mi przywieźć).

To może jutro (wtorek) bym podeszła koło 17 z minutami tak, jak ostatnio.

A kuweta ma być dla mnie - na razie w pokoju gnojki mają małą miskę jak ich puszczam na podłogę kicać, ale to trwa ok 1 godziny (potem na szczęście padają ze zmęczenia) no i ich pilnuję razem z moim synusiem Bombikiem :1luvu: (wygląda jak Twój Miecio).

PS. dodaj wątek gnojków do pierwszego postu - w podpisie mam linka, tam fotki i info na bieżąco o nich.
Obrazek

sroka7

Od: Pon maja 02, 2011 11:04

Post » Pon lip 16, 2012 21:00 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

W schronie niestety zalew kociaków- głownie czarne perełki.
Jedna kotka szylkretowa trzęsąca się na łapkach i przerażona.
Ze starszyzny:
Dwa koty z obrożami - buro białe, obydwa chyba kocurki. Czy ktoś nie zagubił takich? Jeden ma dzwoneczek na szyi.
Jedna śliczna kotka srebrno szaro biała- zapasiona, widać że domowa. Na razie daje sobie radę, ale na wybiegach ją zjedzą:(

Poza tym strasznie zastraszony rudzielec, przerażona buraska z obciętym uszkiem i też gruba:( Dwie kotki z kociakami.

No i na wybiegach straszny tłok, na dodatek wszystko zasmarkane, zakichane i z zaropiałymi oczkami. :roll: :roll:

Płaskata szylkretka nadal w schronie, smutna taka.

myrmeleon zrobiła bardzo dużo zdjęć, mam nadzieję, że niedługo wrzuci:)
No i wyadoptowałyśmy trikolorkę i przekazałyśmy JaEwka.
Obrazek

unawena

Od: Śro kwi 11, 2012 20:31

Post » Pon lip 16, 2012 21:14 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

unawena pisze:Dwa koty z obrożami - buro białe, obydwa chyba kocurki. Czy ktoś nie zagubił takich? Jeden ma dzwoneczek na szyi.

A zdjęcia ma? Może rzeczywiście ktoś zgubił. Wiecie, prawie codziennie przejeżdżam przez Jedności Narodowej koło górki słowiańskiej. W otwartym na oścież oknie są dwa koty.
Cud będzie , jak się nie "zgubią" :evil:
już nie wiem, bywałam w takich mieszkaniach i "nawracałam" ludzi, ale chyba nie mam pomysłu, co dalej.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Pon lip 16, 2012 21:39 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

Ewelina mów szybciochem co z Miecią?
Jak się miewa, otworzyła się troszkę?

Jak będą zdjęcia to ruszę z ogłoszeniami :)

EDIT: cały czas sobie myślę, czy da się jakoś dotrzeć do tej Pani, która dotychczas była opiekunką kotki. Chociaż żeby zanieść zdjęcia, pokazać, że jej pupilce już nic nie grozi... żeby mogła spokojnie przeżyć jesień swojego życia nie musząc ciągle myśleć o tym, co się stało z jej kotką :(

Nie potrafię sobie nawet wyobrazić, że kiedyś mnie lub kogoś z moich bliskich mogłoby spotkać to samo :(

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Pon lip 16, 2012 23:09 Re: SchronWro-bardzo dużo kociaków!!! Zdjęcia str.13

sroka7 pisze:
Gibutkowa pisze:Sroka - jakby co to podkłady przygotowane, jakby co to daj znać na tel. kiedy byś była, cobym poinformowała chłopa w razie czego że ma się nigdzie nie szlajać tylko do domu biegusiem po pracy ;)

To może jutro (wtorek) bym podeszła koło 17 z minutami tak, jak ostatnio.

A kuweta ma być dla mnie - na razie w pokoju gnojki mają małą miskę jak ich puszczam na podłogę kicać, ale to trwa ok 1 godziny (potem na szczęście padają ze zmęczenia) no i ich pilnuję razem z moim synusiem Bombikiem :1luvu: (wygląda jak Twój Miecio).

PS. dodaj wątek gnojków do pierwszego postu - w podpisie mam linka, tam fotki i info na bieżąco o nich.

Po podkłady możesz jutro wpaść, chłop mój już będzie. Kuweta będzie gdzieś w środku tygodnia albo pod koniec (mam nadzieję że mi ją brat przywiezie i nie zapomni).
Znaczy się Bombik musi być przepięknym burasem :) :1luvu: Mój kochany Ciulitek właśnie śpi swojej desce do prasowania (czasem sobie ją od kotów pożyczam jak muszę coś wyprasować ;) )

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]