ŚLEPACZKI cz.V-"mój ślepaczek" - wołam do tablicy opiekunów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Czy potrzebny jest Klub Ślepaczków?

Ankieta wygasła Nie lis 18, 2012 12:15

1.Bardzo-to skarbnica wiedzy o kotach niewidzących i wsparcie
28
93%
2.Tak sobie - bez klubu tez można sobie poradzić
2
7%
3. Nie - po co zajmować sie kotami chorymi lub kalekimi
0
Brak głosów

Liczba głosów : 30

Post » Śro wrz 28, 2011 6:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

.... zaznaczę .... od nowa :oops: bieżące sprawy wyparły moją bytność tutaj... wstawię Piaratka i kotunię bez oczka dla , której szukamy domku ... generalnie ma więcej upośledzeń .... ale o tym potem

pozdrowionka :1luvu:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Śro wrz 28, 2011 18:42 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Witam serdecznie
Dostałam przed chwila maila z prośbą o pomoc w znalezieniu domku niewidomej 2,5 m-cznej burasi...
Mała została zgarnięta z ulicy, ale oczek uratować się nie dało... Teraz jest w bardzo tymczasowym domku - dziewczyna, która jej pomogła nie ma doświadczenia z kotami i nie może mieć kota na stałe.
Oto ta burania:
Tymczasowe imię - Kluska
Obrazek

Obrazek

Kontakt w sprawie adopcji
ankan@op.pl
Ania
Kicia przebywa w Łodzi

Gdyby ktoś chciał niewidoma maleńką kotunię...
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Śro wrz 28, 2011 18:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Cudeńko... Oby szybko znalazła najlepszy domek.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw wrz 29, 2011 11:28 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Duszku, bardzo bym prosiła o podanie w miarę mozliwości informacji wg poniższego schematu, abyśmy więcej wiedzieli- bardzo trudno znaleźc dom całkiem niewidomemu kotkowi, powinien to być dom naprawdę odpowiedzialny, raczej nie "zielony", najlepiej z jednym chociaz futerkiem, aby było Kluseczce łatwiej żyć, czy dawałaś juz jakies ogłoszenia? Domek musi byc sprawdzony, jesli ktoś sie zgłosi z pytaniem o adopcję, daj znać, ktoś od nas na pewno zgodzi sie na wizytę przedadopcyjną, tymczasem ja wstawię Kluseczkę na 1 stronę, ale proszę o te dane, których nie ma :

ZASADY ZGŁASZANIA ŚLEPACZKÓW W POTRZEBIE- prosimy stosować! podawać jak nawięcej poniższych danych[/b][/color]
- zdjęcie: Obrazek
- imię:Kluska
- stan zdrowia: opis wady wzroku tj. przed operacją, po operacji, utrata stała, niedowidzenie, usunięcie gałki ocznej, wszystko co najważniejsze co dotyczy wzroku.
Plus inne informacje zdrowotne przydatne dla potencjalnych DT czy w przypadku pomocy finansowej, np. inne urazy, brak łapek, schorzenia neurologiczne, cukrzyca, padaczka, nerki itp. Po prostu to co o kocie wiadomo. Jak wiadomo niewiele (bo np. kot ze schroniska) to można wpisać, że w trakcie diagnostyki
-gdzie przebywa:dt/ schronisko/szpital/ulica (jeśli określona data, kiedy kot traci schronienie np. musi być wypisany ze szpitalika to podać datę)
- miejscowość : Łódź
- link do wątku na miau lub innej strony np. dogomania, facebook itp.
- kontakt: Kontakt w sprawie adopcji
ankan@op.pl
Ania
- wsparcie finansowe: tek/nie
- informacje pozostałe: np. relacje z innymi kotami, psami, charakter, bojaźliwość, coś co jest ważne w przypadku poszukiwania DT lub DS.

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw wrz 29, 2011 15:22 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Duszek686 pisze:Dostałam przed chwila maila z prośbą o pomoc w znalezieniu domku niewidomej 2,5 m-cznej burasi...
Mała została zgarnięta z ulicy, ale oczek uratować się nie dało...

Biedna maleńka,
ale proszę napisz, co to znaczy, że oczek nie udało sięmuratować.
Były próby?
Na czym polegało ratowanie oczek i jak długo trwało?
Jaki wet oglądał kotkę? Co powiedział? Co zrobił?

Będę wdzięczna za odpowiedź.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Czw wrz 29, 2011 18:18 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

To ja pokażę naszego nowego tymczasika, Pawełka. Nie jest ślepaczkiem, ale ma chore oczka, bo ma silny kk.

