Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 26, 2012 18:13 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

kiepskie fotki,
ale byłam tam wczoraj i koty naprawde schudły,
Pudzian jak by wyciąć mu skóre juz wygladał by jak przekarmiony a nie wielkolud..a co najwazniejsze zacząl biegąć, a Mietek jak zwykle tryskał zdrowiem i radoscią..
jak pojade nastepnym razem to moze fotki bedą lepsze.. ehh
Pudzian miał kołtuna ale sprawnie go wycieliśmy i wyczesaliśmy ;-)
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Pon lut 27, 2012 14:03 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mój ukochany "chudzinek" heheheh :lol: :wink:

jest pani, której dziadkowie nie radzą sobie z młodym ok pół rocznym kotkiem. chcą go oddać na dom tymczasowy i płacić co miesiąc 100 zł za obsługę kota i pomoc w jego wyadoptowaniu. podałam jej namiary na mpacz78 i marlenę.
gdyby któraś z was podjęła by się takiego dofinansowywanego tymczasowania- mam telefon do tej pani :D
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Pon lut 27, 2012 16:43 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z358103820

Dnia 25.02.2012 roku zaginął husky wabi się chivas. Pies prawdopodobnie biegł ulicą Kościuszki w Gdańsku Wrzeszczu. Wszystkich mogących pomóc proszę o kontakt: 606141011 ALBO 500300000 . Nagroda dla znalazcy.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lut 27, 2012 22:50 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Ta długowłosa ok 3-5letnia kicia została zabrana na osiedlu Orunia Górna (okolice ul. Królowej Jadwigi) z wyrwanym ogonem (prawdopodobnie po wypadku lub ataku psa), uszkodzonymi zwieraczami i odmrożeniami- przebywa u Pani, która tymczasowo się nią opiekuje (mieszkanki naszego osiedla). Kotka jest juz wysterylizowana, jest w trakcie leczenia, jest bardzo miziasta i oswojona. Zapewne to czyjś kot- może ktoś ją rozpoznaje?
Potrzebne wsparcie kici w leczeniu (byc może przeszczep skóry, bo rana nie chce się zasklepić, ma za mało skóry, teraz ma specjalny plaster)- szukamy dla niej nowego domu. Szukamy też nowego domu tymczasowego, bo rodzina Pani nie chce jej trzymać a Pani niedługo wyjeżdza. Kotka nie może zostać u Pani na zawsze. Kuwetkuje (nie siusia pod siebie), jest bardzo fajnym domowym kotem, który uciekł lub został wyrzucony.
tel, do opiekunki 58 3099642
602 754 344
jakby ktoś miał namiar na dt lub kogoś kto ta długowłosa piękność przygarnie - dajcie znać;-)

Obrazek
Obrazek

aya13

Od: Sob lis 14, 2009 19:24

Post » Pon lut 27, 2012 23:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Pudzian super wyglada, widac ze schudl!

A kicia z Oruni biedulka :(
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lut 28, 2012 10:53 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Na czwartek trzeba przygotować styropian i worki foliowe :) Bedziemy budowac domki. Ja zabiore kilka dziesieciocentymetrowych na podstawe. Macie pieciocentymetrowe moze?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Wto lut 28, 2012 11:26 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Na czwartek trzeba przygotować styropian i worki foliowe :) Bedziemy budowac domki. Ja zabiore kilka dziesieciocentymetrowych na podstawe. Macie pieciocentymetrowe moze?

Do robienia domków najlepszy jest styropian gr 4 lub 5 cm. 10cm tak jak piszesz przyda się na podstawy. Potrzebna będzie też pianka montażowa, ostre noże do cięcia. Czarna folia budowlana lub duże mocne worki do śmieci. My mamy chyba takie styropianowe jakby pudło (było do pakowania czegoś) też je wezmę - można z niego zrobic domek.
Niech każdy poszuka co ma zdatnego do robienia domków i da znać na forum - musimy wiedzieć czy w razie co nie trzeba czegoś dokupić.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Wto lut 28, 2012 14:22 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

http://trojmiasto.gumtree.pl/c-Zwierzak ... Z358501520

Nadal szukamy naszej suczki owczarka niemieckiego, Barbi 1,8 miesięcy. Czarna podpalana, lekko zamiata tylnymi łapami (jest po operacji miednicy), wysterylizowana, ma czipa nr 941000003071923. Jest łagodna i ufna, trochę strachliwa. Błąka się już ponad 3 tygodnie, chyba że ją ktoś przygarną. Zaginęła 02.02.2012 w Sobowidzu, pomiędzy Pszczółkami, a Trąbkami Wielkimi. Bardzo prosimy znalazcę o kontakt. Czeka nagroda. Tel. 609 508 584, 502 406 147.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Wto lut 28, 2012 14:45 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Marlon pisze:Na czwartek trzeba przygotować styropian i worki foliowe :) Bedziemy budowac domki. Ja zabiore kilka dziesieciocentymetrowych na podstawe. Macie pieciocentymetrowe moze?

