Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Broszka pisze:pomponmama pisze: ciach
Pojawiła się informacja że sierpniowe składki na pakt mają być zaliczone do skarpety. Jest tam również moja składka więc chyba mam prawo dowiedzieć się dokładnie jak działa skarpeta?Odmawiasz mi tego prawa?
![]()
Dokąd była mowa o tym że wpłaty tam są dobrowolne - nie interesowałam się tym tematem bo nie zamierzałam tam wpłacać.
Jestem tu nowa - nie mogę zleźć sama we wcześniejszych wątkach informacji to chyba normalne że poprosiłam o nie na wątku?
Nigdzie nie napisałam że kwiestionuję prawa vill do decydowania o przyznawaniu środków ze skarpety - jeśli coś kwestionuję to wyłącznie to co dotyczy składek za sierpień na pakt a do tego chyba mam prawo jako członkini paktu wpłacająca składki
ale to są daty wpłat a ja pytałam o wypłaty.alix76 pisze:Daty są przy wpłatachshira3 pisze:1. to jest zestawienie z tego roku ( chyba zestawienie za cały czas działania paktu byłoby niepotrzebne![]()
2. przelewamy pełne kwoty z zaokrągleniu bez np 1,50
z tego co widzę tu jest podana pomoc bezzwrotna a o pożyczce wiem tylko jednej - tu jej nie ma - może już zwrócona.
Przy wpłatach jest info że skarpeta działa od listopada 2010 i skoro są wszystkie wpłaty to myślałam że chyba i wszystkie wypłaty?
Nie rozumiem dlaczego są jakieś tajemnice odnośnie tej pożyczki, skoro wciąż o niej jest mowa, ale dobra, nie wnikam już głębiej w sprawę skarpety, skoro tak Wam to przeszkadza.
Zresztą widzę że w ogóle Wam bardzo przeszkadza to co piszę - oczywiście mogę zamilknąć i w ogóle zniknąć tak z wątku jak i z paktu![]()
Widać jest to prywatny folwark i osoby nowe nie mają tu prawa głosu a ja myślałam że to grupa osób pomagających kotom w potrzebie... No cóż, chyba odniosłam mylne wrażenia...
alix76 pisze:Czyli teraz grzechem jest nie to, że zadawane są pytania, tylko to, że robi to osoba nowa? Mamy falę, Siostry?
alix76 pisze:Czyli teraz grzechem jest nie to, że zadawane są pytania, tylko to, że robi to osoba nowa? Mamy falę, Siostry?
dolabra pisze:Moim skromnym zdaniem uważam, że nie powinniśmy odpuszczać głosowania za ten miesiąc.
(...)
pomponmama pisze:Moc decyzyjną w kwestiach skarpety ma Villemo, bo to ona jest założycielka paktu, jak również to ona najwięcej wrzuca do skarpety. To jest właśnie to, o czym pisałam - dotąd o skarpecie decydowała Vill i Trinity, i działało, teraz wszyscy się czują upoważnieni do decydowania o cudzych pieniądzachMuszę powiedzieć, że osobiście nieco irytuje mnie twoja próba rozliczania Vill z pieniędzy, których nigdy tam nie włożyłaś. Dodam od razu, że ja również nie wpłacam do skarpety i właśnie dlatego nie ośmieliłabym się decydować o tym, co z pieniędzmi ze skarpety robić, albo w ogóle dyskutować o sposobie ich rozdysponowania, czy nawet domagać się rozliczenia
.
alix76 pisze:Chyba wszystkich ponoszą emocje - nikt nikogo nie oskarżał tylko padła prośba, może dość bezpośrednia, o wskazanie rozliczenia Skarpety, tym bardziej, skoro być może trafią tam pieniądze za sierpień (czyli pieniądze wszystkich). Prośba o rozliczenie to żaden zarzut - skoro dążymy do transparentności, to ją uprawiajmy. Bez dąsów.
Vill, chciałaś poszerzyć grono osób decyzyjnych, czy to znaczy, że już nie chcesz?
Proponuję wszystkim ochłonąć niecoi wrócić do dyskusji merytorycznej a nie emocjonalnej.
Vill, odniosłam wrażenie, może mylne, że święta oburzenie wywołane pytaniem Broszki miało podłoże "przychodzi jakaś nowa i zadaje pytania". Skojarzenie z falą jest dość oczywiste. A weźmy pod uwagę, że świeżym okiem widzi się inaczej.
Annazoo, nie odmawiam Ci prawa do Twojego zdania, ale nie muszę go aprobować
villemo5 pisze:ciach... Broszka pyta dlaczego Vill ma decydować.
Pytanie mam więc konkretne: kto ma moc decyzyjną w tym temacie i kiedy zapadnie decyzja co z sierpniowymi składkami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: elmas i 674 gości