Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 14, 2012 21:00 Re: zaginal kot (kotka) syjamska

agnes1 pisze:Biala z ciemniejszym pyszczkiem, uszami. lapkami i ogonem
LADNA KOTKA, NIGDY NIE BYLA NA ZEWNATRZ, WIEC MOZE BYC STRACHLIWA, NIE REAGUJE NA ZADNE IMIE.....

MA NIEBIESKIE OCZY!!!!

DLA ZNALAZCY NAGRODA !!!!!

Telefon kom: 883401470,
Stacjonarny: (077) 4593418

https://lh3.googleusercontent.com/-2GCH ... age010.jpg

i to się w ogóle nie otwiera
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto sie 14, 2012 21:04 Re: Zaginione-znalezione koty

Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Śro sie 15, 2012 9:40 Re: Zaginione-znalezione koty

Obrazek

kas1986

Od: Nie paź 30, 2011 13:04

Post » Śro sie 15, 2012 10:07 Re: Zaginione-znalezione koty

Warszawa prośba o klatkę-łapkę i pomoc w schwytaniu uciekiniera

viewtopic.php?p=9130943#p9130943
ozman pisze:Niestety stało się mój pupil wyskoczył przez okno domku. Na szczęście z pierwszego piętra i na trawkę, przestraszony uciekł w chaszcze. Niestety było to podczas mojego urlopu i nie miałem na to wpływu. Kotek był ze schroniska ma około 1,5 roku. Jak przyszedł do nas to był strasznie zestresowany chował się miesiąc. Długo trwałą walka o to by mi zaufał, ale po 4 miesiącach się udało go pogłaskać.

Kotek (o imieniu Ciapak) ma siostrzyczkę, z którą był bardzo związany, sam jest jak bez ręki. Dziś go szukałem i znalazłem jest na działce obok, nie dam rady go złapać w ręce bo ucieka, tylko w nocy da radę go wypatrzeć ale zwiewa bo boi się nawet własnego cienia, a co dopiero latarki. Sam sobie nie da długo rady bo straszna z niego ciapa w domu była, bez siostrzyczki nie radzi sobie.

Proszę Was o pożyczenie klatki łapki, pilnie, nawet jutro w święto mogę przyjechać i zostawić za nią kaucję. Miasto Warszawa i okolice mogę podjechać.

Ratujcie bo ja i on nie zniesiemy kolejnej nocy.
[*] 7.03.1992-18.03.2004[']
Należało wdać się w awanturę. :(
Gdziekolwiek jesteś ...♥♥♥
KARINKA[*]15.06.2003-13.10.2008['] MACIUŚ[']5.05.2011 KUBUŚ[']26.07.2011 MRUŻKA[']27.03.2013
:cry: :cry: :cry:

NITKA/KARINKA

Od: Sob lut 21, 2009 8:41

Post » Śro sie 15, 2012 17:58 Re: Zaginione-znalezione koty

Kilka dni temu w Międzylesiu (ul. Północna, Warszawa) przybłąkał się bury, pręgowany kocurek. Dosłownie wszedł sam do domu, korzystając z tego, że akurat ktoś z domowników wychodził do ogrodu. Kocurek jest młody (ok. 5 miesięcy - waży 2,30 kg),nie wykastrowany, ewidentnie domowy, kuwetkowy i bardzo milusiński. Na początku tylko jadł, spał i mruczał, teraz w DT czuje się jak u siebie: biega po domu, korzysta z drapaka i nic sobie nie robi z oburzenia kocich rezydentów.
A to jego zdjęcie

Obrazek Obrazek Obrazek

Kotek czeka na właścicieli lub nowych opiekunów.
Tel. 605625797
Obrazek

Amica

Od: Śro lut 11, 2004 9:11

Post » Śro sie 15, 2012 21:27 Re: Zaginione-znalezione koty

kas1986 pisze:Obrazek

Nie tak dawno zginął Ci czarnuszek....
Może np nie wypuszczaj kotów, jeśli okolica jest tak niebiezpieczna?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro sie 15, 2012 21:37 Re: Zaginione-znalezione koty

annskr pisze:
kas1986 pisze:Obrazek

Nie tak dawno zginął Ci czarnuszek....
Może np nie wypuszczaj kotów, jeśli okolica jest tak niebiezpieczna?

