Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
kahoona pisze:Cześć, czytam od dawna, jestem od dziś jako wielbicielka kotów od roku i aktualnie posiadająca 7 kocich i 7 psich ogonów.
Dobra wiadomość jest taka, że koty będą wydawane. Kierownik nie będzie robił przeszkód. Jakiś czas temu poprosiłam zastępcę Mazowieckiego Weta o pomoc i udało się choć tyle, że powiatowy pojechał do Korabiewic i nakazał przenieść koty do budynku. Jest im podobno o niebo lepiej.
Nie wiem ile kociaków tam jest, ale cieszmy się z tej dobrej woli kierownika, bo choć nie musi się nam podobać i robi błędy to jednak koty będzie wydawał.
Elżbieta pisze:Po długiej przerwie spowodowanej ciężką chorobą i kłopotami zaglądam na wątek dot.Korabiewic...Zobaczyłem,że nawet moja 1 wypowiedż została przytoczona na pewnym blogu..Na starość zaczynam być sławny?
Mam prośbę:
zanim zdecydujecie się ludzie pomoc lub nie zwierzętom zgromadzonym w Korabiewicach..Zanim dacie środki finansowe..Zanim kupicie budy proszę rozważcie możliwość wybrania 1 osoby,której zaufacie..Osoby,która jest dla Was autorytetem..Macie dla niej szacunek..Osoby,która nie będzie ani od ,,ARKI,,ani od EMIRA,ani od VIVA...Niech to ktoś sprawdzi-zrobi zdjęcia z datą tak aby był dowód,że zdjęcia są robione na bieżąco nie po uprzednim uzgodnieniu z kierownictwem..Niech taką osobą będzie ktoś sprawdzony-Może nieprawdą jest także podawana ilość?Nie ma tam 500 psów tylko ile?10?15?a może 30?
I jedno mi ten wątek uświadomił - w przypadku Korabiewic niczego nie można zrobić szczególnie wtedy gdy jedna fundacja musi nie tylko walczyć z GWA(bo przecież to naturalne,że wyrastającym ponad przeciętność należy dowalić)-ale i z innym fundacjami.I ta bratobójcza walka jest największą tragedią zwierząt..
Wielką ideę zalało chamstwo,zawiść,i małość ludzka...
EOT
Elżbieta i Waldemar
Tajfun pisze:sosna piszesz że psom nie dzieje się krzywda, a masz pewność że te których brakuje zostały wyadoptowane? powiem szczerze że ja chciałabym żeby tak było, wcale nie miałabym satysfakcji ze złapania obecnych władz( o ile to możliwe) na usówaniu dowodów czy zmniejszaniu liczby zwierząt tak by wyrobić się do lipca, ale pesymizm w takich przypadkach jest już czymś naturalnym. (...)
.
Tajfun pisze:sosna piszesz że psom nie dzieje się krzywda, a masz pewność że te których brakuje zostały wyadoptowane? powiem szczerze że ja chciałabym żeby tak było, wcale nie miałabym satysfakcji ze złapania obecnych władz( o ile to możliwe) na usówaniu dowodów czy zmniejszaniu liczby zwierząt tak by wyrobić się do lipca, ale pesymizm w takich przypadkach jest już czymś naturalnym.
Budy są bardzo drogie, najlepiej byłoby poddac renowacji te które tam są, a pieniądze przeznaczyć na środki na pchły. Ale to tylko sugestia, już się nie wtrącam. Natomiast zgłosiły się dwie osoby chętne dać DT, nie mogą dojechać same ale to dla miau czy dogo nigdy nie był problem pytanie tylko czy koty zostaną wydane osobom na odległość? sosna czy mogłabyś się dowiedzieć skoro masz dobry kontakt z kierownikiem? Głupio byłoby te miejsca stracić. Jeśli juz coś się w tej sprawie dzieje to przepraszam, nadrabiałam sporo stron niełatwej lektury i mogłam czegoś nie zauważyć.
ARKA pisze:sosna, skontaktuj sie z fundacja "Kastor". Oni robili taka akcje "psu buda na zime" i mieli wynegocjowane dobre ceny bud z producentem.
http://psubudanazime.org/
http://www.fundacjakastor.org/
Użytkownicy przeglądający ten dział: Francis12, Google Adsense [Bot] i 148 gości