25 kotów żadnego pana,Potzrebna kasa na sterylki ;(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 05, 2012 19:13 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

lidka02 pisze:Włożyłam tam kożuszek tylko on jakiś taki dziwny , nie to co te stare kiedyś .....musze iść do lumpa , bo pokładłam co miałam moim na działke i psa do budy.

To ja ci podeślę trochę polaru. Mam kilka pastylek betaglukanu, nie duzo tego, ale może ci się przyda?
W każdym razie daj mi adres na pw, nie mogę znaleźć.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Śro gru 05, 2012 19:31 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

pogoda1053 pisze:Lidka przed chwilą był reportaż w TVP Bydgoszcz. Miałam wiadomość od mojej młodej znajomej byłej uczennicy szkoły gdzie pracowałam. Ona dała na ich stronę na fb info i filmik, który jej udostępniłam. Jak widziałam zaczęło się zainteresowanie i pomoc, no i oczywiście Pani Janowska z Animals jakżeby inaczej było.... Przedtem nie wiedziała o tych kotach??
A ten cwaniaczek co mówił,że latem budek nie ma być co za jeden? Do końca nie przeczytał jeszcze ustawy, że miejsce na budki musi wyznaczyć inne a nie wyrzucać bo koty się przyzwyczają.. Głupia wypowiedź i tyle

Nie widziałam jak piszesz o cwaniaku to pewnie ze Strzelna ode mnie bo u mnie tylko tacy puści urzędasy są .....Kamari polary ok dziękuje.

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Śro gru 05, 2012 21:39 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

:1luvu:
Ostatnio edytowano Pt gru 07, 2012 21:20 przez pogoda1053, łącznie edytowano 1 raz

pogoda1053

Od: Sob sty 15, 2011 14:19

Post » Śro gru 05, 2012 22:21 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Nie moge tego odtworzyć bo jakis kabel coś , ciotka mi dzwoniła że jej ucieli o tej kotce bo wyszło jak by małe tam zostały na śmierć a ona dokończając zdanie mówiła że dwa kotki zabrałam ja do domu a na jednego a oni to wycieli .Będą powtarzać może trafie .Ale jak wycinali to wiem że to już kicha , to powinno być na żywo i tyle..

lidka02

Post » Czw gru 06, 2012 0:44 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

lidka02 pisze:Nie moge tego odtworzyć bo jakis kabel coś , ciotka mi dzwoniła że jej ucieli o tej kotce bo wyszło jak by małe tam zostały na śmierć a ona dokończając zdanie mówiła że dwa kotki zabrałam ja do domu a na jednego a oni to wycieli .Będą powtarzać może trafie .Ale jak wycinali to wiem że to już kicha , to powinno być na żywo i tyle..

Oni maja bardzo ograniczony czas antenowy i nie pokazują całego reportażu. U mnie byli b.długo w dniu rozprawy ale pokazali tylko kawałki i to nie zawsze tworzy jakąś całość, tyle,że wiadomo jaki problem ale nic poza tym...Mówione było o kotce co urodziła małe , one zostały a ją znaleziono martwą z zamarzniętymi sutkami. To było tak szybko ,że nawet tez nie zakodowałam co mówili. Bynajmniej ten dupcyś był chyba ze Strzelna i dadzą chyba 500 zł na karmę bo na budki nie zaznaczył z góry jak pisałam poprzednio.

pogoda1053

Post » Czw gru 06, 2012 5:36 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Poproszę na priv adres pod jaki mogłabym wysłać trochę karmy dla kotów. Bardziej potrzebna jest sucha czy mokra? No i lepsza jest większa ilość gorszej jakościowo, czy mniejsza lepszej?
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Czw gru 06, 2012 10:52 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Ja mysle że mniejsza ilosc a lepsza bo po tej najgorszej żeby nie miały rewolucji , bo jak je przeleci to nici z takiego karmienia ja tak mysle ...Ja kiedys kupiłam dwa worki karmy bo była wyprzedaż niby za worek 20kil. dałam 50zł i wszystko wyrzuciłam tak ta karma śmierdziała że szok ....A wiem bo był nawet załozony wątek o tamtej wyprzedaży że dziewczyny pozostawiały dla bezdomniakow , ale nie wiem czy te koty się nie pochoruja....wysyłam pw dziekuje ....

lidka02

Post » Czw gru 06, 2012 11:00 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Ja też mam karmę dla kotów od vailet :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw gru 06, 2012 11:02 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

alab108 pisze:Ja też mam karmę dla kotów od vailet :ok:

:1luvu: :kotek:

lidka02

Post » Czw gru 06, 2012 12:16 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

meggi 2 pisze:
lidka02 pisze:
meggi 2 pisze:Lidziu dziś pokazałam swojej nowej nie kociej koleżance Jadzi filmik kotów z ośrodka , zatkało ją , że koty mogą tak płakać z głodu, łzy w oczach. Jak już wychodzilam dała mi 100zł, żebym wspomogła potrzebujące, mialam przekazać dla tych w ośrodku, ale chciałabym też pomóc Bożenie, czy się nie pogniewasz jak Bożenie z Wiśniewa dam 50zł?, a Tobie jak dostane rente to od siebie dodam te 50zl, czyli razem pójdzie 100zł.

