Fundacja KOTIKOWO. Gdańsk. Potrzebujemy pomocy.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 07, 2012 7:37 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Na początek trochę Rózi

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Rózia - koteczka ok 3,5 m-ca. Odrobaczona i odpchlona, zdrowa, oswojona (nie kolankowa, ale daje się głaskać), pracujemy nad dalszymi krokami, ponieważ Rózia jako kot dziki, zabrany z budowy nie miała szans na przeżycia ani na oswojenie, dlatego jej poczynania są i tak wielkim sukcesem. Na początku bardzo bała się dotyku i ludzkiej ręki, aż cała się kuliła - czemu tak było - tego raczej już się nie dowiemy, można tylko przypuszczać że ktoś próbował zrobić jej krzywdę. Koteczka jest zupełnie nieuciążliwa, nie wchodzi na głowę, nie miauczy bez powodu, potrafi zająć się sama sobą (ogląda ptaki siedząc na oknie, bawi się zabawkami). Jest cudowna, śliczna, co widać. Oddam tylko w dobre ręce, komuś kto poświęci jej dużo czasu i miłości.
503-63-33-35
"Człowiek jest cywilizowany na tyle , na ile potrafi zrozumieć kota."

Obrazek

Matyliano

Od: Czw sie 23, 2007 8:50

Post » Wto lut 07, 2012 7:40 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

A teraz z innej beczki - złapałam chorego kota. Jest bardzo słaby, nie rzuca się w klatce łapce, je tylko mokry, rozdrobiony pokarm, od wczoraj cały czas podsypia, nie czuje zapachu jedzenia, zaczyna jeść dopiero jak mu się podsunie w klatce pod sam nos, dostaje antybiotyk, co z tego wyjdzie - zobaczymy. Stoi sobie w łazience, jak wydobrzeje będę myśleć co dalej- kotek ok roku, cały czarny. Trzymajcie kciuki.

Obrazek

Matyliano

Post » Wto lut 07, 2012 7:47 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Trzymamy kciuki, musi być dobrze, najważniejsze, że kocurek złapany :ok: :ok: :ok:
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

Post » Wto lut 07, 2012 13:24 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Kciuki za koteńka :ok:
tym biedakom zajmuje czasem kilka dni przekonać się, że już będzie dobrze...
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto lut 07, 2012 13:28 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Dziewczyny, pozwólcie, że zaagituję troszkę:

Jest głosowanie Krakvetu wkrótce, teraz wybieramy kandydata miau. Jeśli nie macie swojego faworyta, to bardzo prosiłabym Was o głosowanie na Karmicielki z Pomorza Zach. czyli na iza71koty, Cudak1 i kinia098. Niesamowite dziewczyny, robią mnóstwo dobrego dla bezdomniaków, których mają pod opieką ponad 200!

Do ankiety miau traficie klikając w banerek w moim podpisie, a jak chcecie poczytać o dziewczynach trochę więcej to tu jest link:
viewtopic.php?f=1&t=138599

Dzięki i przepraszam za OT!
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Wto lut 07, 2012 13:35 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

myrzapl pisze:Dziewczyny, pozwólcie, że zaagituję troszkę:

Jest głosowanie Krakvetu wkrótce, teraz wybieramy kandydata miau. Jeśli nie macie swojego faworyta, to bardzo prosiłabym Was o głosowanie na Karmicielki z Pomorza Zach. czyli na iza71koty, Cudak1 i kinia098. Niesamowite dziewczyny, robią mnóstwo dobrego dla bezdomniaków, których mają pod opieką ponad 200!

Do ankiety miau traficie klikając w banerek w moim podpisie, a jak chcecie poczytać o dziewczynach trochę więcej to tu jest link:
viewtopic.php?f=1&t=138599

Dzięki i przepraszam za OT!

Głosowałam na Praksedę tym razem. Ale dla Karmicielek też mam wielki szacunek.

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Wto lut 07, 2012 16:47 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Zgarnęłam dziś mewę leżącą na śniegu.
Koci transporterek ma szerokie zastosowania :wink:

Mewa na razie grzeje się u weta, być może, będzie szukać DS :roll:

jaaana

Post » Śro lut 08, 2012 10:13 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

[/quote] Głosowałam na Praksedę tym razem. Ale dla Karmicielek też mam wielki szacunek.[/quote]

:ok: :ok: :ok: :ok:

adzi

Od: Sob kwi 16, 2011 8:12

Post » Śro lut 08, 2012 10:59 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Kotika - miałaś rację Fearek (czyt. Firek :) nie jest dziki, on daje się głaskać po głowie ... masakra, kolejny wyrzucony kot. Kupiłam mu Advocate, będę próbowała dać, a na robaki już dostał.

Obrazek

Matyliano

Post » Śro lut 08, 2012 19:43 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

jaaana pisze:Zgarnęłam dziś mewę leżącą na śniegu.
Koci transporterek ma szerokie zastosowania :wink:

Mewa na razie grzeje się u weta, być może, będzie szukać DS :roll:

Mewa odchodzi :(

jaaana

Post » Śro lut 08, 2012 20:25 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Szkoda :( - smutno..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Śro lut 08, 2012 20:27 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

:(... kciuki, aby przejście było spokojne i bez bólu....
i dla Was... abyście miały siły.
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Śro lut 08, 2012 20:54 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Dziewczyna z Facebooka jedzie do Bydgoszczy, czy mamy kogoś kto z Bydgoszczy może zabrać kota i zawieźć go w okolice Rybnika?

Obrazek

Matyliano

Post » Śro lut 08, 2012 23:58 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

Rózia to śliczna dziewczynka. Jeszcze trochę się boi, ale jest bardzo grzeczna. :1luvu:

Firek od razu wydał mi zbyt mało zestresowany jak na dzikiego kota. :D
Ma szczęście chłopak, pewnie mu domek znajdziesz. :D

Jaaano szkoda mewy. :( Są drapieżne, ale takie piękne.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Czw lut 09, 2012 7:59 Re: Fundacja KOTIKOWO. Wiesia - Księżycowy Pyłek zasnęła.

W zeszłym roku miałam dwa gołębie w kontenerze, nie razem, ale jeden po drugim. Na szczęście po ogrzaniu i odkarmieniu pofrunęły, choć jeden siedział w domu ze 3 dni. Widocznie mewa nie tylko zmarzła, ale jeszcze coś jej było :( Bardzo przykro :cry:.
Zapraszam na wątki kotów majowych i stoczniowych: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=100297

Fanszeta

Od: Śro mar 17, 2010 14:12

[poprzednia][następna]