Obrazek

Ma może 3,5 miesiąca. Znaleźliśmy go wyczerpanego na szlaku w górach w zeszłą niedzielę. No i pojechał z nami do domu. Bardzo był słaby, zagłodzony, oblepiony ropą. Ma ogromny brzuszek, robale właśnie zaczynają wyłazić... :| Jest słodki, kocha, mruczy, tuli się, patrzy w oczy i bardzo jest zadowolony ogólnie.
No my też oczywiście. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw wrz 29, 2011 18:42 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Zapraszam na bazarek dla Ślepaczków: viewtopic.php?f=20&t=133720&p=8014855
Ostatnio edytowano Pt wrz 30, 2011 11:08 przez KMagda, łącznie edytowano 1 raz
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw wrz 29, 2011 20:02 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

anita5 pisze:To ja pokażę naszego nowego tymczasika, Pawełka. Nie jest ślepaczkiem, ale ma chore oczka, bo ma silny kk.

Obrazek

Ma może 3,5 miesiąca. Znaleźliśmy go wyczerpanego na szlaku w górach w zeszłą niedzielę. No i pojechał z nami do domu. Bardzo był słaby, zagłodzony, oblepiony ropą. Ma ogromny brzuszek, robale właśnie zaczynają wyłazić... :| Jest słodki, kocha, mruczy, tuli się, patrzy w oczy i bardzo jest zadowolony ogólnie.
No my też oczywiście. :D

pozostaje pogratulować :lol:
za tydzień zacznie przypominać kota
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Czw wrz 29, 2011 22:21 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Ja zdjec wstawiac nie umiem,ale wszystkie moje cyklopeczki maja sie dobrze:Maszka ,Norusia i Lucky.
Kizia(mamka maluszków wrocławskich jakie umarły na białaczkę).Kiziunia ma sie dobrze, od dzisiaj zaczelismy ponownie kuracje Interferonem ,żeby ją toszkę wzmocnić.Wet kręci z podziwem głowa,ze taka wole walki miała,a według tamtejszych wyników miała być trupem.Mineło dwa lata od podjecia leczenia Kizuni.Jest cudowna,Kizia-mizia
Lepuś niewidomy z padaczką tez ma sie dobrze.Nie miał od dawna ataków :)
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw wrz 29, 2011 22:30 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Bożenko, wysłałam Ci pw. Odbierz proszę!
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt wrz 30, 2011 8:43 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

BOZENAZWISNIEWA pisze:Ja zdjec wstawiac nie umiem,ale wszystkie moje cyklopeczki maja sie dobrze:Maszka ,Norusia i Lucky.
Kizia(mamka maluszków wrocławskich jakie umarły na białaczkę).Kiziunia ma sie dobrze, od dzisiaj zaczelismy ponownie kuracje Interferonem ,żeby ją toszkę wzmocnić.Wet kręci z podziwem głowa,ze taka wole walki miała,a według tamtejszych wyników miała być trupem.Mineło dwa lata od podjecia leczenia Kizuni.Jest cudowna,Kizia-mizia
Lepuś niewidomy z padaczką tez ma sie dobrze.Nie miał od dawna ataków :)

Gratuluję Lepusiowi :ok:
Lili też już dawno nie miała ataku.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt wrz 30, 2011 9:01 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Miałam już kotunia jednooczka, który doskonale sobie radził. Zastanawialiśmy się z TŻetem nad adopcją kotka zupełnie niewidzącego i zrezygnowaliśmy, bo uznaliśmy, że nie jesteśmy w stanie zapewnić mu bezpieczeństwa. Mamy mieszkanie dwupoziomowe, ze stromymi schodami. Te schody zadecydowały, że teraz obserwuję kolejne wątki ślepaczków z czystej sympatii dla kotków, które patrzą serduszkiem i chłoną obecność człowieka całym ciałkiem.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt wrz 30, 2011 10:40 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

szkoda, Wasz dom i opieka są dla kotów wielką wygraną. A kotek niewidomy tak niesamowicie szybko i skutecznie uczy się samodzielności w najróżniejszych miejscach! ...
Każdy z nich dałby u Was radę.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Pt wrz 30, 2011 11:07 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

Zapraszam na bazarek, z którego zysk będzie po połowie dzielony między Ślepaczki a PKDT viewtopic.php?f=20&t=133718 :)
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pt wrz 30, 2011 11:52 Re: ŚLEPACZKI cz.V-str. 27 maluch po operacji schron-pliss dt

zgłaszam, że z pierwszą skromniusią :oops: wpłatą powróciłam po przerwie do Klubu
Obrazek Obrazek

delfinka

[poprzednia][następna]