Pewnie że możesz przekazać Bożenie spoko :mrgreen: :ok: a mi nic nie musisz od siebie dokladać nie wygłupiaj się .....Jest dobrze :ok:

Oczywisćie Bożena pisząc ze mną na pw. nie chciała zabierać pomocy biedakom z ośrodka, ale jakoś ją przekonalam. Tak więc poprosze o dane do przelewu Lidko.

Pozwoliłam sobie tu przesnieść post , bo chce śledzić losy kociej gromadki i poza tym darczyńca -p. Jadwiga też podczytuje wątek.
Lidziu 100zl już powinno być na koncie.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Czw gru 06, 2012 18:54 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

meggi 2 pisze:
meggi 2 pisze:
lidka02 pisze:
meggi 2 pisze:Lidziu dziś pokazałam swojej nowej nie kociej koleżance Jadzi filmik kotów z ośrodka , zatkało ją , że koty mogą tak płakać z głodu, łzy w oczach. Jak już wychodzilam dała mi 100zł, żebym wspomogła potrzebujące, mialam przekazać dla tych w ośrodku, ale chciałabym też pomóc Bożenie, czy się nie pogniewasz jak Bożenie z Wiśniewa dam 50zł?, a Tobie jak dostane rente to od siebie dodam te 50zl, czyli razem pójdzie 100zł.

Pewnie że możesz przekazać Bożenie spoko :mrgreen: :ok: a mi nic nie musisz od siebie dokladać nie wygłupiaj się .....Jest dobrze :ok:

Oczywisćie Bożena pisząc ze mną na pw. nie chciała zabierać pomocy biedakom z ośrodka, ale jakoś ją przekonalam. Tak więc poprosze o dane do przelewu Lidko.

Pozwoliłam sobie tu przesnieść post , bo chce śledzić losy kociej gromadki i poza tym darczyńca -p. Jadwiga też podczytuje wątek.
Lidziu 100zl już powinno być na koncie.

Dziękuje :1luvu:
A ja dziś kupiłam zgrzewke styropianu 6 i klej i taśme i worki ....ale budek nie robiłam jeszcze ..Doszły dziś budki od Pani Hani 6 małych i dwie duże tylko je po oklejać i wyciąć dziurkę ...Byłam dziś z dziewczyną z Inowrocławia u kotów widziała je na własne oczy ...Może się tu odezwie...

lidka02

Post » Czw gru 06, 2012 19:23 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Lidka a pytałam czy w pobliżu nie ma szkoły, może prowadzą wolontariat to z Dyrektorem pogadać może w dni kiedy koty nie mają jedzenia ktoś by podszedł. Teraz przecież nawet wody nie będą miały, jak one przeżyją zimę jedząc i pijąc dwa razy w tygodniu. Bardzo ważne ,że jest pomoc w budki by miały choć ciepło i karmę ale nie można jakoś załatwić z kimś by koty jadły i piły codziennie nie raz kiedyś..

pogoda1053

Post » Czw gru 06, 2012 19:29 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Nie ma szkoły najbliższa jest 13km to jest ośrodek wypoczynkowy....Te koty tam sa kilka lat fakt że dużo zimy nie przeżyje , tak jest co roku najsłabsze odpadną;( .W tamtym roku w domku był bezdomny pan i zawsze im wode wlał i suchego bo mu zostawiałyśmy....Teraz nie ma nikogo a chętnych mało .....
Meggi2 pieniążki doszły :1luvu:

lidka02

Post » Czw gru 06, 2012 19:44 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Pani Lidko,

ile trzeba jedzenia na taką jedną wizytę u kociaków ? Co Pani zawsze tam zabiera kiedy je dokarmia?

ekhaart

Od: Pt lis 30, 2012 23:15

Post » Czw gru 06, 2012 20:27 Re: 25 kotów i żadnego pana ...

Ciesze się, to coś lepszego będziesz mogła im kupić. :)
Może do wody dolać ciut oliwy to nie będzie tak szybko zamarzać, albo ciut posolić - tak rozmyślam.
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

[poprzednia][następna]