PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 01, 2013 18:59 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Jutro podjadę do lecznicy, to go spróbuję obfocić. Tylko sprzęt mam kiepski, więc lepsze zdjęcia dopiero w przyszłym tygodniu. Ale może się uda ogon, z którego trzeba było futerko powycinać, bo był tak zafajdany, że nic innego się nie dało. :( I nochalka zasmarkanego. :D
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Od: Nie lis 18, 2012 9:46

Post » Pt lut 01, 2013 19:31 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

A w której lecznicy jest ten kotyś? bo może ja mogłabym cyknąć fotki?
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt lut 01, 2013 19:34 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

W gdyńskim DrVecie na Legionów. Ja mam 2 rzuty beretem i to lecznica mojego Tygryska.
Musiałabyś być 10.00-10.30, bo tak się umówiłam z wetami, że go wcześniej nie będą z klatki wyciągać i lekami męczyć, tylko jak o tej porze przyjdę. :D
I tak będę, bo o kolejnym sterydzie dla Tygrysa będziemy debatować. :(
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Pt lut 01, 2013 20:27 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Ok postaram się być jutro, podaj na pw swój nr tel.
Obrazek

biamila

Post » Pt lut 01, 2013 22:22 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Biamila, gdyby udało Ci sie cyknąć parę fotek byłoby super.
Daj znac jutro czy się udało - zdjecia najlepiej wyślij mi na maila (na forum też oczywiście wstaw lub ja wstawię), ja wyśle zdjecia i opis do Kasi okońskiej - to zrobi wydarzenie na fb jako PKDT.

W miejscu, z którego pochodzi Kamyczek zostało 17 dorosłych kotów, przebywają na podwórku, mają teraz domki styropianowe, choć mniej niż byłoby potzrebne.
W piwnicy i mieszkaniu po zmarłym już żadne nie przebywają.
Kotka z raną na nodzie jest na tymczasie u Doro, ale dzikuska raczej, więc po wyleczeniu raczej wróci na podwórko. Do sterylizacji zostało kilak ostatnich kotek.

Kamyczek jest kastratem co ciekawe, być może on tam został podrzucony w ogóle, bo raczej kocurów tam nikt nie kastrował.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lut 02, 2013 15:15 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

La Luna jest bardzo czystą kotką, ciagle się myje, co już cała się umyje, każdy boczek, każdą łapkę, to już zaczyna od poczatku a jak nawinie jej się pod nos inny kot czy czyjas głowa to też umyje. :lol:

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Wojtek się zdenerwował i ubrał kaptur :ryk:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lut 02, 2013 18:39 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Moniko, moja Zosia (szylkretka) robi to samo...czasem to wkurzające jest, szczególnie kiedy "myje" mi głowę i ani prośby ani groźby nie skutkują :roll:
Byłam w lecznicy, poznałam Słupek :piwa: no i zrobiłam fotki "Marysiowi" (tak go sobie nazwałam). To przecudowny koteczek. Bardzo grzeczny, cierpliwie znosi wszelkie zabiegi. Doktorstwo jest dobrej myśli.
oto parę foteczek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Widać jaki to miły, wyrozumiały i cierpliwy kotyś, chwyta za serce chłopak.
Obrazek

biamila

Post » Sob lut 02, 2013 18:59 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Jak odbierałam kotka z Elbląskiej to już miał nadane imię Kamyczek, może Ania z Ogarnej go już nazwała. Ale może być Kamyczek - Maryś :lol:

Biamila, robisz tak piękne zdjęcia, że w ogóle nie widać jaki on zabiedzony :lol:
Choć wiem, że też już trochę lepiej wygląda niż jak go wiozłam, już czystszy i mniej zasmarkany :ok:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lut 02, 2013 20:00 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Wiesz on ma tam dobrą opiekę. Doktory czule się nim opiekują. Ale jeszcze trochę potrwa nim wyjdzie na tzw. prostą.
Obrazek
Obrazek
Prosimy o kciuki i o wsparcie Kamyczka-Marysia!
Obrazek

biamila

Post » Nie lut 03, 2013 13:17 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Bleki znów musiał być na strzyżeniu. Ostatnio był w sierpniu 2011.
Niestety on nie pozwala sobie na bieżąco pielęgnować sierści, tyle co mu wytnę jakieś kołtuny jak śpi, ale ostatnio już w niektórych miejscach (na szyi, na udach i z tyłu grzbietu) sieść była w tak złym stanie, że skóra nie oddychała prawidłowo, pojawił się łupież a nawet strupy na szyi. Po strzyżeniu Bleki wreszcie moze się umyś sam porządnie - z czego skwapliwie korzysta cały dzisiejszy dzień.
Ciekawe, że normalnie jest czarny a przy skórze futerko jest takie szare. Wiem, że śmiesznie wygląda ale to dla jego dobra. A jaki jest teraz milutki w dotyku.
ObrazekObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 03, 2013 13:26 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Sobotek mnie trochę martwi, wydaje mi się dziś taki trochę lichy.
Mimo, że jest na antybiotyku jest lekko posmarkany.
Dziś rano bardzo mało zjadł, nawet na nie renala wybrzydzał bardzo.
Kupę zrobił po śniadanku normalną.
Poobserwujemy jak dalej, ale możliwe, że trzeba będzie w tygodniu podjechać do wet.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 03, 2013 13:28 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

I jeszcze piękne burasy Pum i Tigerek - czekają na dom!
ObrazekObrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Nie lut 03, 2013 13:31 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Wszystkie piękniste u ciebie są kotysie:) Mocne kciuki za Micusia i Sobotka!
Obrazek

biamila

Post » Nie lut 03, 2013 14:07 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Sobotkowe niejedzenie martwić mnie zaczyna bardzo. :(

Monia - może następnym razem wołowego Renala kotusiowi zamówię? Może będzie wchodził lepiej? Zamawiać?

Jak Micuś?

Bleki - niezależnie od wystrzyżenia - jest przeuroczy.
Marcel <*>, Tygrys <*>

Słupek

Post » Nie lut 03, 2013 14:33 Re: PKDT mpacz78 - D T z widokiem na morze ;-) NOWE ZDJĘCIA!

Może na razie ze 2 saszetki tego wołowego Renala żeby zobaczyć czy to w ogóle coś zmienia.
Też mnie martwi to niejedzenie, bo jest bardzo chudy jak nie będzie jadł to będzie słabł. Zobaczymy jak dalej, może to chwilowe.

Micuś w normie, też biedny, taka chudzina.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]