Mam u siebie we Władziowie pozostałość po kanapie KLIPAN z IKEI :)
Nie wpadłabym na to , że te kanapy robią ze styropianu...
Jakby się ktoś znalazł z autem albo przyczepką , to z tej kanapy możnaby zrobić dwie solidne budy, dobudować brakujące ścianki...
Dno jest z płyty, ale na nóżkach :)

Kiedy będzie jakieś spotkanie ?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lut 28, 2012 14:58 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Seja materiały na domki są potrzebne na ten czwartek na 18.00 na spotkanie w Krytyce Politycznej
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Wto lut 28, 2012 15:10 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

mpacz78 pisze:Seja materiały na domki są potrzebne na ten czwartek na 18.00 na spotkanie w Krytyce Politycznej

Nawet nie wiem gdzie to jest... :oops:

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Wto lut 28, 2012 15:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Odkąd się ponownie zalogowałam na forum to Was szukam a Wy się na Kotach "ukryłyście"

u mnie na osiedlu Fikakowo likwidują sklep zoologiczny, jest otwarty tylko do jutra ale są super ceny. Co prawda dla kocistych już nie wiele zostało, bo ja wszystko wykupiłam ale jest jeszcze sporo markowej karmy dla psów, gdyby ktoś był zainteresowany :) ale to tylko taka informacja na marginesie :)

Jak czytam wasz wątek to jestem w szoku jak działacie, ja zatrzymałam się na PKDT vol.5 a tu już 11 leci.... Ale jak widzę w sklepach zooKarina chyba ten znaczek PKDT to łezka wspomnień mi się w oku kręci bo pamiętam jak było wybierana Logo, uczestniczyłam w tym :) ah kiedy to było. Jesteście super dziewczyny :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

p.s jak potrzebujecie coś z Castoramy to jutro mam dzień zakupowy i samochód combi więc mogę coś kupić. Ale to poproszę pw lub 501-165-270 Monika

A i jeszcze jedno... Czy na Oruni chyba górnej przy ulicy. Diamentowej opiekuje się ktoś kotami od Was?? Byłam tam ostatnio i jestem w szoku po tym co tam zobaczyłam.... :(
Obrazek

m&j

Od: Czw paź 30, 2008 18:21

Post » Wto lut 28, 2012 16:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

seja pisze:Nawet nie wiem gdzie to jest... :oops:

W Gdańsku na Kartuskiej, na przeciw UM. Na FB jest wydarzenie.

m&j pisze:p.s jak potrzebujecie coś z Castoramy to jutro mam dzień zakupowy i samochód combi więc mogę coś kupić. Ale to poproszę pw lub 501-165-270 Monika

Nie trzeba, ja i tak jadę codziennie dość ładownym autem koło castoramy, zobaczymy ile czego mamy, co będzie trzeba to kupię rano w czwartek w drodze do pracy.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Śro lut 29, 2012 10:12 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Potrzebujemy TDT w 3 miescie dla pięknej puchatki szylki :!: :!: :!: :!: Kiedyś miała dom, jest sterylizoowana , ponoć mieszkała w kamienicy obok - ciąża/alergia, ponoć właściciele otworzyli okno i już jej nie wpuścili. Mieszka teraz na klatce schodowej w pato kamienicy. Szkoda koteczki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tu mieszka Pingwinka, też domowa, jest zakochana w 90letniej Pani , która mieszka na przeciwko i , która ją karmi, chodzi za nią jak piesek. Akurat lekko mżyło jak byłam, więc kotki nie zastałam

Obrazek

-----------------------------------------------------------------------------------------

Z wątku "zwyrodnialców" potrzbuję TDT w 3mieście dla szylki na cito !!!!

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro lut 29, 2012 11:07 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol .11

Mam do Was prośbę :oops: napisała do mnie pani z Gdańska (niestety dokładniejszej lokalizacji nie znam), która znalazła mój numer w necie. Opiekuje się 2 wolno żyjacymi kocurkami, które chce wykastrować. Jeśli nie da się załatwić im darmowych "miejskich" zabiegów, pokryję koszty.

Numer do pani Ireny podam zainteresowanym na pw.

Z góry dziękuję za pomoc :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]