niestety, to nie jest moja decyzja, mieszkam z rodzicami. Na razie udało mi się przeforsować zamykanie kotów na noc, wypuszczanie ich tylko wtedy kiedy my przebywamy na tarasie, choć sama zamknęłabym je bardzo chętnie :(
Nie wydaje mi się, żeby okolica była niebezpieczna i uważam, że to jakiś 'bardzo dziwny zbieg okoliczności' że jeden po drugim zniknęły. Odwiedzam kocie kryjówki, które znam od poszukiwań Stasia i nie ma tam kotów! Mieszkańcy wzruszają ramionami... Jakaś akcja pozbywania się zwierząt?!

Szukam nadal

kas1986

Od: Nie paź 30, 2011 13:04

Post » Pt sie 17, 2012 16:12 Re: Zaginione-znalezione koty

W środę w okolicach ul. Piłsudskiego i Matejki w Bytomiu zagineła połtora roczna kotka! (cholera jedna przegryzła siatke na balkonie i wyskoczyła w nocy na ulice).
Zdesperowani przeszukujemy pobliskie piwnice (o zgrozo strasznie ich duzo) i krzaki. Niestety do teraz nie ma po niej sladu ;( Kotka jest czarna, dosc drobna z białym krawatem na wysokosci szyi. Baaaardzo prosimy o jakiekolwiek informacje !! Jej braciszek strasznie miauczy i jest bardzo skołowany odkad jej nie ma a nam juz włosy wypadaja ze strachu co mogło jej sie przytrafic !! Gdyby ktokolwiek miał jakies info prosimy o kontakt i oczywiscie w zamian za opieke nad kotkiem stosowna nagrode znalazca otrzyma ! ;]

szczur77

Od: Pt sie 17, 2012 16:07

Post » Sob sie 18, 2012 22:02 Re: Zaginione-znalezione koty

Poproszono mnie o zamieszczenie ogloszenia na MIAU :
Mielec 14.08.2012 ok godz 14, zaginął czarny kastrowany kot z bialym kołnierzem z przodu.
Gdyby ktoś go znalazł, prosimy o wiadomość 691401532
Aga_

Post » Nie sie 19, 2012 13:23 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam serdecznie,

zwracam się z ogromną prośbą do wszystkich życzliwych ludzi na Biskupinie o pomoc w odnalezieniu naszej kochanej koteczki Mani.
Mania ma 4 miesiące i jest piękną pręgowaną buraską, z białymi skarpetkami i krawacikiem. Jest bardzo przyjazna, aczkolwiek nie wiem czy teraz z przerażenia nie będzie się zachowywać jak mały dzikusek.
Bardzo chcemy odnaleźć Manię, rozpaczliwie za nią tęsknimy (w tym również nasz drugi koteczek, który z Manią się bawił, opiekował się nią - mył ją, a nawet pozwalał sobie wyjadać z pyszczka mięsko - bo Maniusia bardzo lubi jeść; teraz Cocuś jest w ewidentnej depresji:(
Mania zaginęła w zeszłą niedzielę wieczorem, na ul. Wiwulskiego. Mieliśmy okna zabezpieczone siatką, ale dwa "tarasowe" kotki (które przychodziły na parapet pomruczeć do Mani i drugiego z naszych kotków) ją wyważyły:((( Kociaki były pod opieką mojej mamy, która od razu wszczęła poszukiwania Mani. Po otrzymaniu w poniedziałek wiadomości o zaginięciu Mani natychmiast wróciliśmy z wakacji do domu szukać kici. Korzystając z pozostałego urlopu przeszukujemy codziennie kilka razy osiedle oraz okolice (za dnia i w nocy). Okolice są jednak tak zakrzewione i tyle tu innych chaszczy, że chwilami się załamuję i tracę nadzieję, że ją sami zdołamy wypatrzyć.

Jeżeli ktoś Manię przygarnął, bardzo proszę o informację, że jest cała i zdrowa, bo szalejemy z niepokoju, co mogło się przydarzyć naszemu maleństwu. Mój mąż nie może dojść do siebie - jego Mania szczególnie ukochała, wskakiwała mu na ramię, wtulała się i mrucząc zasypiała.
Ogromnie kochamy kotkę i strasznie za nią tęsknimy. Dlatego też proszę, aby w miarę możliwości rozglądali się Państwo, czy gdzieś Manieczka się nie pojawi.Mania reagowała na swoje imię, "kici-kici" i "ksy-ksy".
Gdyby Państwo zauważyli małą uciekinierkę, albo ją złapali - proszę dzwonić o każdej porze dnia i nocy pod numer tel. 728 33 77 63 lub 728 33 77 56.
Będę wdzięczna za wszelką pomoc w odnalezieniu naszego małego promyczka słońca.
Na znalazcę czeka nagroda.

A oto link do zdjęcia Maniusi:

http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-Zaginela-kotka-W0QQAdIdZ404834746

jjw666

Od: Nie sie 19, 2012 11:44

Post » Nie sie 19, 2012 15:33 Re: Zaginione-znalezione koty

Manię pamiętam z ogłoszenia na gumtree i z facebooka. Ja przeszukuję Biskupin w okolicach Mielczarskiego jeśli na nią trafię natychmiast dam znać zapisałam nr tel. I polecam z kolei uwadze mojego kociaka, Tito to duży kotek bo 2-letni, w domu był ufny i wesoły. Straszny mruczek i gaduła... Mój nr 533-66-09-30 - jesli połączymy siły może się uda. Życzę powodzenia, dzisiaj tydzień od kiedy nie ma naszych kociaków :( Mania pewnie jest gdzieś blisko, bo to maluszek przeszukaliscie piwnice?

Nikaa2

Od: Śro sie 15, 2012 18:43

Post » Nie sie 19, 2012 16:58 Re: Zaginione-znalezione koty

Ja też zapamiętałam Tito z ogłoszeń, a numer telefonu wrzuciłam do komórki. Jeżeli tylko natkniemy się na Tito, postaramy się go "przyaresztować" i natychmiast damy znać. Bardzo wierzę w pomyślne zakończenie naszych poszukiwań. Piwnic nie mamy, a garaże sprawdziliśmy.
Przy okazji jeszcze - dzisiaj zobaczyłam, że na Kotsisa zaginęło kocie niemowlę - 2 miesięczna, bialuteńka Luna. Może i na nią natrafimy podczas poszukiwań?
Trzymaj się i nie poddawaj, musimy znaleźć nasze kociaki, innej myśli do siebie w ogóle nie dopuszczam. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia.

jjw666

Od: Nie sie 19, 2012 11:44

Post » Nie sie 19, 2012 18:55 Re: Zaginione-znalezione koty

Jeśli jest cała biała to jest duże prawdopodobieństwo że jest całkowicie głucha.
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto sie 21, 2012 8:19 Re: Zaginione-znalezione koty

17 sierpnia wieczorem w Krakowie w okolicach ulic Focha/Prusa/Kraszewskiego/Fałata zaginął dwuletni czarny kocurek z białym kołnierzem i trzema białymi łapkami (czwarta czarna). Miał na szyi czerwoną obróżkę. Wabi się Aleks. Jest bardzo przyjacielski. Wymknął się i nie wrócił. Przy małym dziecku tak ciężko wszystkiego dopilnować... Bardzo prosimy o pomoc, tel. 605 656 987

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zg ... Z407308745
Ostatnio edytowano Czw sie 23, 2012 23:45 przez kajas81, łącznie edytowano 1 raz

kajas81

Od: Wto sie 21, 2012 8:12

Post » Wto sie 21, 2012 18:23 Re: Zaginione-znalezione koty

Znaleziono 2 rude kociaki- Poznań, oddam w dobre ręce

Irmina15

Od: Wto sie 21, 2012 18:21

[poprzednia][następna]